„Félek a láthatatlan világtól” – Interjú Pásztor Erzsivel

Ha ezotériáról van szó, akkor Pásztor Erzsit az ellentmondásosság érzése keríti hatalmába: érdekli a láthatatlan világ, de közben fél mindattól, ami a másik dimenzióval kapcsolatos.

Image: 25305778, KÈpsorozat P·sztor Erzsi szÌnÈsznırıl. Alapvetıen komikai tehetsÈgÈt furcsa,belsı indÌttat·s˙ groteszk humor szÌnezi, de a tragÈdia sem idegen tıle. Gyakran filmezik., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Őszintén bevallom, hogy félek attól, ami nem látható, nem hallható, ami megfoghatatlan. Megborzongok, amikor azt hallom, hogy bizonyos emberek képesek kapcsolatba lépni a túlvilági lelkekkel. Félelemmel vegyes csodálatot érzetem, amikor arról értesültem, hogy vannak, akik olyasmikről szereznek tudomást, amelyek az öt érzékszervünk számára elérhetetlenek, például elveszett tárgyak hollétét érzékelik. De a legmegdöbbentőbb számomra az, ha valaki érzékelni képes a jövőt: amikor a meg nem történt eseményeket előre megsejti. Ezekről a logikával megmagyarázhatatlan dolgokról tudom, hogy léteznek, de a magam részéről semmit sem szeretnék átélni. Valószínűleg ez az oka annak, hogy a misztikus filmeket sem merem megnézni.

Hiszel a szellemekben?

Nem tudom, mit higgyek, de nem kívánnék ebben a témában semmit sem megtapasztalni. Hallottam már a kopogó szellemekről, meg arról, hogy ahol nagy emberi tragédiák, családi drámák játszódtak le, ott a környezet magába szívhatta az egykori gyász, fájdalom mentális lenyomatait. Ez lehet az oka annak, hogy nemcsak ódon kastélyokat, várakat, csatamezőket, temetőket, hanem régi lakásokat, kórházakat is szellemjárta helyszíneknek tartanak. De ebbe nem is merek belegondolni, mert a frászt hozom saját magamra.

Ha ezotériáról van szó, annak melyik ága érdekel, mi az, amitől nem félsz?

Az asztrológiát el tudom fogadni, annak ellenére, hogy csalódtam egy csillagfejtő Ha ezotériáról van szó, akkor Pásztor Erzsit az ellentmondásosság érzése keríti hatalmába: érdekli a láthatatlan világ, de közben fél mindattól, ami a másik dimenzióval kapcsolatos. előrejelzésében. Egészen fiatal koromban kerestem fel asztrológust, kíváncsi voltam arra, hogyan alakul majd az életem. Hosszú és részletes leírást kaptam tőle, amely nemcsak a sorsomról szólt, hanem a majdan megszületendő gyermekemről is. Sajnos semmi nem jött be abból, amit jövendölt. Ennek ellenére hiszem, amit az asztrológia hirdet: ahogy fent, úgy lent. A magazinokban a horoszkóp az első, amit elolvasok, és nagyon örülök, amikor a Mérleg jegyének jó dolgokat ígérnek. Még akkor is, ha éppen azon a héten vagy hónapban nem jön be belőle semmi.

A beszélgetés folytatását elolvashatjátok a Nők Lapja Ezotéria 2016/2. számában.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Csibi Szilvia, Olajos Piroska