Jon Bon Jovi

A rocklegenda szerint ez a titka a hosszú, boldog házasságának

A Grammy-díjas világhírű sztár őszintén beszélt kapcsolatáról, betegségéről és a sztárság árnyoldalairól is.

Jon Bon Jovi nem tud mellényúlni. Imádtuk a hosszú loboncát, a mellényeit, a mosolyát, a rövid haját és a muzsikáját. Imádtuk, amikor összejött Carrie Bradshaw-val a Szex és New Yorkban vagy ahogy a Szilveszter éjjelben énekelt. Azt is nagyon bírjuk benne, hogy nem szállt el magától, hogy 35 éve ugyanazt a nőt szereti, a gyerekeinek pedig azt tanácsolja, hogy ha megtalálták az igazit, öregedjenek meg együtt.

Már a karrierje végét fontolgatta

„Végül mind elmegyünk” – reflektált a zenész a The Independentnek adott interjújában arra, hogy mostanában sokat foglalkozott az elmúlással. 2022 áprilisában esett össze az öltözőjében, és még azon a nyáron műtőasztalra feküdt. Két évvel a hangszálműtétje után Jon Bon Jovi lassan, de biztosan halad a rehabilitációval, naponta végez hangszál gyakorlatokat és együtt dolgozik egy coach-csal.

Azt aztonban még mindig nem tudja megmondani, hogy képes lesz-e újra a koncertezésre. A 62 éves dalszerző bízik benne, hogy jövőre turnéra indulhat, ám egyelőre nagyobb a bizonytalanság. Külső-belső küzdelmét fémjelzi a zenekara 40. évfordulójára készült új, négy részes dokumentumfilm is, melynek címe: Thank you, Goodnight. Bon Jovi már arra is felkészült, hogy le kell zárnia hosszú karrierjét, legalábbis ami az őrült tempójú turnésorozatokat illeti.

Felesége, Dorothea volt az, aki jelezte neki, hogy valami nem stimmel a hangjával azon az ominózus koncerten. A párnak ezután volt egy nagyon nehéz beszélgetése, de a zenész úgy véli, hogy az igazság kimondására senki nem alkalmasabb a feleségénél.

Mindig is a felesége volt a legfontosabb

A sztárallűrök nélkülözése mellett hosszú házassága is megkülönbözteti őt a többi rocksztártól. A pár 1989-ben házasodott össze a Las Vegas-i Graceland kápolnában, és idén ünneplik 35. évfordulójukat.

Jon Bon Jovi szerint tartós kapcsolatuk a kölcsönös imádatnak köszönhető és annak a szerencsés helyzetnek, hogy együtt nőhettek fel. Hozzátette: nyilván egy bizonyos fokú toleranciára szükség volt Dorothea részéről. Az 1993-as „Bed of Roses” című kislemezen a zenész bizony bűnbánóan énekelt kihágásairól.

„Ezek mind a rocksztárság csodálatos kliséi” – mondta az interjúban. „Arról van szó, hogy soha ne hazudjunk arról, hogy szentek vagyunk, de ne legyünk annyira ostobák sem, hogy feldúljuk az otthon melegét.”

zenekar jon bon jovi

A zenekar tagjai a dokumentum sorozat londoni bemutatóján (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Korábban többször említette, hogy karrierje miatt rengeteg születésnapot vagy iskolai eseményt kellett kihagynia, de mindvégig elkötelezett volt a házassága mellett. „Nincs a város túloldalán egy szeretőm vagy egy másik családom, ilyen sztorit soha nem fognak rólam olvasni” – nyilatkozta egyszer a Best Life magazinnak.

A sztárpár 1980-ban találkozott egy középiskolában New Jersey-ben, és villámgyorsan kiderült számunkra, hogy minden szabadidejüket együtt akarják tölteni. Négy gyerekük született az évek alatt.

Bon Jovi külön büszke arra, hogy sikerrel kerülték el a sztárlét csapdáit, amelyekbe olyan sokan beleestek már a környezetükben is.

Nagyon jó együtt megöregedni

A fiatalkori szerelemről vallott érzései köszönnek vissza abban, ahogyan 21 éves fia eljegyzéséhez viszonyul. „Nem tudom, hogy számít-e az életkor, ha megtalálod a megfelelő partnert, és közösen tudtok fejlődni” – mondta Bon Jovi Andy Cohennek egy beszélgetés során.

Azt nem tudjuk, hogy Bon Jovi iránti rajongásunk még meddig fejleszthető, mindenesetre várjuk a júniust, amikor megjelenik Forever című albuma, ami a zenész szerint arról szól, hogy újra megtalálja az örömet. „Mi az, ami igazán számít az életben? A szeretet és a hűség, és olyan dolgok megtalálása, amelyek miatt reggelente fel akarsz kelni az ágyból.”

Ebben a cikkünkben további titkokat árulunk el Jon Bon Jovi életéről.

Kiemelt kép: Getty Images