Heti csillagenergiák (2023. 09. 25. – 2023. 10. 01.)

Mit üzennek a csillagok erre a hétre?

Az előttünk álló héten rendkívül hasznos és pozitív energiák érkezhetnek hozzánk. A marsikus és az uránuszi minőségek, valamint a Kos jegy energiái kerülnek főszerepbe.

Erőteljességükből fakadóan akadhatnak kihívások, de nem azok lesznek meghatározók: nagyobb tudatossággal most könnyedén átledülhetünk minden utunkba kerülő nehézségen! Ez az intenzív minőségekkel teli erőtér azt üzeni: használd a feszültséget és nyerj belőle energiát! Arra hívnak az érkező bolygóhatások, hogy ezt a megnövekedett belső erő-mennyiséget úgy használjuk, mint egy összenyomott rugót:

felesleges konfliktusok helyett fókuszáljunk a célra, és ha eljött az ideje, lépjünk a tettek mezejére.

A pénteken érkező Kos teliholddal pedig hamar el is érkezhet ez a pillanat, hiszen azt üzeni: eljött a gyors megvalósítások és a fókuszált cselekvés ideje. Vágj bele rövidtávú terveidbe, céljaidba, projektjeidbe! A Kos-Mérleg tengelyének aktiválódásával a telihold betekintést adhat az eklipsz időszak alatt megjelenő témáinkba, míg a marsikus energiákkal erőt gyűjthetünk és feltöltődhetünk, így minden szinten felkészülhetünk erre a közelgő hatásra.

heti csillagenergia szeptember

Fotó: Canva

Hétfőn a Vízöntő Hold újdonságkereső, levegős minőségeivel dinamikusan indíthatjuk hetünket. A Merkúr retrográd árnyék szakaszát a hátunk mögött hagyva végre teljes lendülettel előtérbe kerülhetnek az életünkben az új irányok, célok, tervek, szándékok. Ezt az érkező Merkúr-Jupiter támogató kapcsolata is megerősíti: kitárulhatnak a lehetőségek kapui – ha eddig valamiben azt éreztük, már csak egy hajszál választ el attól, hogy azt megvalósítsuk, akkor most az utolsó, legapróbb akadályok is elgördülhetnek előlünk!

Kedden a Vízöntő Hold energiái maradnak velünk. Az Uránusszal alkotott feszítő kapcsolata kétféleképp hathat ránk. Inspiráló minőségükkel megjelenhet bennünk a vágy, hogy felrázzuk életünk jelenlegi kereteit és változtassunk. Ezzel párhuzamosan a háttérben még érződik a Merkúr-Jupiter támogató hatása, így bármi is jelenjen meg bennünk az uránuszi minőségek hatására, most könnyedén a tettek mezejére léphetük! Emellett a Hold-Uránusz kapcsolat terheltebb oldala magasabb feszültség- és stressz szintben, illetve erősebb nyugtalanságban is megnyilvánulhat ezen a napon.

Szerdától a Halak jegyébe lépő Holddal a megérzéseink és álmaink ismét erősebbek lehetnek. A Hold-Szaturnusz együttállásnak köszönhetően ez a nap jó lehetőséget teremthet arra, hogy helyreállítsuk vagy megerősítsük érzelmi-lelki stabilitásunk. A szaturnuszi energiák azonban felerősítheti félelmeink és önbizalmunkkal kapcsolatos kérdéseink is jobban előtérbe kerülhetnek.

Szerencsére ahogyan a Hold távolodik a Szaturnusztól, úgy enyhülhet az ilyen nehezebb érzésvilágok szorítása is a napunk előrehaladtával.

Csütörtökön a Hold- Merkúr szembenállással a nap első felének nagyobb témája a rendrakás, szelektálás lehet gyakorlati értelemben és érzelmi szinten egyaránt. Később a Hold-Uránusz támogató energiáival az érzelmi szabadság minőségei tölthetik meg a Teret: levegőhöz juthatunk, fellélegezhetünk, ha az előző napok mélyebb érzéseket hoztak számunkra. A nap második felében a Hold eléri a Neptunusz ölelését, ezzel nem csak intuíciónk lehet erősebb, de minden téren érzékenyebbé válhatunk. Ez a hatás kedvez a félreértéseknek is, így fontosabb ügyeink intézését, mélyebb témáink megbeszélését érdemes lehet későbbre halasztani.

Pénteken a Kos jegyében születik meg a telihold. Ez a hatás most egy különleges, kettős természettel rendelkezik: képviseli a Kos jegyének alapvető minőségeit és szorosan kapcsolódik az eklipsz időszak energiáival is. Ennek a lendületes jegynek hála a telihold most nagyobb motivációval tölthet el minket, felélesztheti Belső Tüzünket és cselekvő erőnket. Ezzel egyidőben azáltal, hogy az eklipszek a Kos-Mérleg tengelyét érintik ebben az évben, egyfajta betekintést adhat a közelgő eklipsz időszak által megmozgatott témákból is. Ezt a hatást tovább erősítheti a háttérben bepontosuló Vénusz-Uránusz feszült kapcsolódása. Éppen ezért érdemes lehet most a Kos lelkesedésével és tettvágyával megfontoltan bánnunk: a rövid távú célok megvalósítását nagyban támogathatja ez az energia, ám a hosszabb távú terveinket könnyedén keresztül húzhatják majd az érkező eklipszek átrendező hatásai. .

A hétvégénk a kreativitás az erőnk megfelelő csatornáinak megtalálása jegyében telhet el. A szombaton érkező Hold-Mars szembenállás meghosszabbíthatja a telihold energiáit és az eklipszidőszak témáiba való betekintés lehetőségeit. Emellett ez a hatás erőteljes támogatónk is lehet: a Mérlegben járó Mars segíthet, hogy a Kos Hold tüzes lendületét megfontoltan használhassuk fel a számunkra optimális irányba fordítva. A háttérben pontosuló Merkúr-Uránusz támogató kapcsolata pedig új ötletekkel és éleslátással ajándékozhat meg minket: rövidebb utakat, gyorsabb megoldásokat találhatunk, hogy szándékainkat még ez eklipszek előtt megvalósíthassuk. Vasárnap a Bika jegyébe lépő Holddal már inkább a pihenésé lehet a főszerep: ha tehetjük töltsünk időt a természetben vagy egy számunkra kedves helyen, hogy feltöltekezhessünk a kihívásokkal teli asztrológiai hatások előtt.

Tudtad, hogy csillagjegy mellett létezik holdjegy is? Ebben a cikkünkben részletesen írtunk arról, hogy ez mit is jelent, és hogyan hat ránk.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images