Ezt érdemes megtenni a Merkúr retrográd előtt – Heti csillagenergiák (12. 04. – 12. 10.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

A magunk mögött hagyott intenzív hetek után sokkal nyugalmasabb, harmonikusabb energiákat hozhatnak az előttünk álló napok. Főként támogató, a hétköznapi életünket segítő bolygóhatások érkeznek hozzánk és a Hold is pozitív energiákkal teli kapcsolódásokat alkot majd. Ez alól a hétvége napjai lehetnek majd kissé kivételek: ahogyan a Hold eléri a Vénusz-Merkúr-Jupiter háromszögét, lelki világunk az átlagosnál érzékenyebbé válhat és a szokásosnál mélyebben érinthet minket egy-egy helyzet.

A hét első napján a Vénusz jegyváltása átszínezheti a Tér energiáit: Skorpióba megérkezve belső világunkra és kapcsolódásaink mélységére irányíthatja fókuszunk. Ez a hatás intenzívebbé teheti érzelmeink hullámzását: a tőlünk megszokotthoz képest magasabb fenteket és mélyebb lenteket élhetünk meg az elkövetkező néhány hétben. A szélsőségesebb hangulatok okozta kihívások ellenére a Skorpió Vénusz energiái pozitív hatást gyakorolhatnak kapcsolódásainkra. Ez az időszak arra hívhat, hogy növeljük kapcsolódásaink mélységét azáltal, hogy felvállaljuk egymás előtt az eddig rejtettebb, sebezhetőbb részeinket is.

Fotó: Unsplash

Hétfőn a Szűz Hold, a Bak Merkúr és a Bika Jupiter egy támogató energiákkal teli háromszöget rajzol az égre. Ez a hatás fokozhatja optimizmusunk, így nagyobb lendülettel kezdhetjük az új hetünket. A Merkúrt érő segítő energiáknak köszönhetően a kommunikáció és az ügyintézés folyamatai jóval gördülékenyebben haladhatnak:

érdemes lehet ezt kihasználva a retrográd szakasz előtt pontot tenni a még lezáratlan kérdéseink végére.

Ez a nap az ünnepi időszak megszervezéséhez is kiválóan alkalmas, nagyban támogathatja elképzeléseink megbeszélését vagy terveink véglegesítését.

Kedden a Szűz Hold energiái maradnak velünk. A bepontosuló Szaturnusz-Vénusz támogató kapcsolattal együtt ez a nap alkalmas lehet az ajándékok – a Merkúr retrográd időszakát megelőzve –, kifejezetten az elektronikus eszközök beszerzésére. Lelki síkon a Skorpió Vénusz- Halak Szaturnusz kapcsolata azt üzeni: határaink tisztán látása és tisztázása által most megteremthetjük azt az alapot, ami az igazán mély, meghitt és bensőséges kapcsolódásokhoz szükséges!

Szerdán a Szűz jegy végén járó Hold egy harmonikus energiával kapcsolódik a Bak Plútóhoz. Párosuk fokozhatja fókuszunkat és cselekvő energiánkat. A Plútó áttörő minőségével és a Szűz jegy gyakorlatiasságával ezen a napon lendületesebben haladhatunk minden feladatunkkal, tervünkkel, de akár az életünkben régebb óta meglévő akadályokat is elháríthatunk.

Csütörtökön a Mérlegbe lépő Hold egy rejtett lehetőségekkel teli minőségben kapcsolódik a Nyilas Marshoz. Ezeket a potenciálokat a fókuszunk jelenben való megtartása által tudjuk a lehető legjobban kiaknázni. A Mérleg-Nyilas kapcsolódás energiája támogathatja az ünnepre való készülődést, a kisebb-nagyobb társasági események megszervezését. Érzelmi-lelki síkon ez a hatás felerősítheti kezdeményező készségünket, támogató minőségei által lendületesebbnek és kiegyensúlyozottabbnak érezhetjük magunk. Aktuális, rövidtávú terveink és céljaink megvalósításában is segítséget jelenthet:

most minimális energia befektetésével is nagyobb haladást érhetünk el!

Pénteken a Merkúr-Jupiter támogató kapcsolódásának bepontosulása mellett velünk maradnak a Mérleg Hold hatásai is. Mentális- gondolati energiánk felerősödhet, és ezzel együtt a gyakorlatias, megvalósító minőségek is megjelennek a Térben. Ennek hatására ez a nap több szinten is hasznos lehet számunkra. Az árnyék szakaszban haladó és a Bak visszatekintő minőségével átitatott Merkúr a Jupiter bölcsességével társulva jó alkalmat kínálhat évünk összegzésének elkezdéséhez. A föld jegyek dominanciája és a Mérleg Hold kiegyensúlyozó hatása pedig hozzásegíthet minket a belső harmóniánk megerősítéséhez, növeléséhez.

A hétvégénk energiáit már a Vénusz-Jupiter feszültebb találkozója határozza meg. A Skorpióban járó Hold a bevonja a Bak Merkúr energiáit és hozzákapcsolja a Vénuszhoz, így  egy égi háromszöggé bővíti ki a Jupiterrel való szembenállását. Ez a négyes találkozó fokozhatja érzékenységünket és az érzelmi töltettel rendelkező helyzeteknek akaratlanul is nagyobb jelentőséget tulajdoníthatunk. Szerencsére a Merkúr egy támogató minőséggel lesz jelen, azt üzenve: a tiszta kommunikáció által könnyedén rendezhetők lehetnek még az esetleges nézeteltérések is!

Kiemelt kép: Getty Images

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Az év utolsó hónapja sokak számára a reflexió és az ünnepek időszaka. Az asztrológia szerint egyes csillagjegyek számára ez nem csupán egy átlagos hónap lesz, hanem rendkívüli szerencsét és pozitív fordulatokat hoz magával. Nézzük, melyik az a három csillagjegy, aki különösen szerencsés lesz decemberben!