ruzs-otven-felett

50 fölött sem mondanál le a rúzsról? – Mutatjuk, mire figyelj!

Rúzsod a legfinomabb száj körüli barázdákba is belefolyik, könnyen maszatolódik, és sokkal több ideig tart bíbelődnöd vele, mint évekkel ezelőtt? Akkor itt az ideje, hogy átgondold a sminkrutinodat!

Mint ujjlenyomatunk, ajkunk is egyedülálló, csak ránk jellemző formájú. Így akármennyire is vágyunk rá, közel sem biztos, hogy Angelina Jolie sokak által irigyelt szájformája passzolna arcvonásainkhoz – hiába próbáljuk trükkös rúzsozással és egyéb eszközökkel hasonlóvá tenni.

Érzékenységében viszont a legtöbb ajak közel egyforma, ráadásul bőrünk szerkezete és textúrája az életkor előrehaladtával fokozatosan változik. Szervezetünk kollagén-szintje természetes módon csökken, bőrünk megereszkedik, szárazabbá, fakóbbá, ráncosabbá válik. Bár ez a folyamat a testünk egészében végbemegy, ajkaink vékony bőrén mégis sokkal szembetűnőbb. Ez pedig némi fejtörést okozhat sminkelés közben.

Az öregedés olykor bosszantó változásokkal jár együtt, de jó hír, hogy egyáltalán nem lehetetlen igazodni ezekhez.

A csábos vörös rúzsról pedig akkor sem kell lemondanunk, ha már betöltöttük az ötvenet!

Rúzs 50 felett: 3 tipp a még szebb ajkakért

Hiába próbálják sokan ennek ellenkezőjét elhitetni velük, bizony igaz, hogy minél idősebbek vagyunk, annál nagyobb hasznot húzhatunk egy remek rúzsból. Mutatjuk hát, mire érdemes odafigyelnünk, hogy ajkunk teltebb és ragyogóbb, rúzsunk pedig tartósabb legyen!

1. Kerüljük a túlságosan nedves, fényes összetevőket!

A nedvesen csillogó, ajakdúsító hatást kölcsönző szájfény sokak kedvence, hiszen nemcsak önmagában, hanem a rúzs élénkítésére is remekül beválhat. Ugyanakkor egy bizonyos kor felett – amikor már megjelennek a száj körüli apró ráncok –, nem biztos, hogy jól járunk vele.

A folyékony ajakápoló termékek az ajak vonalán túl, a száj körüli barázdákba is utat találnak – azaz nagyobb valószínűséggel fognak elkenődni. Ezért érdemes lehet átgondolnunk eddigi sminkrutinunkat, és olyan, matt hatású, szilárdabb textúrájú terméket alkalmaznunk, amely jobban igazodik bőrünk megváltozott szerkezetéhez.

2. Hámlasszunk és hidratáljunk!

Ahogyan a bőr többi részének, úgy az ajaknak is szüksége lehet egy kis hámlasztásra és hidratálásra, hogy sima, élettel teli és puha maradjon. Ha nem szeretnéd, hogy fejtörést okozzon a rúzs elkenődése, készítsd elő alaposan a bőrödet a festésre!

ruzs-otven-felett


1. Lovely Crunchy ajakradír, 2199 Ft/29 g (kremmania.hu) 2. Carmex original stift SPF15 ajakbalzsam, 1230 Ft (fashionforyou.hu) 3. H&M matt rúzs, 2990 Ft/3,8 g (kremmania.hu) 4. Caromed Med&Beauty You Want My Lips ajakszérum, 9800 Ft/12 ml (gmbeautyshop.hu) 5. Pupa Volume gyors hatású ajak térfogatnövelő rúzs, 4190 Ft/35 ml (pupamilano.hu) 6. Ilia Beauty Multi Stick ajkakra és arcra 18.124 Ft/5 g (cosmetiere.hu)

Használj ajakradírt hetente többször – a száj körüli bőrön is! Barátkozz meg a C-vitaminos vagy hialuronsavas szérumokkal, és kenj fényvédő ajakbalzsamot a szádra minden nap! Ha rendszeresen hámlasztasz és hidratálsz, ajkad ragyogóbb, rugalmasabb és dúsabb, rúzsod pedig tartósabb lehet. 

Ha nincs ötleted, hogy milyen termékeket válassz, vedd szemügyre fenti bazárunkat, vagy olvasd el korábbi cikkünket, melyben azt is eláruljuk, hogyan készíthetsz házilag ajakradírt!

3. Csak óvatosan a kontúrral!

Szinte mindenki teltebb ajkakra vágyik, amiben az úgynevezett overlining, azaz túlkontúrozás lehet segítségünkre. Ez a sminktrend manapság nagyon népszerű, hiszen ismét divatosnak számít minden, ami a 2000-es éveket idézi.

A technika kétségkívül ötletes, az ajak körüli finom ráncokat viszont könnyedén kiemelheti, így egy bizonyos kor felett nem feltétlenül járunk jól vele. A teltebb hatás érdekében használjunk inkább egy leheletnyi highlightert a felső ajak közepén!

A rúzs már 1958-ban is nagy kedvencünk volt. Kattints a linkre archív cikkünkért!

Kiemelt kép: Getty Images