gyümölcsök
A gyümölcs íze-java – Ahol vetélytársa van a pálinkának
Ha minden riport így kezdődne: friss házitojásból rántotta, hozzá paprika, paradicsom, kovászos kenyér. Meg zserbó, ami errefelé szilvalekvárral készül. Még szép! Panyolán vagyunk, ebben az alig ötszáz lelkes, nyugalmas, vendégváró szatmári faluban, amelynek összetartó közössége és nemzetközi hírű pálinkája van. Itt terem a „nemtudomˮ szilva, a híres pálinka legfontosabb alapanyaga. Kint hűvös a tavaszi nap, […]
Hulej Emese7 perc
Zöldségek, gyümölcsök, pékáruk, húsok és tejtermékek – Hogyan, miben és hol tároljuk őket?
Hűtőben, kamrában, konyhai szekrényben, a legalsó vagy éppen a legfelső polcon, becsomagolva, letakarva, fedetlenül. Számos módon raktározhatjuk a különféle élelmiszereket, de vajon melyik a megfelelő hely, hőmérséklet és csomagolás számukra? Kisokosunkból kiderül!
Nők Lapja4 perc
10+1 étel, ami jótékonyan hat a szervezetünkre
Immunrendszerünk és szervezetünk megfelelő működését tudatos táplálkozással is biztosíthatjuk. Az antioxidánsokban és értékes nyomelemekben is gazdag friss zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztásával nincs szükség arra, hogy pirula formájában vigyük be az ásványi- és tápanyagokat! Lássuk, melyek ezek a természetes vitaminforrások!
Nők Lapja3 perc
Pár perces csináld magad!-finomságok kánikula idejére
Nyáron szeretjük hűsítő csemegékkel enyhíteni a forróság okozta kellemetlenségeket, sokszor viszont nem figyelünk oda arra, hogy egészséges frissítőket fogyasszunk. A cukros fagyik és üdítők helyett most pár perc alatt elkészíthető és kalóriaszegény nassolnivalókat ajánlunk.
Nők Lapja2 perc
Szedd magad! 5 hazai lelőhelyet és egy-egy receptet is ajánlunk nyárra
Évről évre egyre több szedd magad-eseményen vehetünk részt, ahol szebbnél szebb virágokat és finomabbnál finomabb gyümölcsöket gyűjthetünk a kosarunkba. A szüretelés élménye mellett kiváló közösségi program is lehet egy ilyen esemény. Ötöt mutatunk most nektek, és recepteket is ajánlunk.
Nők Lapja2 perc