vonat-ingyenes-berlet-europa

Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok

35 ezer ingyenes vasúti bérletet osztanak szét.

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre – tájékoztatta a MÁV-START az MTI-t.

A közlemény kifejti: az Európai Unió fenntartható utazás előmozdítását célzó DiscoverEU nevű programja keretében április 16. és 30. között a 2005. július 1. és 2006. június 30. között született, az unióban vagy az Erasmus+ programhoz társult nem uniós országok valamelyikében élő fiatalok ismét pályázhatnak a 35 ezer ingyenes vasúti bérlet egyikére. A hetedik éve rendkívüli népszerűségnek örvendő kezdeményezés keretében eddig összesen már több százezer európai fiatal utazhatta be Európát Interrail vasúti bérlettel – írták.

A tájékoztatás szerint jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet, ahol a regisztrációt követően részt kell venni egy kvízjátékban. A szerencsés pályázók idén július 1. és 2025. szeptember 30. között használhatják fel az utazási igazolványukat, és legfeljebb 30 napig lehetnek úton.

vonat-ingyenes-berlet-europa Fortepan Antal Gábor

Két héten át regisztrálhatnak a 18 évesek az ingyenes európai vonat bérletekért (Illusztráció: Fortepan/Antal Gábor)

Bővebb információ a DiscoverEU oldalon található: https://youth.europa.eu/discovereu_hu

Vonat: Egyre népszerűbb a tömegközlekedés ezen módja

A fiatalok körében egyre népszerűbb a vasúti közlekedés. Felmérések szerint az ifjabb generációk a kedvező ára és környezetkímélő mivolta okán választják egyre gyakrabban az utazásnak ezen módját. Talán ezt is felismerve indít a MÁV június közepétől szeptember végéig heti háromszor éjszakai vonatot Budapest és Split között. A háló-, fekvőhelyes és étkezőkocsival rendelkező Adria InterCityt 2022-ben a The Guardian Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választotta.

Szeretsz vonatozni? Nézd meg összeállításunkat Európa legszebb luxusvonatairól!

Forrás: MTI; Kiemelt kép: Pexels