Vannak olyan emberek, akiknek nemcsak, hogy nem okoz gondot, hogy a figyelem középpontjába állítsák magukat, de úgy járnak-kelnek a mindennapokban, mintha vörös szőnyeg lenne a lábuk előtt.

Ők azok, aki úgy vélik, különleges bánásmód jár nekik és mindenféle előjogot élveznek a többiekhez képest. Te ismersz ilyen embert? Három olyan csillagjegyről írunk, akik köreiből valamiért gyakrabban kerül ki ez a típus.

Oroszlán

A napjegyű Oroszlánok például úgy gondolják, mindannyian mellékszereplők vagyunk abban a nagyszabású és fordulatos drámában, ami az ő életük. Nem biztos, hogy tehetnek róla: egyszerűen úgy vannak összerakva, hogy azt higgyék, a világ körülöttük forog, ráadásul környezetük sokszor ezt is jelzi vissza nekik. A büszke Oroszlánok természetüknél fogva bátrak, sokszor brutálisan őszinték és magabiztosak, emiatt egyszerűen képtelenek belesimulni a tömegbe. Ha mással nem, akkor ruháikkal keltenek feltűnést, nem törődve azzal, hogy esetleg felháborítanak vagy zavarba hoznak másokat. Számíthatunk rá, hogy az Oroszlán nagyestélyinek beillő szettben ugrik be a baráti találkozóra, esetleg ugyanolyan színben megy el az esküvőre, mint a menyasszony, vagy polgárpukkasztóan apró szoknyában jelenik meg a keresztelőn.

Bika

Bár a Bikák nem versengenek aktívan a figyelemért, abból, ahogyan viselkednek, amilyen elvásárokat támasztanak maguk és a környezetük felé, világosan kiderül, hogy ők a főszereplők. Imádják a nem feltűnő, de méregdrága, exkluzív holmikat, amik között olyan otthonosan mozognak, mintha arany kiskanállal a szájukban születtek volna.

Imádnak a középpontban lenni! (Fotó: Getty Images)

A Bikáknak emellett nagyon magas elvárásaik vannak, amelyeket körülöttük mindenkinek kompromisszumok nélkül követnie kell. A Bika olyan, mint egy gazdag, tanult külföldi rokon, aki bár soha nem mutogatná nyíltan a gazdagságát, de akinek a jelenlétében másképpen beszélünk és viselkedünk, hogy ne okozzunk neki csalódást.

Mérleg

Veled is előfordult olyan, amikor meghívtak egy buliba, attól tetted függővé, elfogadod-e a meghívást, hogy egy bizonyos barátod ott lesz-e, mert ő garantáltan nevetést, táncolási és mulatási kedvet és egy jó adag drámát is hoz majd? Igen, az illető, akire gondolsz, valószínűleg egy Mérleg. A Mérleg jegy szülöttei egymagukban képesek megváltoztatni a szoba energiáját, és úgy fordítani a dolgokat, hogy akárki szülinapi rendezvénye is van éppen, végül ők legyenek a középpontban. A Mérlegeket  ezzel együtt lehetetlen nem szeretni, mert nem erőltetik rá másokra saját főhősségüket, minden erőlködés nélkül viszik el a show-t, veleszületetten barátságosak, így a legtöbbször nemcsak elnézzük nekik, hogy olyanok, amilyenek, de kifejezetten szeretünk is a társaságukban lenni. Csak aztán ne lepődjünk meg, ha úgy érzik, joguk van elfoglalni a főhelyet egy születésnapi vacsorán, vagy magukhoz ragadni a szót egy esküvőn az örömapa beszéde közben.

És azt tudod, hogy melyik az a három csillagjegy, aki kegyetlenül őszinte a környezetével?

Kiemelt kép: Getty Images