csillagenergiák 2024

Sötét énrészeink kerülhetnek előtérbe – Heti csillagenergiák (2024. 05. 20. – 2024. 05. 26.)

Nagy erőkkel érkezik a változás szele az előttünk álló hét során. A legjelentősebb történések a hét közepén érkező Nyilas telihold időszakára fognak összpontosulni, de a várható energiákból már a hét elején is kaphatunk egy kis ízelítőt a Nap jegyváltása által.

Hétfőn, ahogyan a Nap elhagyta a Bikát és átlépett a következő jegybe, megkezdődött az Ikrek hava. Az előttünk álló időszakban az Ikrek jeggyel érintett emberekhez hasonlóan mi is nyitottabbnak, kíváncsibbnak és kapcsolat-orientáltabbnak érezhetjük önmagunkat. Megjelenhet bennünk egy nagyobb igény az újabbnál újabb információk megszerzésére, és könnyedebben vehetjük a mindennapok történéseit, feladatait.

Csütörtökön megtörténik a Vénusz-Jupiter együttállása a Bika legvégén, a telihold a Vízöntő Plútóval szorosan kapcsolódva teljesedik ki, majd nem sokkal ezután a Vénusz átlép az Ikrek jegyébe. Ez a szinte egy időben lezajló háromszoros asztrológiai hatás felfokozhatja az energiák intenzitását, több témánkat, életterületünket vagy fontosabb kérdésünket mozgathatja meg egyszerre.

A Jupiter mindent nagyító, sokszorozó hatása fókuszba emelheti a Bika Vénuszhoz kapcsolódó témákat:

önértékelésünk, belső-lelki erőtartalékaink, a világhoz és a biztonság fogalmához fűződő viszonyunk, valamint személyes értékrendszerünk és ízlésünk kérdései kérhetik figyelmünket. A Plútóval támogató kapcsolatban megszülető Nyilas telihold a belső igazságaink felfedezéséről szóló kalandra invitálhat minket. Az Ikrek Vénusz időszakába megérkezve nemcsak tudatos részünket, hanem kapcsolódásainkat is áthathatja a jegy légies, játékos minősége.

égbolt csillagok horoszkóp csillagenergiák

Heti csillagenergiák: a szinte egy időben lezajló háromszoros hatás felfokozhatja az energiák intenzitását (Fotó: Getty Images)

Asztrológiai előrejelzés – ez várható a héten

Kedden a Skorpió Hold belső világunkba kalauzoló minőségei maradnak velünk. A nap folyamán a Hold-Merkúr szembenállása támogathat minket abban, hogy kimondjunk egymásnak olyan dolgokat, melyek régóta nyomják lelkünket, és ezzel lehetőségünk nyílhat elindítani egy gyógyító folyamatot is kapcsolódásaink területén.

Szerdán a Skorpió-Bika jegyekben létrejövő Hold-Uránusz szembenállás mellett a Nap-Plútó támogató kapcsolódása határozza meg napunkat. Ez a kettős hatás közvetlen kapcsolódásaink területén hozhat váratlan fordulatokat. Autentikusabb önkifejezésre hívhat minket, ami elhozhatja az álarcok lehullását, így meglepetésszerű, új módokon láthatjuk meg egymást. Az Ikrek jegy kettős természetéből és a plútói energiák jelenlétéből fakadóan

árnyékos énrészeink, árnyék-működéseink témái is előtérbe kerülhetnek:

kapcsolódásainkon keresztül pozitív visszaigazolást vagy erőteljes tükröket kaphatunk a velük való viszonyunkról.

Csütörtökön a Vénusz-Jupiter együttállás egy különleges égi háromszöget alkot a Skorpióba haladó Holddal és a Halak Neptunusszal. Hatásuk felerősítheti képzelőerőnket és kreatív szemléletmódunkat, így segíthetnek minket abban, hogy új, sikerekkel kecsegtető lehetőségeket teremtsünk vagy vegyünk észre életünkben aktuális kérdéseinkben. Fontos lehet azonban, hogy

ezt az energiát ne a megoldandó feladatainktól való menekülésre használjuk fel,

hanem általa megerősítve egy új szemlélettel tekintsünk rájuk. Délután a kiteljesedő telihold időszakától az Ikrek Nap kíváncsi és kommunikatív energiái, valamint a Nyilas Hold felfedezésre és belső fejlődésre invitáló minőségei arra ösztönözhetnek, hogy tudatosabb figyelmet fordítsunk gondolatvilágunkra és önmagunkkal folytatott belső párbeszédünkre. Ez a hatás segíthet minket abban, hogy magunk mögött hagyjuk azokat az automatikus gondolati mintáinkat, melyek a jelenben már inkább akadályoznak és hátráltatnak minket.

Pénteken a Nyilas Hold egy támogató kapcsolatba kerül a Kos Marssal. Ez a hatás előhozhatja belőlünk lendületesebb, energikusabb és produktívabb oldalunkat, így ha a teliholdas energiák mélyebben érintettek minket, akkor ezen a napon könnyedén beérhetjük magunkat hétköznapi teendőink sorával. Érdemes lehet azonban ügyelni arra, hogy ebben a motivációval teli minőségben ne vállaljuk túl magunkat, így elkerülhetjük azokat a szituációkat, melyek növelnék stress szintünket.

A hétvégénket kezdetben még a Nyilas végén haladó Hold energiái határozzák meg. Szombaton a Hold egy feszültebb kapcsolatba kerül a Bika legvégén haladó Jupiterrel. Ez a hatás arra hívja fel a figyelmünket, hogy érdemes kétszer megvizsgálni mekkora jelentőséget tulajdonítunk egy-egy helyzetnek, még mielőtt a bolhából elefántot csinálnánk.

Vasárnap már földeltebb, kiegyensúlyozottabb energiák érkeznek. A Bakba lépő Hold támogató kapcsolata a Bika Merkúrral felerősítheti gyakorlatias oldalunkat, ezáltal segíthet minket abban, hogy tárgyilagosabban, higgadtabban rendezzük a hét folyamán esetleg kialakult konfliktusainkat. Jó nap lehet ez arra is, hogy a telihold időszaka által hozott kérdéseket letisztázzuk, valamint hogy a Vénusz-Jupiter-Neptunusz hatás által hozott ötleteket és lehetőségeket megvalósítható tervekké, célokká kovácsoljuk.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu