Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.
Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.
De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
Savanykás koraőszi bableves
Hozzávalók (4 főre):
- Fejtett bab (vagy száraz, előző este beáztatva) – 300 g – 750 Ft
- Sárgarépa – 2 db – 150 Ft
- Fehérrépa – 1 db – 100 Ft
- Főtt kukorica – 1 csészényi– 150 Ft
- Vöröshagyma – 1 db – 50 Ft
- Fokhagyma – 2 gerezd – 20 Ft
- Ecet – 2 ek – 20 Ft
- Liszt – 2 ek – 20 Ft
- Tejföl – 150 g – 200 Ft
- Olaj – 2 ek – 30 Ft
- Só, bors, babérlevél
Elkészítés:
- A zöldségeket felaprítjuk, a babot feltesszük főni.
- Mikor már majdnem puha, mehetnek bele a répák, a kukorica, hagyma, fokhagyma.
- Rántást készítünk lisztből és olajból, felöntjük vízzel, belekeverjük a tejfölt, és behabarjuk vele a levest.
- Ecettel savanyítjuk, friss kenyérrel tálaljuk.
Ár: kb. 1 320 Ft / 4 adag

A bableves ősz elején még nem kell, hogy nehéz legyen (Fotó: Getty Images)
Darált húsos töltött tök burgonyapürével
Hozzávalók (4 főre):
- Főzőtök – 2 közepes (kb. 1,2 kg) – 800 Ft
- Darált sertéshús – 500 g – 1300 Ft
- Vöröshagyma – 1 db – 50 Ft
- Rizs – 100 g – 100 Ft
- Tojás – 1 db – 90 Ft
- Olaj – 2 ek – 30 Ft
- Só, bors, pirospaprika – minimális
- Burgonya – 1,2 kg – 900 Ft
- Vaj vagy margarin – 50 g – 150 Ft
- Tej – 1,5 dl – 70 Ft
Elkészítés:
- A tököt kettévágjuk, magját kikaparjuk.
- A töltelékhez a darált húst összekeverjük a dinsztelt hagymával, főtt rizzsel, tojással és fűszerekkel, majd megtöltjük vele a tököt.
- Olajjal kikent tepsibe tesszük, kevés vízzel aláöntjük, és 180 °C-on kb. 45 percig sütjük.
- Közben a burgonyát megfőzzük, vajjal és tejjel krémes pürét készítünk.
Ár: kb. 3 270 Ft / 4 adag
Szilvás morzsasüti
Hozzávalók (4 főre):
- Szilva – 600 g – 900 Ft
- Liszt – 200 g – 70 Ft
- Vaj vagy margarin – 100 g – 300 Ft
- Cukor – 100 g – 30 Ft
- Fahéj – 1 tk – 10 Ft
Elkészítés:
- A szilvát kimagozzuk, tepsibe tesszük, megszórjuk kevés cukorral és fahéjjal.
- A morzsát lisztből, vajból és cukorból összemorzsolva készítjük, majd a gyümölcs tetejére szórjuk.
- 180 °C-on kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Ár: kb. 1 310 Ft / 4 adag
Teljes költség: kb. 4 450 Ft / 4 főre
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A múlt hétvégi spórolós menünket itt találod
Kiemelt kép: Getty Images