fiatal pár közös főzés

Hétvégi gasztró: háromfogásos ebéd 4 főre, fejenként 1500 alatt – 16. rész

Az élelmiszerárak meredek emelkedése miatt ma már komoly kihívás egy családi ebéd megfinanszírozása. A dráguló alapanyagok erősen apasztják a konyhapénzt, hiszen a bevásárlás jóval többe kerül, mint pár éve. De nincs mese, enni kell. És nem lenne rossz finomat is enni, nem igaz?

Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.

Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.

De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!

Meleg szilvaleves

Hozzávalók (4 főre):

  • 30 dkg fagyasztott magozott szilva – 550 Ft
  • 1 l víz
  • 5 dkg cukor – 60 Ft
  • 1 db fahéjrúd vagy 1 kk őrölt fahéj – 50 Ft
  • 2 szegfűszeg – 20 Ft
  • 1,5 dl tejföl – 150 Ft
  • 1 ek liszt – 10 Ft
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. A vizet a cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel felforraljuk, majd hozzáadjuk a szilvát.
  2. Puhára főzzük.
  3. A tejfölt liszttel kikeverjük, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, majd kiforraljuk.
  4. Melegen tálaljuk.

Összesen: kb. 760 Ft / 4 főre

Tempurabundás csirkecomfilé zöldséges kuszkusszal

Hozzávalók (4 főre):

  • 60 dkg csirkecomfilé – 1 800 Ft
  • 10 dkg liszt – 30 Ft
  • 1 tojás – 70 Ft
  • 1 dl szódavíz – 40 Ft
  • 1 kk sütőpor – 10 Ft
  • só, bors – 30 Ft
  • olaj a sütéshez – 250 Ft
  • 20 dkg kuszkusz – 400 Ft
  • 2 db sárgarépa – 180 Ft
  • 1 db kápia / TV paprika – 250 Ft
  • 1 fej vöröshagyma – 60 Ft
  • kevés szárított petrezselyem – 30 Ft
    hetvegi-gasztro-1500-alatt-16

    Tempurabundában szaftos marad a csirke (Fotó: Getty Images)

Elkészítés:

  1. A tempuratésztához a tojást, lisztet, szódát, sütőport, sót, borsot kikeverjük. A csirkecomfilét csíkokra vágjuk, belemártjuk, majd forró olajban aranyszínűre sütjük.
  2. A kuszkuszt kétszeres forró sós vízzel leöntjük, lefedve állni hagyjuk.
  3. A zöldségeket felkockázzuk, kevés olajon átpirítjuk, majd a kuszkuszhoz keverjük.

Összesen: kb. 3 130 Ft / 4 főre

Tepsis palacsinta

Hozzávalók (4 főre):

  • 2 tojás – 140 Ft
  • 15 dkg liszt – 45 Ft
  • 3 dl tej – 180 Ft
  • 1 dl szódavíz – 40 Ft
  • 2 ek cukor – 25 Ft
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaj / margarin – 50 Ft
  • fahéjas cukor a tetejére – 80 Ft

Elkészítés:

  1. A tojást a liszttel, tejjel, szódával, cukorral és sóval simára keverjük.
  2. Kivajazott tepsibe öntjük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
  3. Négyzetekre vágjuk, majd fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.

 Összesen: kb. 560 Ft / 4 főre

Teljes költség: kb. 4 450 Ft / 4 főre

Jó étvágyat!

Kapcsolódó: A múlt hétvégi spórolós menünket itt találod

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó