Európa

Kvíz: Képben vagy az európai fővárosokkal?

Te is mérges vagy, amikor Budapestet Bukaresttel keverik? Elismerjük, nagyon bosszantó dolog. Viszont az is tény, hogy a masszív felháborodás előtt érdemes kicsit a saját házunk táján is sepregetni. Például megnézni, mi mennyire vagyunk magabiztosak, amikor más európai országok fővárosairól kérdeznek bennünket.

Általános iskolában szuper földrajztanárom volt. Na nem a vajszívű, követelményt nem támasztó típus, hanem az, akit az ember masszív hármasként is nagyon kedvel embersége és humora miatt, és akinek hála, ma is álmomból felkeltve el tudom sorolni a földtörténeti korokat, a hazai bauxitlelőhelyeket és az (azóta bekövetkező változásokat is figyelembe véve) az európai fővárosokat. Ezúton is üdvözletemet küldöm Tamás bának!

Hogy mennyi haszna volt mindannak, amit (szégyen, nem szégyen) Tamás bá kedvéért egyszerűen bemagoltam? A bauxitlelőhelyek ismeretének csaknem soha, a földtörténeti korokkal kapcsolatos tudásomnak pedig leginkább lányom dínó-korszakánk idején tudtam hasznát venni, a fővárosokkal kapcsolatos tudás viszont már sokszor jól jött, mint az alapműveltség egyszerre fontos és hasznos része. Menő volt tudni, sőt jobban tudni. 

Na és te? Képben vagy az európai fővárosokkal? Most kiderül!

Kiemelt kép: Getty Images

Mennyire ismered Európa fővárosait?