Heti csillagenergiák (2023. 09. 04. – 2023. 09. 10.)

Mit üzennek a csillagok erre a hétre?

A Szűz időszak feléhez közeledve ezen a héten a nyugalmasabb energiáké lesz a főszerep. Természetesen égi eseményekben most sem lesz hiány, de a bolygó-kapcsolódások többnyire harmonikus, kiegyensúlyozó minőségeket képviselnek majd. A hét elején a Vénusz befejezi hátráló mozgását és ezzel lassanként a végéhez ér tanító időszaka. Szerdán a Nap-Merkúr együttállása a Merkúr retrográd félidejét jelzi, az üzenve: a kommunikáció útjai hamarosan könnyedebbek lesznek! Emellett a Nap-Merkúr kapcsolódások ciklusai Prométheusz mítoszát, archetípusát idézik fel: ő volt az, aki ellopta a tüzet az istenektől, hogy az embereknek adja. Ez a tette szimbolikus értelemben a Tudás megszerzését jeleníti meg egyéni szintre, személyes életünkre vetítve azt a pillanatot, amikor egyik szintről a másikra lépünk egy új eszköz vagy felismerés által. Ez a hatás arra ösztönöz minket, hogy engedjünk a merkúri energiák befelé hívó minőségének. Ebben a befelé figyelő állapotban most egy pillanatra megvilágítódhat a teljes kép:

megérthetjük kik vagyunk, honnan jöttünk, hol tartunk, mi formált minket azzá, akik vagyunk és merre tartunk.

A kérdések súlya ellenére ezek a felismerések nem feltétlenül az alapjainkat megrázó típusba tartoznak majd, sokkal inkább az eddig kialakult képet tehetik teljessé, régebb óta futó témáinkban a kirakós utolsó darabjai kerülhetnek most helyükre. A hét második felében továbbra is velünk maradnak a megértések és felismerések energiái a nagy bolygók támogató hatásaival kiegészülve.

horoszkóp, asztrológia, heti csillagenergiák, sors, csillagjegy, vénusz, merkúr

Fotó: Getty images

Hétfőn a Bika Hold lassabb energiáival indíthatjuk hetünket.Ez a hatás nagy segítségünkre lehet a Vénusz retrográd időszakának lezárásához azáltal, hogy a megérkezés és stabilitás minőségeit képviseli. A Merkúr-Jupiter támogató kapcsolata is hozzátehet ehhez a folyamathoz: a megértés és a teljes kép látásának minőségét behozva segíthet, hogy meglássuk, levonhassuk ennek az időszaknak a tanulságait és beépíthessük azokat a hétköznapok síkján is.

Kedden a Bikában járó Hold eléri az Uránusz erőterét. Az újdonságokat és váratlan hatásokat uraló nagybolygó hatására ezen a napon új ötletek és bevillanás szerű felismerések születhetnek meg bennünk. Kapcsolódásaink során érdemes lehet azonban óvatosnak lenni: a Hold-Uránusz hatás könnyedén hozhat most váratlanabb érzelmi-hangulati kibillenéseket mindannyiunk számára.

Szerdán az Ikrek Hold egy feszült kapcsolatba kerül Nap-Merkúr együttállással és támogató energiákat kap a Mérleg Marstól. Ez a kettős hatás inspiráló minőségeket hordozhat magában. Prométheusz mítoszához hasonlóan, szimbolikus értelemben a mi életünket is bevilágíthatja Gondolat Lángja, a Tudás Fénye és ebben a megvilágítottságban nagy megértésekben és fontos felismerésekben lehet részünk a merkúri energiáknak köszönhetően, míg a marsikus erők megoldókulcsokat és cselekvési irányokat jelölhetnek ki számunkra.

A csütörtöki napunkat a könnyedség, légiesség és rugalmasság minőségei hathatják át az Ikrek Holdnak köszönhetően. A jegy támogató minőségeinek hála ezen a napon a kommunikáció egyszerűbb lehet, így egy pillanatra fellélegezhetünk a Merkúr retrográd energiái alól. Érdemes azonban minél tudatosabb jelenlétet gyakorolni: az Ikrek jegy kettős természete és a hátráló időszak hatására a fókusz megtartása most nagyobb kihívást jelenthet.

Pénteken két erőteljes támogató hatást érkezik hozzánk: a Nap és a Jupiter, illetve a Hold és a Szaturnusz is egy-egy segítő energiájú kapcsolódást hoz létre. Ez a két hatás a tudatosság, a tapasztalat, a bölcsesség, az emlékezés és az összegzés minőségeit hozza a Térbe. Segítségükkel

most visszatekinthetünk az elmúlt hetek megéléseire, tapasztalásainkból pedig nem csak tanulságaink vonhatjuk le, hanem egy nagyobb képbe rendezhetjük őket.

Ezek a harmonikus energiák abban is segítségünkre lehetnek, hogy visszaállítsuk test-lélek-szellem szintű egyensúlyunk, kapcsolódjunk önmagunkkal és ismét nagyobb harmóniába kerüljünk.

Szombaton a Rák Hold, a Bika Jupiter és a Szűz Nap egy támogató, lehetőségekkel teli energiát képviselő háromszöget rajzol az égre. Ez a hatás felerősítheti a pénteki nap minőségeit, tovább víve belső folyamatainkat. Az önmagunkkal való kapcsolódás, az öngondoskodás most még nagyobb szerepet kaphat. Ez az energiatér arra is jó lehetőséget adhat, hogy a visszatekintés erejét használva megnézzük, hol tartunk a céljaink és teremtéseink realizálásában. Hívást érezhetünk, hogy ezek közül fókuszunkat arra irányítsuk, ami még megvalósításra vár: a Rák Hold táplálást képviselő minősége, illetve a Szűz és a Bika jegy föld elemű, gyakorlatias energiái most segíthetnek őket a fizikai valóságba hozni.

Vasárnap még a Rák Hold energiái hatnak. Bár Plútóval és az Uránusszal alkotott háromszöge nagyobb érzelmi hullámokat hozhat magával, mégis jó alkalmat adhat arra, hogy erőteljes minőségeiket felhasználjuk saját belső érzelmi-és energia-raktárunk feltöltésére.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images