gorogorszag-herceg-valas

13 év házasság után válik a görög hercegi pár

Pedig nemrég együtt jelentek meg egy hivatalos eseményen...
  • Miklós herceg és Tatjána hercegné 2010-ben mondták ki a boldogító igent.
  • Ezidáig mindenki úgy hitte, a görög hercegi pár házassága megrendíthetetlen.
  • Most mégis bejelentették: külön utakon folytatják.

Miklós görög herceg 2010 augusztusában vette feleségül Tatjána hercegnét egy aprócska görögországi szigeten, Szpéceszen, az Ayios Nikolaos székesegyházban. A gyönyörű menyasszony az anyósától, Anna-Mária görög királynétól kölcsönkapott, lenyűgöző, gyöngyös tiarában állt az oltár elé.

A világraszóló frigyet mindkét család támogatta, az esküvő vendégei között pedig ott volt Viktória svéd hercegnő és Dániel herceg, a leendő spanyol király, Fülöp és Letícia királyné, valamint a leendő holland király, Vilmos Sándor és Maxima királyné. Az ifjú pár boldogsága határtalan volt. Nemrég azonban Miklós és Tatjána bejelentették: válni készülnek.

Már a királyi család hivatalos közleménye is megjelent az ügyben, egész Görögország értetlenül áll azonban a hír előtt.

„Miklós herceg és Tatjána hercegné tizennégy év együttélés után úgy döntöttek, felbontják házasságukat.

A döntés mindkettejük számára nehéz volt, egymást továbbra is mélyen becsülik és tisztelik, hisz nagy szeretetben járták végig együtt az elmúlt éveket. Ugyanezek az értékek, a tisztelet és az elfogadás képezik kapcsolatuk alapját a jövőben is, de már egy mély és őszinte baráti kapcsolat formájában. Továbbra is Görögországban fognak élni és tevékenykedni, azon a helyen, ahol mindketten otthon érzik magukat. Családjuk mindenben mellettük áll” – írja a közlemény.

gorogorszag-herceg-valas

Tatjána hercegné és Miklós herceg 2013-ban (Fotó: Danny Martindale/WireImage via Getty Images)

A bejelentés alig néhány héttel azután érkezett, hogy az 54 éves Miklós herceg és a 43 éves Tatjána hercegné karöltve jelentek meg a nyilvánosság előtt. 2024. február 27-én a windsori kastély Szent György-kápolnájában gyűlt össze ugyanis a görög és a brit királyi család néhány tagja istentiszteletre. Egyébként épp ez volt az a szertartás, amit Vilmos herceg az utolsó pillanatban lemondott – mint utólag kiderült – felesége rákdiagnózisa miatt.

Érdekel az európai uralkodócsaládok történelme? Korábbi cikkünkben a királyi családok lázadó tagjairól írtunk.

Kiemelt kép: Miklós herceg és Tatjána hercegné 2021-ben – Fotó: Milos Bicanski/Getty Images