Mindannyian szeretnénk minél tovább, egészségben, boldogságban élni. No de kinek adatik meg valóban a hosszú élet? Ez a 3 csillagjegy a legjobbakra számíthat.

Nagyon sok feltétele van a hosszú életnek. Az egyik a testi és lelki egészség, amelyek nem működnek egymás nélkül. Miközben a rendszeres sport, az egészséges táplálkozás, a szűrővizsgálatok a testet, az önismeret, a kellő pihenés, a terápia, a gazdag emberi kapcsolatok a lelket táplálják, tartják fiatalon.

Emellett számít, melyik országban élünk, mennyit idegeskedünk, milyen gyakran töltünk időt a természetben, milyen a genetikánk és persze a szerencsénk. A hosszú élet ugyanis kiszámíthatatlan: nem érdem szerint osztogatják. A csillagok állása viszont megmutathatja, mely jegyek számíthatnak alapvetően hosszú életre.

1. Bika (április 20 – május 20.)

A Bika csillagjegyűeknek nemcsak erős szervezetük segít hosszan élni, de a kapcsolataik is ezt támogatják. Mivel hűségesek és elkötelezettek, és hajlandók munkát fektetni a jól működő párkapcsolatba, egymást támogatva haladhatnak párjukkal az időskor felé. Segít kitartani az is, hogy nagyra értékelik a stabilitást és a megbízhatóságot, illetve az élet szépségeit.

Ez kiemelten fontos, hiszen lehet akármilyen szerencsés és boldog életünk, ha nem látjuk meg az örömeit az állandó szorongástól vagy depressziótól. A Bikák kihívása nem az, hogy elég ideig éljenek, hanem hogy valódi elégedettséget legyenek képesek átélni: érdemes ezen dolgozni akár terapeuta segítségével is.

3 csillagjegy hosszu elet

Ennek a 3 csillagjegynek nem kell aggódnia a hosszú élet miatt (Fotó: Getty Images)

2. Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

A Mérleg jegyűek kiemelten kezelik a stresszt, fő erőforrásuk pedig a szeretetteljes és biztonságos környezet. Olyan otthont teremtenek maguknak, amelyben valóban pihenhetnek és feltöltődhetnek, ez pedig mérhetően csökkenti a stressz-szintjüket. Megtalálják a megfelelő nyugizenét, a megnyugtató színeket, illatokat,

jók a háziállatokhoz való kapcsolódásban is.

A természet közelsége, a kert nagyon fontos számukra, a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása pedig a testüket is fiatalon tartja. Érdemes a sportokra egy kicsit erősebben koncentrálni, úgy az időskor sem ízületi fájdalmakkal telik majd.

3. Halak (február 20. – március 20.)

A Halak az örök optimisták, és ez vezeti ki őket az eleinte kilátástalannak tűnő helyzetekből is. Lehet, hogy nem jut nekik könnyű élet, de mindent kihoznak abból, ami adatott. Ez az igyekezet pedig hosszú életben köszönhet vissza. A Halak csillagjegyűek nem hagyják, hogy rossz érzéseik tartósan eluralkodjanak rajtuk, keresik a vidámságot, az élénk társasági életet,

és mindig az élet napos oldalán járnak.

Ez a hozzáállás olyan elégedetté teszi őket, mint egyik másik jegy szülöttét sem. A balesetekre azonban jobban kellene vigyázniuk, a nyári programok sem telhetnek felelőtlenül: figyeljenek oda a lábuk elé a közlekedés során a következő napokban.

Ez a 3 csillagjegy jobb, ha már most kiveszi a szabadságát.

Kiemelt kép: Getty Images