A Harry Potter-rajongók legnagyobb örömére október 10-én egy újabb könyv érkezik, a világ számos országában egyszerre debütál majd a Varázsalmanach.

J. K. Rowling könyvsorozatának sikere páratlan, már több mint 600 millió eladott példánynál tart a hét regény szerte a világban. Bár a Harry Potter és Voldemort Nagyúr hét éven át tartó párharcát bemutató könyvsorozat 2007-ben véget ért az utolsó regénnyel, az utolérhetetlen sikerű varázsvilág évről évre bővül: az HBO Maxon például 4K felbontásban nézhető mind a nyolc Harry Potter-film, de megtekinthető a Legendás állatok-trilógia, a 20. évfordulóra készült Visszatérés Roxfortba különkiadás, vagy épp a Helen Mirren vezette Roxforti Házak bajnoksága című game show is. Szintén a Warner Bros Discovery égisze alatt idén tavasszal jelent meg a Hogwarts Legacy játék, amely a Warner Games történetének eddigi legnagyobb sikere lett.

Varázsalmanach

A Harry Potter-rajongók legnagyobb örömére október 10-én egy újabb könyv érkezik, a világ számos országában egyszerre debütál majd a Varázsalmanach.

A világpremier napján egy elvarázsolt könyvbemutatón is részt vehetnek, akik elsők között szeretnék kézbe venni a mágikus kiadványt, és Tóth Tamás Boldizsárral, a könyvek fordítójával is lehet találkozni.

A Varázsalmanach, avagy az első hivatalos mágia kézikönyv külön fejezetet és egy-egy saját oldalt szentel a Harry Potter-regénysorozat legfontosabb és legkedveltebb szereplőinek, bemutatja a legizgalmasabb helyszíneket vagy éppen a varázslókarácsony hagyományait. A könyv névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye: Hagrid veszélyes háziállataitól a varázslótörténet híres alakjain át egészen a pálcamágiáig.

Október 10-én, kedden 17-órakor a hivatalos magyarországi könyvbemutató keretében László Viktória, a Skip Intro és a Párnacsata podcastek házigazdája beszélget Tóth Tamás Boldizsárral a könyv magyar változata kapcsán. A fordítóval való találkozás mellett számos izgalmas programmal várják a rajongókat a Libri Allee Könyvesboltba, lesz kvíz, és természetesen izgalmas meglepetésajándékok is gazdára találnak.

A Varázsalmanach borítója (J.K. Rowling: Harry Potter Varázsalmanach, Animus kiadó, fordította: Tóth Boldizsár, most 15 992 forintért előrendelhető)

Egy könyv nem csak „fekete öves” rajongóknak

„Az utóbbi idők legizgalmasabb Harry Potter-kiadványa lett az almanach, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy még a fekete öves Potter-rajongó kollégáink is nagy örömmel merültek el ebben a gyönyörű, részletgazdag és ötletes mágiakézikönyvben. Minden elismerésünk Tóth Tamás Boldizsáré ezért a munkáért, embert próbáló feladat volt ennek a gigantikus gyűjteménynek a fordítása. A kötet valószínűleg sokaknak lesz az idei év legszebb karácsonyi ajándéka!” – mondta el a Varázsalmanach kapcsán Fekete Judit, az Animus Könyveket is gondozó Central Kiadói Csoport marketing és PR vezetője. A könyvek első kiadása óta számos díszkötéses verzió is napvilágot látott, sőt, a regények illusztrált példányai is megvásárolhatók – jelenleg az első öt rész, a hatodikkal jelenleg is dolgozik az illusztrátor. A most érkező Varázsalmanach viszont minden eddigi kiadványt felülmúl látványvilágban: a kétszáz oldalas enciklopédia minden oldala illusztrált, hét grafikus művész rajzai teszik lélegzetelállítóvá az olvasmányélményt, Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában jelenik meg.

A könyvbemutató Facebook-oldala

Kiemelt kép: Animus kiadó/Getty Images/nőklapja.hu