A tökéletes téli bőrápolási rutin legfontosabb lépései

Az érzékenyebb bőrűek bizonyára már most érzik a hűvösebb időjárás, a szárazabb levegő és az egyre növekvő légszennyezettség negatív hatását a bőrükön. A jó hír, hogy néhány apró változtatással és extra lépéssel sokat tehetünk a bőrünk szépségéért a közeledő téli időszakban is. Módosítsuk az alábbiakat a nappali bőrápolási rutinunkban – az eredmény magáért beszél majd!

 –––SZPONZORÁLT TARTALOM–––

Hamarosan hivatalosan is beköszönt a tél, és a hidegebb hónapokkal együtt járó változásokat bizony a bőrünk is megérzi. A páratartalom változása, a beltéri fűtőtestek szárító hatása, a viharos szél na és persze a légszennyezettség alaposan próbára teszik a bőrünk védekező képességét: szárazabbnak és fakóbbnak tűnhet, és az apróbb-nagyobb ráncaink is elmélyülhetnek. A problémák orvoslása érdekében szükség lehet néhány módosításra a téli bőrápolási rutinban. Íme, a legfontosabb téli bőrápolási lépések!

Téli bőrápolás: ezekre figyeljünk!

Tisztítás csak gyengéden!

Minden bőrápolási rutin legsarkalatosabb pontja az arctisztítás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy ezt rendszeresen végezzük, és okosan válasszunk terméket. A hűvös hónapokban figyeljünk arra, hogy soha nem mossunk arcot túl forró vízzel, habzó arclemosónkat pedig érdemes egy krémesebb verzióra cserélni. Érzékeny bőrűeknek ajánlott illatanyagmentes terméket alkalmazni, illetve olyat, amelynek minimalista formulája nélkülöz mindenféle felesleges összetevőt.

Fókuszban az optimális pH-érték

Bármennyire okos és bőrbarát az arclemosónk, használata után szükség lehet egy pH-értéket kiegyensúlyozó termékre. Itt jöhetnek be a képbe a tonerek, lotionök és esszenciák, amelyek amellett, hogy visszahúzzák a bőr pH-ját az egészséges 4,5-5,5 körüli értékre, felkészítik a bőrt a hatóanyagok jobb hasznosítására.

Szérum és masszázs

A szelesebb, fagyosabb időszakban semmiképp ne hagyjuk ki ezt az extra bőrtápláló lépést: használjunk szérumot vagy boostert, mivel most különösen nagy szüksége lesz a bőrünknek azokra a koncentrált hatóanyagokra, amiket ezek a termékek tartalmaznak. Keressünk antioxidáns és hidratáló hatású verziókat – ezekkel tehetünk a legtöbbet a környezeti ártalmak, a sejteket roncsoló szabadgyökök ellen. A bőr nyirokkeringését fokozhatjuk, ha a szérumot bemasszírozzuk egy guashával vagy rollerrel, esetleg ujjainkkal gyengéden átmasszírozzuk az arcunkat. Mindig bentről kifele és lentről felfele haladjunk masszírozás közben.

Hidratálás és védelem

Téli nappali bőrápolási rutinunkban kardinális kérdés a megfelelő arckrém megválasztása. Ne féljünk a gazdagabb állagú termékekről, keressünk olyan hatóanyagokat mint például a különböző anti-aging hatású peptidek, a hialuronsav, vagy a niacinamid, ami remekül javítja a bőrképet, képes eltüntetni a fakóságot. Hiba lenne azt gondolni, hogy télen már nem fontos a fényvédelem! Arckrémünk mindenképp tartalmazzon minimum SPF20-as fényszűrőt, vagy vigyük fel ezt külön a bőrápolási rutin utolsó lépséeként!

Kedvenc termékeink:

téli bőrápolási rutin

1. La Roche-Posay Toleriane arctisztító krém érzékeny bőrre, 5999 Ft (dermo.hu); 2. Rózsakvarc guasha arcmasszírozó, 3570 Ft (makeup.hu); 3. Helia-D Cell Concept Feszesítő + Ránctalanító Nappali Krém 45+ SPF20, 4399 Ft (helia-D.hu); 4. Geek&Gorgeous 101 HA 5 Rich hialuronsav szérum, 2890 Ft (helia-D.hu); 5. Antipodes Ananda Antioxidáns tonik, 9990 Ft (naturalskin.hu)

Kiemelt kép: Canva