csillagenergiák 2024

Vihar előtti csend – Heti csillagenergiák (2024. 07. 08. – 07. 14.)

A hétvégi újhold mély érzéseket megmozgató energiái után az előttünk álló napokban főként támogató bolygóhatások érkeznek majd. De már érezhetők a jövő héten pontosuló Mars-Uránusz együttállás intenzív, erőteljesen felrázó energiái...

A Hold útja is főként harmonikus minőségeket hozhat magával, ez azonban inkább a vihar előtti csendhez hasonlít: a jövő héten pontosuló Mars-Uránusz együttállás intenzív, erőteljesen felrázó energiái a hétvége felé haladva egyre erőteljesebben kezdhetnek érezhetővé válni.

A Vénusz a hét közepén követi a nemrég jegyet váltott Merkúrt, és megérkezik az Oroszlánba. Ezzel a jegy energiái még meghatározóbbá válhatnak a Térben. Az Oroszlán Vénusz időszaka továbbá arra is invitálhat minket, hogy megvizsgáljuk, hogyan tükröződik Énünk a kapcsolódásainkban. Mennyire pontos vagy épp görbe ez a tükör? Mit mutat meg a másik önmagunkból? Vannak olyan kapcsolódásaink, melyek inspirálnak minket azáltal, hogy legragyogóbb énünk egy részét tükrözik vissza számunkra?

Heti csillagenergiák: az Oroszlán Vénusz időszaka továbbá arra is invitálhat minket, hogy megvizsgáljuk, hogyan tükröződik Énünk a kapcsolódásainkban (Fotó: Getty Images)

Hétfőn az Oroszlán Hold a Merkúr és az Ikrek Jupiter támogató, lehetőségekkel teli erőterében mozog, miközben a Rákban haladó Vénusz és Bika Uránusz között is kialakul egy hasonló kapcsolat. Ez a két hatás együttesen kapcsolataink és önkifejezésünk területét emelheti fókuszba.

Arra hív minket, hogy megvizsgáljuk, hol állunk ezekben, mennyire lehetünk bennük önazonosak, és mennyire jellemzi őket a kölcsönösség elve. Ez az energia projektjeinkre pozitív hatással lehet aktuális terveinkre: segítségével felizzíthatjuk lelkünkben a kreatív szikrát és könnyebbé válhat elképzeléseink megvalósítása is.

A keddi nap feszültebb energiákkal érkezhet hozzánk: a hajnali órákban a Hold egy nehezebb minőségben kapcsolja össze a Bika Mars és Uránusz erőterét, előre vetítve a jövő hét minőségeit, témáit. Ennek hatására

a nap folyamán az átlagosnál frusztráltabbnak érezhetjük magunkat, nehezebben tűrhetjük a kényszerpályákat.

Kihívást jelenthet a düh és a harag érzéseinek kezelése, így az eddigieknél fontosabbá válhat az asszertív énképviselet gyakorlása.

Szerdán már a Szűz Hold minőségei lesznek velünk, ami gyakorlatias oldalunk megerősítése által nagy segítséget jelenthet a hétköznapi teendőink elvégzése kapcsán. A Hold feszült kapcsolódása az Ikrek Jupiterrel azonban számos kihívást tartogathat számunkra: a belső kritikus énünk is erősebb lehet, hajlamosabbá válhatunk felnagyítani az egyébként kis jelentőségű kérdéseket, illetve hamarabb szemet szúrhatnak még a legapróbb hibák is.

Az esetleg kialakuló nézeteltéréssel teli helyzetekből érdemes lehet most néhány lépést hátralépni, és racionálisan végiggondolni a részleteket.

Csütörtökön a Szűz Hold energiái maradnak velünk, azonban már sokkal harmonikusabb minőségeket képviselve. A Hold és a Nap egy támogató háromszöget alkot a Halak Szaturnusszal. Ez a hatás segíthet visszanyerni belső stabilitásunkat a korábbi napok kihívásai után. Később a Hold útja során a Marssal, majd az Uránusszal is egy harmonikus minőséggel teli kapcsolatot hoz létre, ami kifejezetten segítheti a keddi nap feszültségeinek feloldását, az esetleg kialakult konfliktusok rendezését.

A Rák Vénusz és a Halak Neptunusz inspiráló kapcsolata pozitív hatással lehet kreatív és érzelmes oldalunkra, azonban felhívja a figyelmünket arra, hogy

ezen a napon nem érdemes tisztánlátást igénylő, nagy jelentőségű vagy pénzügyekkel kapcsolatos döntést hozni.

Ezt hozza a hétvége…

Pénteken a nap első felében még a Vénusz-Neptunusz kapcsolat minőségei maradhatnak velünk, egy egészen különleges hatássá kibővülve a Szűzből a Mérlegbe lépő Holddal és a Vízöntő Plútóval. A négy égitest egy inspiráló, lehetőségekkel teli négyszöget rajzol az égre, ami azt üzeni: értékes felismerésekre tehetünk szert, ha elég bátrak vagyunk belenézni a kapcsolódásaink által tartott tükrökbe!

Ebben a minőségben lehetőségünk nyílhat arra, hogy önmagunk új oldalát ismerjük meg, és az is nyilvánvalóvá válhat, melyek azok a kapcsolódásaink, amik egy görbe tükörhöz hasonlítanak inkább, és ránk negatívan ható dinamikákat képviselnek.

A hétvégénket a Mérleg Hold minőségei hatják már át. Szombaton kifejezetten a kiegyensúlyozó energiáit érzékelhetjük – kapcsolódásaink és kommunikációnk területén könnyedén érvényesülhetnek támogató hatásai. Vasárnap a Mérleg és a Skorpió határán járó Hold már  egy másik oldalát mutathatja felénk, ahogyan egy feszült háromszöget rajzol az égre a Vénusszal és Plútóval.

Ez a hatás a kapcsolatainkban meghatározó játszmákat erősítheti fel: mindez azonban nem csupán kihívást jelenthet, hanem egyúttal lehetőséget kínálhat azok megoldására, lezárására is.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu