kevin-costner-whitney-houston-tobb-mint-testor

Kevin Costner a valóságban is védelmezte Whitney Houstont

Kevin Costner és Whitney Houston a valóságban is bizalmas kapcsolatban álltak egymással.
  • Ki ne emlékezne az ikonikus Több mint testőr című filmre?
  • Gyakran szeretnénk hinni, hogy a mozivásznon látottak hasonlítanak a való életre.
  • Kevin Costner és Whitney Houston esetében ez nagyjából így is volt!

A Yellowstone 69 éves sztárja, Kevin Costner nemrég az Armchair Expert nevű podcastban mesélt Dax Shepardnak és Monica Padmannek karrierje legfontosabb állomásairól. A beszélgetés során szóba került a legendás, Több mint testőr című film forgatása is, melyre szívesen emlékezett vissza a színész. (Ha van még valaki a világon, aki nem látta volna: ebben a thrillerben Costner egy volt CIA-ügynököt alakít, aki egy sikeres énekesnő, Rachel Marron személyi testőrének áll.)

kevin-costner-whitney-houston-tobb-mint-testor

Whitney Houston és Kevin Costner 2008-ban (Fotó: Michael Caulfield/WireImage via Getty Images)

Costner a beszélgetésben felidézte, hogy annak idején Mick Jackson rendező és Houston nem találták a kémiát egymással, de a színész ragaszkodott hozzá, hogy Houston legyen a filmbéli párja. Producerként pedig valóban jogában is állt beleszólni a szereplőválogatásba.

„Szerettem őt. Ez nem titok.

Szóval tudtam, hogy neki kell lennie” – mondta, hozzátéve: arra is megkérte Houstont, hogy ne hozzon magával kíséretet a forgatásokra. Az énekesnő pedig megbízott benne.

Kevin Costner a valóságban is védelmezte Whitney Houstont

A forgatások azonban nem éppen zökkenőmentesen zajlottak. Kevin Costner szerint volt egy pillanat, amikor azt látta a rendezőn, hogy nagyon aggódik, mi több, egyenesen fél Whitney Houston alakítása miatt. Attól a ponttól kezdve Costner is beszállt valamennyire a rendezésbe, elkezdte irányítani az énekesnőt – bevallása szerint nem azért, hogy aláássa a rendező tekintélyét, hanem hogy filmbéli partnerét segítse, akinek megígérte, hogy számíthat rá.

Costner azt is elárulta, hogy a film eredeti változatához nem fűztek nagy reményeket. Ő ennek ellenére megígérte Houstonnak és akkori menedzserének, Clive Davisnek, hogy mindent megtesz a dráma sikeréért. „Whitney azt énekelte a filmben, hogy mindig szeretni fog, így én is be akartam tartani a neki tett ígéretemet” – foglalta össze a színész. De hogy pontosan mit is tett?

Mintegy 28 percnyi anyagot utólag kivágott a filmből,

amit aztán több apró, 15 másodperces snittel pótolt. Szerinte mindez kulcsfontosságú volt Houston jeleneteit illetően, ugyanis ezáltal biztosítani tudta, hogy az énekes a filmmel ne írja le magát Hollywoodban. Ez volt az egyik dolog, amivel munkatársát (és az ő megítélését) védelmezte.

A másik azzal a megállapodással volt kapcsolatos, ami szerint Houston nem hozhatott magával kíséretet a forgatásokra. Costner ugyanis végül mégis felajánlotta neki, hogy, amennyiben van valaki, akit szívesen látna a kulisszák mögött, ő falaz nekik. És Houston élt is a lehetőséggel, így titkos szerelme és asszisztense, Robyn Crawford beosonhatott hozzá. „Én voltam a képzeletbeli testőre” – magyarázta a helyzetet Costner a műsorban. Ezek után az énekesnővel örök barátság szövődött köztük – Costner évekkel később, Houston temetésén hosszú, szívhez szóló beszédet mondott.

Tudtad, hogy a Több mint testőr című filmnek készült remake-je is?

Kiemelt kép: Whitney Houston és Kevin Costner a Több mint testőr hollywoodi premierjén 1992. november 23-án – Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images

Szeretnél találkozni a Nők Lapja újságíróival és szakértőivel? Szeretettel várunk a Példakép Díj átadóján! Jegyek már kaphatók!

Nők Lapja Példakép Díj