“Ha az ember nagyon akar valamit, akkor az általában bejön” – Interjú Almási Évával

Almási Éva színművésznőt – ahogyan az Ikrek jegyében születetteket – a kettősség jellemzi. Különösen, ha a láthatatlan világról van szó, amelyről személyes élményei vannak, mégis azt mondja: ami az öt érzékszervvel nem tapasztalható, azt hiszi is, meg nem.

Alm·si …va

Almási Éva le sem tagadhatná, hogy az Ikrek jegyében született: minden témához hozzá tud szólni, minden érdekli, főként igaz ez a másik dimenzióra. Nem utolsósorban, a beszélgetés élvezetes volt vele.

Az ezotéria már akkor érdekelt, amikor Magyarországon híre-hamva sem volt ennek. Még az 1970-es években Müller Péter elkészítette a horoszkópomat, ebből tudom, hogy az aszcendensem Szűz.

Az ezotéria melyik területe érdekli?

Nem tudok kiragadni semmit, mert ezen a téren „mindenevő” vagyok.

Elolvassa a magazinok horoszkópjait?

Nem mindig, mert ami megjelenik, arról úgy érzem, létre fog jönni. Hiszen az agyam a jóslat körül forog, és megteremtem mindazt, amit prognosztizálnak. Ha jót írnak, akkor ez jó, de ha rosszat, akkor előbb-utóbb megteremtem az olvasottakat.

Ezek szerint hisz a vonzás törvényében.

Ha az ember nagyon akar valamit, akkor az általában bejön.

Ilyen egyszerű lenne? Csak akarni kell, és sikerül?

Természetesen nem. A gondolatban teremtés mellett tenni is kell azért, hogy amire áhítozunk, az valóra váljon. De ha a vonzás törvényénél tartunk, sokaknak eszébe sem jut, hogy csak pozitív gondolataink lehetnek. Tehát ne úgy kívánjunk, hogy „jaj, csak beteg ne legyek, csak baleset ne érjen!”, mert ezzel éppen azt teremtjük meg, amitől félünk. Hiszen az univerzum nem tesz különbséget jó és rossz gondolat között. Vagyis az elkerülendő, negatív gondolat is rezgés, amely maga után vonz egy hozzá hasonló, másik negatív energiát. Ezért mondják azt, hogy ne fesd az ördögöt a falra, mert a rossz gondolatnak rossz történés lesz a következménye.

Vagyis bármit „megrendelhetünk” az univerzumtól?

Fatalista vagyok, hiszek az eleve elrendelésben. Azt gondolom, mindenki csak azt érheti el, azt valósíthatja meg, ami meg van írva a sorsában. Tehát, ha valakinek nincs az élettervében, hogy nagy karriert fusson be, akkor hiába vágyik rá, ez nem fog teljesülni. Hiszen a vonzás törvénye kimondja, csak akkor teremthető meg bármi, ha a cselekvés és a teremtő képzelet tökéletes összhangban vannak egymással. Hiszek abban, hogy aki mosolyog, arra az élet is visszamosolyog.

Milyenek a megérzései?

Az interjú folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2016/3. számának 61. oldalán találjátok.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Toroczkai Csaba