gasztro
Friss és könnyű
Almás, zelleres, kéksajtos saláta dióval Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg szárzeller (angolzeller) 50 dkg alma 15 dkg kéksajt 15 dkg dióbél 5 dkg aszalt vörös áfonya 1 citrom leve 1 gerezd fokhagyma 15 dkg natúr joghurt A zellerszárat 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. A megmosott almát kicsumázzuk, felkockázzuk, a zellerrel együtt tálba tesszük. A sajtot […]
Nők Lapja3 perc
Finom kis böjt
Zöldfűszeres tojássaláta gerslivel és tormás öntettel Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg gersli (árpagyöngy) só 1 evőkanál olívaolaj 6 főtt tojás 1-1 csokor snidling és kapor 3-4 szál újhagyma Az öntethez: 1 tojássárgája 1 dl napraforgóolaj 1 teáskanál mustár 2 evőkanál frissen reszelt torma (ízlés szerint lehet több is) pár csepp citromlé 2 dl natúr joghurt […]
Nők Lapja4 perc
Böjt előtt még torkoskodjunk!
Cigánypecsenye szalonnába göngyölve, héjában sült krumplival Hozzávalók 4 személyre: 2 fej fokhagyma 15 dkg sertészsír só, bors 1 kg sertéstarja, 8 szeletbe vágva 16 szelet bacon A körethez: 1 kg burgonya olaj a sütéshez A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket a lábosban felmelegített zsírba dobjuk, és kis lángon 20 perc alatt megsütjük. Villával összepürésítjük kevés zsírral […]
Nők Lapja4 perc