A morfológia tudományának segítségével bemutatjuk, hogy a különböző női szájformák – amelyek jellegzetessé tesznek egy-egy arcot – milyen lelki alkatot takarnak.

76 szaj

Az érzéki

Az ilyen ajkak olyan személyre utalnak, aki mindenben és mindenkor megtalálja az élet gyönyörűségeit. Szereti és élvezi a létezést: igazi mediterrán alkat, akit egy jó étel-ital éppenolyan lázba hoz, mint egy nagyszerű múzeumi séta vagy egy kitűnő koncert. Kiegyensúlyozott személyiség, akinek a társaságában mindenki jól érzi magát. Vonzza a férfiakat, őket a szépségével kápráztatja el, de sok barátnője is van, akik megbíznak benne. Éppen úgy, mint a Mérleg jegyű Monica Bellucciban, akinek nem véletlenül uralkodó bolygója Vénusz.

A domináns

Hideg személyt sejtető, keskeny vonalak: tulajdonosuk mindig, minden körülmények között uralni tudja a helyzetet. Független, céltudatos, önállóságát nagyon sokra tartó valaki, akit nehéz lenne hízelgéssel levenni a lábáról. Fegyelmezettsége példaértékű – de ha betelik a pohár, robbanni is tud, és akkor Isten kegyelmezzen az ellenfelének! Sokan ridegnek tartják, pedig csak meg kell találni szívéhez az utat. Akit megszeret, ahhoz örökké hűséges lesz. Magánéletét szigorúan óvja a kandi szemektől, akárcsak Jodie Foster, a Skorpió jegyű sztár, akinek uralkodó bolygója a Mars.

A vonzó

Mosolya maga a kedvesség; nyílt, közvetlen és dinamikus. Munkájában fegyelmezett és igen szorgalmas: a hisztéria távol áll tőle. Megbízható a magánéletében is, amelyet minden áron megóv a nyilvánosságtól: róla aztán nem szólnak lealázó pletykák. Ideális anya és feleség: kitűnő háziasszony. Szépsége visszafogott; sohasem kihívó, bár bőven akad hódolója. Ízlése kitűnő, megjelenése elegáns, még akkor is, ha csak farmerbe bújik. Akárcsak Meryl Streepé, aki nem véletlenül vált a mozi nagyasszonyává. A Rák jegyű sztárnak pont olyan sok, kedves arca van, mint ezüstös uralkodó égitestének, a Holdnak.

A cikk folytatásában még több ajakforma és személyiségtípus közé vonunk párhuzamot. Ha kíváncsiak vagytok rá, lapozzátok fel a Nők Lapja Ezotéria 2016/3. számának 77. oldalát.

Szöveg: Balázs-Piri Krisztina

Fotó: Thinkstock