repuloter borond

Ezért nem szabad szalaggal megjelölnöd a bőröndöd utazáskor

Az utazás egyik legfontosabb kelléke a táska, ami a ruháinkat, értékeinket őrzi. Mivel a repülőtereken rengeteg ugyanolyan bőrönd hever a futószalagokon, nagy a kísértés, hogy a sajátunkat megjelöljük valami olyan módon, ami segít azonnal kiszúrni a többi közül. Reptéri dolgozó mondja el, miért nem jó ötlet ez.

A feltűnő színű bőrönddel még nincs gond. Csakhogy a legtöbben szalagokat, masnikat kötnek a táskák fogyantyújára a megkülönböztetés érdekében. Nagyjából ugyanoda, ahol az azonosító cetlik találhatók.

Épp ezért a szalagozás, masnizás a fő oka annak, hogy a csomagunk elveszik a repülőtéren.

Az ok nagyon egyszerű, a megkülönböztető jelzések könnyen a szkenner útjába kerülhetnek, ami így nem olvassa le a kódokat. Mivel minden gyorsan és szó szerint futószalagon történik, nincs mindig idő megállni és kiszabadítani a bőrönd azonosítóját a díszítések alól.

Így nem veszik el a bőröndöd a repülőtéren

Ha a csomagot nem lehet automatikusan beolvasni, akkor az a kézi feldolgozásnál köthet ki, ami sajnos azt is jelentheti, hogy a csomag fel sem jut a járatra. Így miközben mi izgatottan elfoglaljuk a helyünket és várunk a felszállásra, minden ruhánk, piperénk és fontos holmink szépen otthon marad. A repülőtéri dolgozók szerint nem csak a szalagokkal van baj, a színes matricák, régi címkék is gyakran a táskán maradnak, szintén nehezítve az azonosítást.

repuloter borond

A repülőtéren a bőröndöket csak óvatosan díszítsük fel (Kép: Getty Images)

Trükkök a nyugodt utazáshoz

Akik rendszeresen utaznak, általában tisztában vannak vele, milyen tárgyak nem kerülhetnek sem a bőröndjükbe, sem a kézitáskájukba. Például az akkumulátort, powerbankot csak a kézitáskában vihetjük fel, sőt a pénzt, ékszert, nagyobb értékű tárgyat is inkább tartsuk ebben magunknál, mint hogy elkeveredjen. Drónt viszont csak a feladott bőröndben szállíthatunk, akármilyen értékes is, ahogy súlyzók, gördeszkák, rollerek, vasalók is kénytelenk a bőröndben lapulni. Azt viszont sokan nem tudják, hogy a kézipoggyásznál megszabott 100 ml-es szabály nemcsak a kozmetikumokra vonatkozik, de a krémes állagú élelmiszerekre is. Marcipánt pedig senkinek eszébe se jusson magával vinni, sem kézitáskában, sem bőröndben, mert nagyon hasonló sűrűséggel rendelkezik, mint egyes robbanóanyagok, és a reptéri biztonsági szolgálatnál beindíthatja a riasztócsengőt.

Úgy érzed, sosem férsz bele egy bőröndbe? Ezek a tippek segítenek hatékonyabban pakolni!

Szeretnél találkozni a Nők Lapja újságíróival és szakértőivel? Szeretettel várunk a Példakép Díj átadóján! Jegyek már kaphatók!

Nők Lapja Példakép Díj

Kiemelt kép: Getty Images