Hit, békeszeretet és bölcsesség a világ tetején

Aki a dalai lámát akár csak képen is látja, azonnal tudja, hogy ő egy szent. Mindegy, milyen vallású az illető, ha megrendülést nem is, de tiszteletet biztosan érez a nagy ember iránt. Horoszkópja is bebizonyítja: nem véletlenül váltja ki ezt az érzést.

19

Milyennek mutatja a horoszkóp őszentségét, a 14. dalai lámát, Tenzin (Tendzin) Gyacót (Gyatsót)? Neve azt jelenti: a „tiszta dallam tengere”. Esetében nem az ősök említése a fontos, hanem az előző inkarnációkban élt elődöké. Hiszen ez mind ő volt egykoron. A lámákat ugyanis mindig úgy választják ki, hogy elhalálozásuk után megkeresik, hol, milyen testben született újra. Különösen a magas rangú lámákra, így a dalai lámákra érvényes ez a szabály. Amikor egy láma a köztes létbe, a bardóba távozik, még várni kell a bölcsek, látnokok és asztrológusok által megjelölt időre, amikor az újraszületés, a reinkarnáció szerintük megtörténik. Ezután különböző jelekből, a csillagok állásából a főrangú lámák megállapítják a lehetséges születési helyet és családot, ahol az újraszületett lámát keresni kell.

Kiválasztás a múlt emlékeiből

A lehetséges kiválasztott 14. dalai láma, mint minden hasonlóan fontos személy, ugyanígy került az őt megillető trónra. Az újraszületettnek megmutatják előző élete kedvenc tárgyait, úgy, hogy sok, a megszólalásig hasonló darabot tesznek elé, és ki kell választania, melyiket használta korábbi életében. Fel kell ismerni néhányat régi használati tárgyaiból és a környezetében fontosnak tekintett személyekből. Így fedezték fel harmadik születésnapja előtt a 13. dalai láma reinkarnációját, Tenzin Gyacót. Őszentsége 1939 nyarán, egy héttel 4. születésnapja után Lhászába utazott, 1940 telén pedig hivatalosan is ő lett Tibet szellemi vezetője. 1950. november 17-én foglalta el a trónt. (Persze tudni kell, hogy az ilyen események dátumát mindig jó előre az udvari asztrológusok határozták meg.) A kínai megszálláskor, 1959. március 17-én menekült Indiába, Dharamszalába. 1989. december 10-én tüntették ki Nobel-békedíjjal.

Sorsbolygók jó fényszöggel

Tenzin Gyaco 1935. július 6-án született egy Taktser nevű észak-kelet-tibeti faluban, tibeti idő szerint 11 óra 45 perckor – ami greenwichi idő szerint 04 óra 34 percnek felel meg. A Nap a Rák jegyében, a tizedik házban áll, Jupiter- és Szaturnusz-trigonban. Ez jelzi, hogy nem mindennapi kiválóság született meg személyében. A hit egyesül a békeszerető bölcsességgel. A Mérleg 5. fokán lévő aszcendens mutatja az egyensúly megteremtésének a keresését és a lehetőségeit. A Hold és Neptunusz együtt áll a 12. házban, a Nap és a Jupiter felezőpontján, mindkét égitesttől szextilben. Magas lelki fejlettség, elmélyült hit és intuíció az eredménye ennek a konstellációnak. A Szaturnusz szembenállása nemcsak az égi, de a világi dolgokban is bölcsességet, erős hitet és intuíciót ad. A szülött olyan ember, aki minden körülmények között tisztességgel kiáll hite, tudása és meggyőződése mellett. Igaz, a Mars az első házban van, de gyakorlatilag fényszög nélkül és rangvesztett helyzetben. Ez a Mérleg-Mars kizárja az agresszivitást, az erőszakot, de lehetővé teszi a kitartó törekvést, és lelkesedést is ad, ha arra van szükség.

A dalai láma horoszkópja a Nők Lapja Ezotéria 2016/4. számának 20. oldalán folytatódik.

Szöveg: Dr. Janák Lajos

Fotó: Getty Images