“Mi az, ami elől menekülök?” – Interjú Rába Gézával + JÁTÉK (X)

Természetgyógyász, egy különleges ezoterikus mű szerzője, és ma már ő nyújt segítséget a kibillent állapotba került embereknek - legközelebb az Everness Fesztiválon.

46 termeszetes egyensuly

Annak ellenére, hogy zenei újságíróként nagyon sok mindent megtapasztaltam, ami kifejezetten ezzel az életmóddal kapcsolatos, és aminek egy idő után már jóval több volt a negatív hatása, mint a pozitív, mégsem éreztem úgy, hogy a korábbi és jelenlegi munkám között nagy különbségek lennének. Mindkettőben közös, hogy nyitottnak kell lenni ahhoz, hogy jól tudjuk művelni.

Hogyan került kapcsolatba a természetgyógyászattal?

Egyszer csak azt tapasztaltam, valami nincs rendben, nem éreztem jól magam a bőrömben. Mindig érdekelt a transzcendencia, a természetfölötti, így hát elkezdtem jógázni, ezoterikus irodalmat olvasni és meditálni. Rájöttem, hogy több van annál, mint amit az érzékszerveinkkel tapasztalunk. Valami azonban gátolt abban, hogy az ezotéria útjára lépjek. Ekkor kerestem fel Árendás László természetgyógyászt, és kértem a segítségét a fejlődésben.

Mit mondott önnek a természetgyógyász?

Azt tanácsolta, hogy lépjek a spiritualitás útjára, foglalkozzak vele hivatásszerűen, mert ezzel bizony van feladatom. Ha nem teszem, ha nem használom mások megsegítésére a gyógyító képességeimet, akkor mindaz, amiben kiteljesedhetnék, a visszájára fordulhat.

Csak beszélgettek?

A beszélgetés mellett részt vettem energetikai kezelésen, ezután pedig homeopátiás szereket és gyógynövényeket írt föl, életmódtanácsot kaptam, amit betartottam. Aztán szép lassan észrevettem, hogy változik az életem, a szervezetem pedig tisztul. Ezek a sikerek, valamint későbbi mesterem, Laci bácsi biztatása nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a természetgyógyászat felé forduljak, amelyet ma már hivatásszerűen űzök.

H_bubi2

Buborékeregetés az Everness Fesztiválon

Mi vitte a buddhizmus felé?

Sok ezotériával, spiritualitással kapcsolatos irodalmat olvastam, de rá kellett jönnöm: ezek ugyan nagyon érdekesek, de mások véleményét tartalmazzák. Illetve, már nem elégített ki, tovább akartam lépni. Elkezdtem meditációkra járni, a nagy változást egy hosszabb buddhista elvonulás jelentette. Addig úgy hittem, az önismeret útján járok, és rengeteg mindent tudok magamról, a világról. De rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. A meditációk során világossá vált például, mi a viselkedésem mozgatórugója, miért tettem azt, amit. Mi az, ami elől menekülök? Az elvonulás volt az, ami végképp a spiritualitás útjára terelt. Végül aztán buddhista tanítói diplomát szereztem A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán.

Hol találkozhatunk legközelebb önnel?

A tudatosság ünnepén, az Everness Fesztiválon, amelyet június végén, Balatonakarattyán rendeznek meg, immáron negyedik alkalommal. Itt vallások tanítóival karöltve tartunk egy vallásközi kerekasztalbeszélgetést, valamint magam is tartok előadást, vezetek meditációkat, és segítek annak, aki hozzám fordul.

Rába Géza elérhetősége: www.termeszetgyogyasz.help

Az interjút teljes egészében a Nők Lapja Ezotéria 2016/3. számának 46. oldalán olvashatjátok.

Az Everness Fesztivál

Gondolkodtatok már azon, milyen világban szeretnétek élni? Az Everness Fesztivál keretében kipróbálhatjátok, milyen az, ha a megszokásaitoktól mentesen fedezitek fel a környezeteteket és önmagatokat.

evernness2016_banner_300x300

A „felnőtt játszótéren” kora reggeltől kezdve tánccal és jógával, valamint számos mozgásprogrammal várnak mindenkit, de a rendezvény nem merül ki ennyiben. Az öt nap alatt elsajátíthatjátok, hogyan lehet a mindennapokban felmerülő kihívásokat lehetőségként megélni, sőt azt is, hogy lehet önerőből eljutni egy a hétköznapitól eltérő, emelkedett tudatállapotba.

Ha szeretnétek páros jegyet nyerni az fesztiválra, figyeljétek a Facebook-oldalunkat!
Nyereményjátékunkban a megfejtést a játék posztja alá, kommentben várjuk.
A helyes választ megírók közül öt szerencsést sorsolunk.

A részletes játékszabályzat itt érhető el.

Szöveg: D. A.

Fotó: Garai Edit