Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.
Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.
De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
Meleg szilvaleves
Hozzávalók (4 főre):
- 30 dkg fagyasztott magozott szilva – 550 Ft
- 1 l víz
- 5 dkg cukor – 60 Ft
- 1 db fahéjrúd vagy 1 kk őrölt fahéj – 50 Ft
- 2 szegfűszeg – 20 Ft
- 1,5 dl tejföl – 150 Ft
- 1 ek liszt – 10 Ft
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A vizet a cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel felforraljuk, majd hozzáadjuk a szilvát.
- Puhára főzzük.
- A tejfölt liszttel kikeverjük, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, majd kiforraljuk.
- Melegen tálaljuk.
Összesen: kb. 760 Ft / 4 főre
Tempurabundás csirkecomfilé zöldséges kuszkusszal
Hozzávalók (4 főre):
- 60 dkg csirkecomfilé – 1 800 Ft
- 10 dkg liszt – 30 Ft
- 1 tojás – 70 Ft
- 1 dl szódavíz – 40 Ft
- 1 kk sütőpor – 10 Ft
- só, bors – 30 Ft
- olaj a sütéshez – 250 Ft
- 20 dkg kuszkusz – 400 Ft
- 2 db sárgarépa – 180 Ft
- 1 db kápia / TV paprika – 250 Ft
- 1 fej vöröshagyma – 60 Ft
- kevés szárított petrezselyem – 30 Ft

Tempurabundában szaftos marad a csirke (Fotó: Getty Images)
Elkészítés:
- A tempuratésztához a tojást, lisztet, szódát, sütőport, sót, borsot kikeverjük. A csirkecomfilét csíkokra vágjuk, belemártjuk, majd forró olajban aranyszínűre sütjük.
- A kuszkuszt kétszeres forró sós vízzel leöntjük, lefedve állni hagyjuk.
- A zöldségeket felkockázzuk, kevés olajon átpirítjuk, majd a kuszkuszhoz keverjük.
Összesen: kb. 3 130 Ft / 4 főre
Tepsis palacsinta
Hozzávalók (4 főre):
- 2 tojás – 140 Ft
- 15 dkg liszt – 45 Ft
- 3 dl tej – 180 Ft
- 1 dl szódavíz – 40 Ft
- 2 ek cukor – 25 Ft
- 1 csipet só
- 1 ek vaj / margarin – 50 Ft
- fahéjas cukor a tetejére – 80 Ft
Elkészítés:
- A tojást a liszttel, tejjel, szódával, cukorral és sóval simára keverjük.
- Kivajazott tepsibe öntjük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
- Négyzetekre vágjuk, majd fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
Összesen: kb. 560 Ft / 4 főre
Teljes költség: kb. 4 450 Ft / 4 főre
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A múlt hétvégi spórolós menünket itt találod
Kiemelt kép: Getty Images