Az ezoterikus életben sajnos jelen van egy olyan árnyékoldal is, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Cikkünkkel segítünk, hogy elkerülhessétek a csapdákat.

Old Style Photo. Magic wand casting shiny golden stars

Munkám során sok olyan útkeresővel találkoztam, aki már több ezoterikus tanfolyamot elvégzett, és ők számolnak be olyan tapasztalatokról, amelyeknek nemhogy a spirituális életben nem szabadna előfordulniuk, hanem a hétköznapi életben sem. Ezekről a helyzetekről, s a megfelelő hozzáállásról jó, ha tud minden kereső.

Súlyos visszaélések sorozata

A legtöbb visszaélés alapja az, hogy az ezoterikus tanfolyamokra többségében (kb. 80-90%-ban) nők járnak, akik között igen sok a fiatal, csinos, egyedülálló útkereső. A tanárok, oktatók többsége (kb. 95%-a) pedig férfi. A tanítás során a téma iránt érdeklődő nők sokszor ámulattal néznek fel az oktatóra – az ámulat elsősorban annak a tudásnak szól, amelyet az illető közöl a hallgatókkal. Ha az oktató szellemi fejlettsége nem megfelelő, akkor nem tud ellenállni a felé irányuló érdeklődésnek, és erkölcstelen célokra használja fel a helyzetet.

Számos olyan eset fordult elő, ahol a tanító néhány alkalom után „egyéni kezelésre” hívta be a csinosabb tanítványokat, ahol szexuális viszonyt kezdeményezett velük, sokszor igen félreérthető helyzetekben. Gyakori, hogy „gyökércsakrakezelés” címén történik meg az aktus. Ha a tanítvány tiltakozik, akkor az oktató megszégyenítéshez folyamodik, és „tudása” magaslatából bebizonyítja neki, hogy ez elengedhetetlen az ő szellemi fejlődéséhez, és ha nem teszi meg, akkor súlyosan megreked a fejlődésben.

Cikkünk folytatását a Nők Lapja Ezotéria 2016/2. számában olvashatjátok.

Szöveg: Szabó Judit

Fotó: Thinkstock