Így hat ránk az újhold – Heti csillagenergiák (2023. 11. 13. – 2023. 11. 20.)

Ezt üzenik a csillagok a hétre.

Az előttünk álló héten folytatódik a változás, fokozódnak az átalakító energiák az uránuszi minőségek erőteljes jelenlétével és a Skorpióban megszülető újholddal. A Hold sötétje az árnyékos részeinkkel való szembenézésre és eddig rejtve maradt tulajdonságaink felfedezésére invitál minket. Ez a különleges újhold a transzformáció jegyében és a Mars-Uránusz szembenállás erőterében kiteljesedve sokszorosan magában hordozza az önmagunkkal való konfrontáción keresztüli újjászületés minőségeit.

Az uránuszi energiák felráznak minket és olyan helyzetekkel szembesíthetnek, melyek kimozdítanak a komfortzónánkból. Megoldásaink keresése során a Skorpió újholddal most olyan részeinkhez érhetünk el, melyeket önmagunk elől is elrejtettünk vagy igyekeztünk minnél messzebb száműzni lelkünkben. A hét második felében, Nap-Mars együttállás során tetőznek az átalakító energiák: a vörös bolygó az otthonában, a Skorpióban járva szimbolikus értelemben belép a Nap szívébe és újjászületik lángjaiban. Energiájuk által egy belső úton indulhatunk el, melynek végén megújíthatjuk viszonyunkat erőnkkel, akaratunkkal és Belső Tüzünkkel.

újhold horoszkóp csillagjegy

Fotó: Getty Images

Hétfőn a Skorpió Hold fókuszált minőségeivel kezdhetjük hetünket. Ez a hatás nagy segítségünkre lehet abban, hogy a kibillentő energiák ellenére hatékonyan elvégezzük legfontosabb feladataink. A délelőtt folyamán kiteljesedő újhold ereje az egész napunkat áthathatja. Az Uránusszal szemben álló Nap-Hold-Mars hármassal ez a hatás most radikális lezárásokat, irányváltásokat vagy kezdeteket hozhat magával.

Bátorságot kaphatunk olyan lépések megtételéhez, melyeknek korábban még a gondolata is elképzelhetetlen volt számunkra.

Ezen a napon találkozhatunk az Uránusz által képviselt Belső Zseninkkel és a Nap-Mars tüzes energiáinak hála kipattanhat a kreatív szikra: akár az életünk irányát megváltoztató ötletek vagy felismerések is megszülethetnek bennünk. Érzelmi szinten erős kilengések, hirtelen váltakozó fentek és lentek lehetnek jellemzők, így ha tehetjük forduljunk nagyobb türelemmel és megértéssel önmagunk és egymás felé.

Kedden a Nyilasba lépő Hold a jegy tüzes energiáival lendületet adhat az új kezdetekhez és energetizálhat minket az újhold intenzív folyamatai után. Röpke kapcsolódása a Merkúrral segíthet, hogy a megszületett felsimeréseinket egy nagyobb kép darabjaként láthassuk és az árnyékból a fényre került részeinket más szemszögből is megvizsgáljuk.

Ez a folyamat támogathat minket abban, hogy a felmerült kihívásainkkal bátran szembe tudjunk nézni, és megtaláljuk a számunkra optimális megoldásokat.

Ez a hatás teret adhat az igazán fontos beszélgetéseknek, és megkönnyítheti érzelmeink kommunikációját egymás felé. A racionális, objektív megközelítést igénylő döntéseket viszont jó lehet későbbre halasztani: a Hold által megmozgatott érzelmi hullámok most könnyen elhomályosíthatják ítélőképességünk.

Szerdán a Nyilas Merkúr, a Mérleg Vénusz és a Bika Jupiter egy nehezen megfogható energiákkal teli, feszítő háromszöget rajzol az égre. Ennek a hatásnak a titka, hogy a frusztráló minőségek mögött, egy alig észrevehető, ám annál erőteljesebb lehetőségeket hordozó erőtér húzódik meg. Az otthonában járó Vénusz erősítheti kreativitásunk és kezdeményezőkészségünk. A Nyilas Merkúr fokozhatja gondolati rugalmasságunk és befogadó képességünk. Kettejük támogató kapcsolata által most lehetőség nyílhat valódi párbeszédek megszületésére és még a nehéz helyzetekben is megtalálhatjuk a legjobb megoldásokat, kompromisszumokat. A jupiteri energiák által ezen a napon hosszú távú, időtálló terveket kovácsolhatunk a Vénusz-Merkúr kreatív-teremtő erejéből.

A Neptunusszal kapcsolódó Nyilas Hold a csütörtöki nap első felében felerősítheti intuitív oldalunk, így a megérzéseink az átlagosnál intenzívebbek és tisztábbak lehetnek. Épp ezért ezen a napon akkor is megéri hallgatni a hozzánk érkező sugallatokra, ha egyébként a racionális megközelítések hívei vagyunk. Később, a Bak jegyébe átlépve már gyakorlatias, célorientált részünket támogathatja a Hold.

A megvalósító energiáink fokozódhatnak, így jó alkalom lehet ez arra, hogy megérzéseinket követve cselekedjünk, és az előző napon megszületett terveinket apró, könnyen megvalósítható lépésekre bontsuk.

Ez az energia segíthet, hogy aktuális feladatainkat minél hamarabb és hatékonyabban elvégezzük, még a hét végét átható, intenzív energiák előtt.

A hét utolsó három napját már a Nap-Mars találkozó minőségei határozzák meg. A Mars otthonában, a Skorpióban járva halad keresztül a Nap szívén, ez a hatás szimbolikus értelemben megvilágíthatja a számunkra meghatározó marsikus témákat és megújíthatja a velük való viszonyunk. A Nap arany sugarai arra hívnak, hogy a Marshoz kapcsolódó belső kérdéseinket az árnyékból a fénybe emeljük: ideje megvizsgálni, mit tanultunk erőnkről, akaratunkról és hogyan hat mindez életünkre.

Pénteken a Halak Neptunusz egy gyógyító energiákkal teli trigonnal kapcsolódik a Nap-Mars pároshoz, miközben a Bakban haladó Hold eléri a Plútó erőterét. Ez a kettős hatás segítheti emlékeink felidézését és támogathatja belső átalakító folyamatainkat, így valódi transzformációban lehet részünk. Ezzel együtt fókuszunkat a szokásosnál erősebben hívhatja belső világunk, kifelé figyelmetlenebbek lehetünk, így a nagyobb koncentrációt igénylő feladatokat érdemes lehet későbbre halasztani. Szombaton és vasárnap már a Vízöntő Hold minőségei hatják át ezt az erőteret: egy Belső Forradalomra hív ez a hatás, így támogatva az erőnkkel, akaratunkkal és Belső Tüzünkkel való viszonyunk újjászületését.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

A Hold nemcsak az apály-dagály jelenséget befolyásolja, hanem az életünkre is nagy hatással van. De tudtad, hogy létezik holdjegy is? Kattints ide, hogy megtudd, a tiéd micsoda, és hogyan befolyásolja a mindennapjaidat!

Kiemelt kép: Getty Images