hugh jackman válás

Kiderült vajon, miért válik Hugh Jackman?

Csaknem három évtizedig tartott a házasságuk.

27 év házasság és sok, látszólag szeretetteljes nyilvános szereplés után Hugh Jackman és Deborra-Lee Furness válása mindenkit meglepett – kivéve a belső köreikben lévőket. Az ausztrál színész és a hazájában hihetetlenül népszerű rendező-színésznő (aki tizenhárom évvel idősebb volt párjánál) kapcsolatát sokan irigyelték, ezért is döbbentette meg a rajongókat a szeptember 15-én berobbant hír.

Egy párhoz közelálló forrás a Page Sixnek elmondta, hogy a szakítás „már régóta váratott magára”. A pár két közös gyermeket nevelt: a 23 éves Oscar Maximilian Jackmant, és a 18 éves Ava Eliot Jackmant, akiket örökbe fogadtak, miután a párnak sem természetes úton, sem lombikkal nem sikerült teherbe esni.

„Áldottak vagyunk, hogy majdnem három évtizedet tölthettünk együtt férjként és feleségként egy csodálatos, szeretetteljes házasságban – írták a People magazinnak eljuttatott közös nyilatkozatukban. – Az utunk most megváltozik, mert úgy döntöttünk, hogy különválunk, hogy folytassuk az egyéni fejlődésünket. (…) A családunk volt és lesz mindig is a legfőbb prioritásunk.

Hálával, szeretettel és kedvességgel vállaljuk ezt a következő fejezetet

– folytatta a most 54 éves Jackman és a 67 éves Furness. – Nagyra értékeljük a megértésüket, hogy tiszteletben tartják a magánéletünket, miközben a családunk mindannyiunk életében végigvezeti ezt az átmenetet.”

Hugh Jackman és felesége, Deborra-Lee Furness A fiú című film vörös szőnyegén a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. szeptember 07-én, Velencében, Olaszországban. (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Bár a pár azt írta, hogy ez az egyetlen nyilatkozat, amit a kapcsolatuk alakulásával kapcsolatban tesznek, nem kellett sokat várni arra, hogy egy állítólagos barát megszellőztesse a valódi okokat. A Page Six magazinnak Jackman állítólagos Broadwayes kollégája nyilatkozott (a színész 2022-ben tért vissza a New York-i színpadra, hogy a The Music Man című musicalben szerepeljen), és azt állította, hogy a házaspárnak már akkoriban is gondjai voltak. „Deb nem nagyon volt ott a próbákon – állította a bennfentes. –De amikor igen, akkor is sokszor látták szundikálni.” Ez azonban valószínűleg nem a rossz párkapcsolat, hanem sokkal inkább a fáradtság jele lehetett…

De akkor mi vezethetett a házasság végéhez?

Bár Hugh Jackman önéletrajza 2019-ben jelent meg, a válásról szóló hírek hallatán sokan ismét elővették az Apaság: Inspiráció című kötetet, hogy abban találjanak magyarázatot. Ebben Hugh egy „házassági paktumról” beszélt, amelyben a feleségével még a gyerekvállalás előtt megállapodott. „Mielőtt gyerekeink lettek volna, Deb és én elég egyszerű, de határozott döntést hoztunk, hogy az élet minden egyes keresztútjánál egymás szemébe nézünk. Ezek a válaszutak néha nagyok, néha kicsik, de azokban a pillanatokban azt mondtuk, hogy megkérdezzük egymástól: »Ez jó vagy rossz a házasságunknak?« Vagy, most, hogy gyerekeink vannak, »Ez jó vagy rossz a családunknak? És amilyen gyakran csak lehet, azt tesszük, ami jó a családunknak«.”

Úgy tűnik, hogy ennyi év után most egy olyan útelágazáshoz értek, ahol már nem tudtak közös irányt választani,

főleg úgy, hogy már a gyerekeik is kirepültek, így nem kellett tekintettel lenniük rájuk. „Ez nem egy hirtelen döntés volt részükről. Sok időt szántak rá, és mindent átgondoltak, és együtt hozták meg – mondta egy másik forrás a People magazinnak. – Külön utakon járnak, de mindig egy család maradnak. Mindig is társszülők és legjobb barátok lesznek.”

A pár egyébként mindig nagyon boldognak tűnt; idén áprilisban Hugh Jackman egy Instagram-posztban vallott szerelmet  Furnessnek a 27. házassági évfordulójuk alkalmából. „Szeretlek, Deb. Ma van a 27. házassági évfordulónk. 27 ÉV!!! Annyira szeretlek. Együtt egy gyönyörű családot hoztunk létre. És az életet. A nevetésed, a lelked, a nagylelkűséged, a humorod, a pimaszságod, a bátorságod és a hűséged hihetetlen ajándék számomra. Teljes szívemből szeretlek.”

Szakítási hullám Hollywoodban

Nem Hugh Jackmanék az egyetlen pár, akik az utóbbi időben a szakítás mellett döntöttek. Britney Spears és Sam Asghari alig egy éve mondták ki az igent, és máris beadták a válókeresetet, Natalie Portman és Benjamin Millepied pedig 11 év és sok töprengés után döntött a szakítás mellett. Bella Hadid és Marc Kalman, Ariana Grande és Dalton Gomez, Sofía Vergara és Joe Manganiello, Ricky Martin és Jwan Yosef, Reese Witherspoon és Jim Toth, és Sophie Turner és Joe Jonas is az elmúlt egy hónapban döntöttek úgy, hogy véget vetnek a kapcsolataiknak. Sokan ezt már valamiféle járványnak tartják, míg Emily Ratajkowski (aki tavaly szakított az őt megcsaló férjével) modell szerint „sikk” a válás, főleg harminc év alattiak körében.

Az viszont tény, hogy egyre többen választják a „szürke válást”, azaz amikor egy pár 50 felett (szürke, azaz ősz hajjal int búcsút egymásnak), és emiatt gyakran válnak magányossá idős korukra.

Egy kapcsolat vége sosem könnyű, függetlenül az életkorunktól és a kapcsolat hosszától. Ha érdekel, hogy mi az a 7 ok, ami miatt leggyakrabban a válást választják a férfiak, akkor kattints ide. Ha pedig az érdekel, hogyan lehet a lehetőségekhez képest szépen elválni, akkor ajánljuk V. Kulcsár Ildikó archív cikkét.

Kiemelt kép: Hugh Jackman és felesége 2022-ben a Velencei Filmfesztiválon – Stefania D’Alessandro/WireImage