Heti csillagenergiák (2023. 09. 11. – 2023. 09. 17.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus heti előrejelzése a csillagok alapján.

Az előttünk álló hét fontos változásokkal, mégis lehetőségekkel teli, támogató energiákkal érkezik. Az első napok még lassabban, nagyobb változások nélkül telhetnek, majd szerdától elkezdenek egyre dominánsabbá válni a Szűz jegy minőségei, ahogy a Nap és a Merkúr mellé megérkezik a Hold is a jegybe. Ezzel a hatással az átlagosnál részletorientáltabbak lehetünk, így nagyobb pontossággal és aprólékossággal törekedhetünk feladataink elvégzésére. Fontos lehet azonban a tudatosságunk megtartása: az alaposságra való törekvés könnyedén felerősítheti a maximalizmusra való hajlamunkat, így a hibáktól való félelmünk most hamar önszabotálásba csaphat át. Pénteken az újholddal együtt véget ér a Merkúr retrográd időszaka.
Ez a kettős hatás nagyobb energetikai váltást hozhat a Térbe, azt üzenve: Ideje a változásnak!

Most erőteljes támogatást kaphatunk minden olyan témánkban vagy élethelyzetünkben, ahol változás vagy változtatás előtt állunk!

A retrográd időszak végével elgördülhetnek előlünk azok az akadályok, melyek eddig utunkat állták. Az átértékelt kérdésekben pedig erőt kaphatunk, hogy másképp cselekedjünk és a valódi átalakulás útjára merjünk lépni. Bár a Merkúr retrográd utórezgéseit még a jövő héten érezhetjük, péntektől már sokkal könnyebbé válhatnak a helyzetek: a kommunikációnk útjai felszabadulhatnak, kapcsolódásaink és az ügyintézés folyamatai egyre egyszerűbbek lehetnek és a késésektől is búcsúzhatunk.

heti csillagenergia horoszkóp

Fotó: Canva

Hétfőn az Oroszlán Hold minőségeivel indíthatjuk a hetet. A Vénusszal alkotott együttállása erőteljes feminin energiákat mozgat meg. Ez a hatás arra hív, hogy gondoskodjunk Belső Tüzünkről: a lelkesedést és a lendületet kihasználva csatornázzuk kreatív energiáinkat a megvalósítás irányába. Most szívesebben nézhetünk szembe még a nagyobb kihívásokkal is, azonban érzékenyebbé válhatunk minden felénk érkező kritikára.

Kedden továbbra is velünk maradnak a Hold tüzes energiái. A Bika jegyében járó Jupiterrel alkotott erőteljes kapcsolódásával inspirációnk fokozódhat, ám könnyedén válhatunk türelmetlenebbé önmagunkkal és másokkal szemben egyaránt. Ez a minőség arra is hívhat, hogy vizsgáljuk felül, mit tettünk eddig valójában szándékaink megvalósításáért, illetve azt, hogy mennyire találkoznak az elképzeléseink a valósággal. A realitás érzékelése által most l

ehetőségünk nyílhat terveink és céljaink finomhangolására, hogy valóban sikerre vihessük őket.

Szerdán a Szűz jegyébe lép a Hold. A Szaturnusszal való szembenállása és a hátráló Merkúrral való együttállása erőteljes és racionális minőségekkel teli önelemzésre invitálhat minket. Ez a hármas hatás arra hív, hogy felülvizsgáljuk a keretek, a határok, a felelősségvállalás, az önkorlátozás és önszabotálás kérdéseit életünkben. Lehetőségünk nyílhat olyan keretek lefektetése életünkben, melyek már nem akadályoznak minket, hanem az előrehaladásunkat szolgálják. Ráláhtatunk azokra az esetleges félelmeinkre is melyek az önszabotáló működéseink mögött húzódnak, és elinduljunk legyőzésük útján.

Csütörtökön a Szűz Hold egy támogató, lehetőségekkel teli kapcsolatba kerül a Bika Jupiterrel. Ez a hatás arra inspirálhat minket, hogy kicsi, ám biztos lépéseket tegyünk szándékaink megvalósítása felé. A föld jegyek hatására a természettel való kapcsolódásra is nagyobb hívást érezhetünk ezen a napon, ami segíthet stabilitásunk megteremtésében, megerősítésében.

Pénteken az Szűz újhold a Bikában járó Uránusz támogató hatásának erőterében születik meg és véget ér a Merkúr retrográd időszaka is. Ez az összetett energetikai változás arra invitál, hogy a hátráló időszak tanulságait felhasználva merjünk az eddigi kereteken kívül gondolkodni! Most lehetőségünk nyílhat kilépni a dobozból és mások elvárásait félretéve lépéseket tenni azért, hogy valóban azzá váljunk, akik vagyunk! Az uránuszi energiák a változás és változtatás folyamataiban is támogathatnak minket, bátorságot adva az új irányok felé való elinduláshoz.

Szombaton a Nap-Uránusz támogató kapcsolatának bepontosulása tovább viheti az újhold minőségeit. Ez a hatás segíthet, hogy letisztuljanak bennünk a retrográd időszak tapasztalásai és megértései. Új minőségeink, én-aspektusaink felismerésére és megtapasztalására is hívást kaphatunk, olyan inspirációkon keresztül, melyek eddig ismeretlen utakra vezethetnek minket.

Vasárnap a Vénusz és a Jupiter egy intenzív, feszítő hatásban kapcsolódik egymással. Találkozásuk jelentheti számunkra az inspiráció szikrájának belobbanását, így jelentős Teremtő energiákat hordozhat magában. Érdemes lehet azonban ezen a napon a tudatos jelenlétet gyakorolni: a jupiteri energiáknak köszönhetően könnyedén túlzásokba eshetünk. Szerencsére a Mérleg Hold harmonikus, kiegyensúlyozó minőségei sokat segíthetnek ennek elkerülésében, egy kellemes alaphangot adva hétvégénknek.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images