Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.
Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.
De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg.
Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
Csirkeaprólékleves
Hozzávalók (4 főre):
- 40 dkg csirkeaprólék (nyak, szárny, zúza vegyesen) – 650 Ft
- 1 nagy sárgarépa – 80 Ft
- 1 fehérrépa – 90 Ft
- 1 kis darab zeller – 120 Ft
- 1 kis fej vöröshagyma – 60 Ft
- 1 gerezd fokhagyma – 30 Ft
- fél csokor petrezselyem – 90 Ft
- 1 babérlevél – 10 Ft
- só, bors – 40 Ft
- kb. 1,5 liter víz
Elkészítés:
- A csirkeaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, leszedjük a habját, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, hagymát, fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot.
- Lassú tűzön főzzük legalább másfél órán át, hogy jó ízes alaplevet kapjunk.
- A végén friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Összesen: kb. 1 170 Ft / 4 főre

A csirkeaprólékleves kiadós és olcsó (Fotó: Getty Images)
Sült kolbász grill zöldségekkel és petrezselymes krumplival
Hozzávalók (4 főre):
- 40 dkg sütni való parasztkolbász – 1 200 Ft
- 80 dkg krumpli – 320 Ft
- 1 közepes cukkini – 250 Ft
- 1 db kaliforniai paprika – 300 Ft
- 1 kis fej lilahagyma – 100 Ft
- fél csokor petrezselyem – 90 Ft
- 3 ek olaj – 60 Ft
- só, bors – 30 Ft
Elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, meglocsoljuk kevés olajjal, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
- A zöldségeket feldaraboljuk, olajjal, sóval, borssal összeforgatjuk, majd sütőben vagy grillserpenyőben megsütjük.
- A kolbászt serpenyőben vagy sütőben ropogósra sütjük. A grillezett zöldséggel és a petrezselymes krumplival tálaljuk.
Összesen: kb. 2 350 Ft / 4 főre
Ribizlis tejpite
Hozzávalók (4 főre):
- 2 tojás – 200 Ft
- 10 dkg liszt – 80 Ft
- 3 dl tej – 180 Ft
- 5 dkg cukor – 60 Ft
- 1 cs vaníliás cukor – 30 Ft
- 15 dkg fagyasztott vagy friss ribizli – 300 Ft
- 1 tk vaj (a forma kikenéséhez) – 20 Ft
- 1 csipet só – elhanyagolható
Elkészítés:
- A tojásokat felverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Egy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapunk.
- Kivajazott, lisztezett sütőtálba öntjük, a tetejére szórjuk a ribizlit.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben 35–40 percig sütjük, amíg a tejes pite közepe is megszilárdul és enyhén megbarnul a teteje.
Összesen: kb. 870 Ft / 4 főre
Teljes költség: kb. 4 390 Ft / 4 főre
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A korábbi hétvégi gasztrókat itt találod
Kiemelt kép: Getty Images