Will Smith és Duane Martin 2003-ban

Will Smith családja tagadja, hogy viszonya lett volna egy férfi kollégájával

Állítják: a pletykát kirobbantó történet puszta kitaláció.

Sajnos 2023-ban még mindig ott tartunk, hogy sokan úgy érzik, joggal ítélkezhetnek mások fölött a szexuális irányultságuk vagy magánéleti kalamajkáik okán. Amióta a 2022-es Oscar-gálán Will Smith látványosan felpofozta Chris Rock komikust amiért az a felesége, Jada Pinkett Smith kopaszságán viccelődött, a házaspár magánéletéről Magyarországon is több szó esik, mint bármikor azelőtt.

Pedig Smithék már az ominózus pofozkodás előtt is sorra dobálták a csontokat a pletykaéhes nép etetőtálkájába: kezdve azzal, mikor 2020-ban Jada nyilvánosan beismerte, hogy anno 2016-ban házasságtörő viszonyt folytatott a 23 éves August Alsina rapperrel, aki akkoriban fiának, Jadennek az egyik legjobb barátja volt. Ezután, 2021-ben a férje meglepő kijelentése járta be a sajtót, miszerint felesége „soha nem hitt a hagyományos házasságban”, de a férfi mindehhez azt is hozzátette, hogy az évek során mindkettejüknek voltak házasságukon kívüli szexuális kapcsolataik. Nemrég, 2023 októberében pedig ismét Jada lepte meg a nagyérdeműt, mikor elmondta: férjével tulajdonképpen már 2016 óta külön élnek – de nem áll szándékukban elválni.

Mindennek fényében régóta kering a pletyka, miszerint Will és Jada Pinkett Smith úgynevezett kamuházasságot kötött egymással 1997-ben, hogy így óvják meg imázsukat és biztosítsák be pozitív megítélésüket a nyilvánosság előtt. Hollywoodban sokan tudni vélik, hogy valójában egyikőjük sem heteroszexuális, anno azonban túl nagy teher lett volna számukra (és minden bizonnyal a karrierjük alakulását is hátráltatta volna), ha fekete művészként felvállalják valódi szexuális irányultságukat.

Ma, 2023-ban szerencsére már sokkal kevesebben kényszerülnek önmaguk meghazudtolására Hollywoodban, de még mindig sok a tennivaló ez ügyben. Ez bizonyítandó: bombaként robbant az interneten a napokban, hogy a Smith házaspár egy korábbi alkalmazottja, bizonyos Brother Bilal azzal állt elő, hogy évekkel ezelőtt rányitott Will Smithre és kollégájára, Duane Martinra.

Will Smith családja szerint hazugság az egész

Az ügyben a Smith házaspár is megszólalt: a The Breakfast Club című műsorban maga Jada jelentette ki, hogy férjével jogi lépéseket fognak tenni az ügyben. „Nevetséges az egész. Badarság – mondta. – (Ezt a pletykát) egy olyan személy indította, aki korábban is próbált már zsarolni minket, de nem jött össze neki. Jogi lépéseket fogunk tenni. Mert

az egy dolog, hogy megvan a véleményed valakiről, de az megint más, ha rosszindulatú történeteket terjesztesz róla. Utóbbi perelhető, úgyhogy pontosan ezt fogjuk tenni.”

A Smith család egyik képviselője ezen felül a People-nak is leszögezte: „(Bilal története) teljes mértékben kitaláció, a férfi állításai egyértelműen hamisak.”

Kiemelt kép: Will Smith és Duane Martin 2003-ban – Fotó: Jean-Paul Aussenard/WireImage via Getty Images