csillagenergiák 2024

Eltemetett vágyak élednek újjá – Heti csillagenergiák (2024. 02. 12. – 2024. 02. 18.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Az előttünk álló hét jelentős változásokkal és bolygókapcsolódásokkal érkezik hozzánk. A Vízöntő időszaka a végéhez közeledik, ennek ellenére a jegy energiái mégis tovább erősödnek a Térben a Vénusz és a Mars útjának köszönhetően. Az előttünk álló egy hónapban a Vízöntő Vénusz minőségeivel erőteljes hívást érezhetünk kapcsolódásaink átformálására. Ez a hatás arra ösztönözhet minket, hogy megéljük egyediségünk, kifejezzük autentikus énünk, és hogy megerősítsük kapcsolódásunkat azokkal, akik hozzánk hasonló módon gondolkodnak, velünk azonos értékeket képviselnek.

A Vízöntő Mars több mint egy hónapos időszaka alatt a cselekvésünk fókuszává az életünket meghatározó szokások és rendszerek átalakítása válhat. A jegyben járva a Mars arra bátoríthat, hogy merjünk kilépni a megszokott keretekből, és bátran induljunk el személyes utunkon, egyéni céljaink felé. A Mars és a Vénusz jegyváltásának hatásait a Plútóval való találkozásuk az átlagosnál nagyobb intenzitásúvá fokozza. A szélsőségeket uraló nagy bolygó ezen a héten a maximumra pörgetketi azokat a minőségeket, és megkerülhetetlenül a

fókuszunkba emelheti azokat a kérdéseket, melyeket a Vízöntő Vénusz és Mars képvisel életünkben.

bolygó csillag hold csillagenergiák horoszkóp

 A Mars és a Vénusz jegyváltásának hatásait a Plútóval való találkozásuk az átlagosnál nagyobb intenzitásúvá fokozza (Fotó: Getty Images)

Hétfőn a Halak Hold és a Neptunusz együttállásának minőségeivel indíthatjuk hetünket. Kapcsolódásuknak köszönhetően fokozódhat intuíciónk és együttérző képességünk, így hívást érezhetünk álmaink és megérzéseink mélyebb felfedezésére, illetve kapcsolódásainkban a harmónia helyreállítására. A neptunuszi minőségek arra is meginvitálhatnak, hogy felfedezzük lelkünk mélyebb, tudattalan rétegeit, így bővítve önismeretünket. A hétköznapok világában azonban kihívások elé állíthat a Hold-Neptunusz kapcsolata:

ezen a napon nehezebb lehet az elénk kerülő helyzeteket reálisan látni és megtalálni gyakorlatias megoldásaink.

Kedden már a tüzes Kos Hold kísér minket. A kezdetek jegyében járva a holdenergiák minket is új lendülettel, nagyobb motivációval tölthetnek fel. Emellett ennek köszönhetően a Kost uraló Mars jegyváltása intenzíven érzékelhető lesz a nap folyamán. A vörös bolygó a Vízöntő jegyébe lépve arra ösztönözhet minket, hogy merjük megkeresni a megszokottól eltérő utakat, és cselekedeteinket előrelátó, innovatív gondolatainkra alapozzuk.

Szerdán a Kos Hold továbbra is a marsikus energiák aktív közvetítője marad. A Mars-Plútó együttállása erőteljes minőségeket mozgahat meg életünkben. Most ráláthatunk rejtett erőforrásainkra, valamint

rég eltemetett vágyaink és céljaink éledhetnek újjá lelkünkben, melyek megvalósításához ráadásul mélyről fakadó motivációt is találhatunk.

Az intenzív hatások közepette azonban fontos lehet higgadtságunk megőrzése: Vízöntő és a Plútó gyakran szélsőséges minőségei a Mars impluzivitásával párosulva könnyedén meggondolatlan, elhamarkodott cselekvésre ösztönözhetne minket.

Csütörtökön a Bikába lépő Hold együttállás a jegyben haladó Jupiterrel egy jó alkalmat kínálhat stabilitásunk visszaszerzésére. Ezen a napon optimizmusunk és gyakorlatiasságunk felerősödhet, így könnyebben vehetjük a plútói átalakító minőségek által elénk gördített akadályokat. A Kos Hold hevessége után a Bika Hold földelt minősége kiegyensúlyozhat minket, ezáltal egy pillanatnyi szünetben lehet részünk, és feltöltekezhetünk a hét további kihívásai előtt.

Pénteken a Bikában haladó Hold erőteljes közvetítő szerepet játszik majd a jegyet uraló Vénusz jegyváltásában. Ahogy kapcsolódásaink bolygója megérkezik a Vízöntő közösségorientált jegyébe, úgy egyre nagyobb hívást érezhetünk arra, hogy megkeressük és magunk köré gyűjtsük azokat az embereket, akikkel közös értékeket vallunk. Az innováció és szabadság jegyében járva a Vénusz arra is bátosíthat minket, hogy felülvizsgáljuk az életünket meghatározó alapértékeket és az anyagi síkkal való viszonyunkat. Hatása arra buzdít, hogy

merjünk nyitni az újabb, a sajátunktól különböző vélemények és elgondolások felé.

A hétvégénket már az Ikrek Hold könnyedsége hathatja át. Az általa képviselt légies minőségek és a Merkúrral alkotott támogató kapcsolata sokat segíthet a Vénusz-Plútó együttállás mélyen meghatározó energiáinak megélésében. A két bolygó találkozója a Vízöntő jegyében egy erőteljes átalakító folyamatot indíthat el bennünk a kapcsolódásaink és az értékrendünk terén. Rámutathatnak azokra a témákra és kérdésekre, melyekről azt hittük, megoldottuk őket magunkban, pedig valójában csak mélyre temettük őket lelkünkben. A felismerések által  arra hívhatnak minket, hogy merjünk a valódi változás útjára lépni: ideje, hogy elkezdjük lebontani életünkben azt, ami elszívja energiánkat, és helyébe felépítsük az újat, ami táplálja lelkünket.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Vasárnap átléptünk a Sárkány évébe. Olvasd el, mit ígér erről a tüzes időszakról a kínai asztrológia.

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu