lelki társi viszonyok

Nemcsak egyféle lelki társad lehet, és mindegyik fontos tanítást hordoz

8 fajta kapcsolat, ami jó okkal alakul ki az életedben.

Érezted már úgy, hogy valamiféle megmagyarázhatatlan, mély vonzalom húz és tart is ott egy másik ember mellett? Szerencsés esetben életünk során több kapcsolatunk is lehet olyanokkal, akik komolyabb hatással vannak ránk: akik mellett, még ha néha kissé fáj is, mindig otthon érezzük magunkat. Míg egyesek akár örökre velünk maradhatnak, egy életen át támogatnak, mások, fenekestül felforgatva a napjainkat viharos gyorsasággal el is tűnhetnek az életünkből  – ők mind a lelki társaink – akikkel a legerősebb lelki kötelék fűz össze.

Létezik, vagy mi alakítjuk? Bárhogyan is, de végső soron egy ilyen kapcsolat a mi javunkat szolgálja: minden lelki társ valamilyen szempontból tanít és segít megmászni a magasságokat, a maga módján. A kifejezés minden bizonnyal számodra is aligha ismeretlen: a lelki társ egy olyan személy, akivel mély és természetes kapcsolatunk van, akár romantikus, akár plátói, spirituális vagy éppenséggel szexuális értelemben beszélünk róla. Lehet, hogy azonnal felismered, ki ő, de az is lehet, hogy nem. Nem számít! Se az idődet, se az energiádat ne pazarold lélektársak keresésére! Ők úgyis

akkor lépnek majd be az életedbe, amikor eljön az ideje, hogy beteljesítsék szerepüket.

Ráadásul egynél több is lehet belőlük, és nem is minden lélekkapcsolat egyforma. Lássuk a lelki társi viszonyok leggyakrabban előforduló fajtáit, a teljesség igénye nélkül.

A lelki társ 8 típusa

Lélekpartnerek

A lélekpartnereknek nem kell romantikus kapcsolatban lenniük, sőt ez a személy lehet számodra bárki, akit közel érzel magadhoz: például a testvéred, egy barátod, kollégád, de akár a házastársad is. Egy olyan ember, akivel egész életedben végigkísér: a lelki partneredre mindig számíthatsz, ő a szikla az életedben, és fordítva. Inspirációt és feltétel nélküli támogatást nyújtanak egymásnak, hogy segítsenek új magasságokba emelkedni. Megmutatják, mire vagy képes, és segítenek beteljesíteni az életcélodat.

Ikerláng

Más lélekkapcsolatoktól eltérően az ikerlángok minden értelemben tükrözik egymást – valójában nagyon különbözőek. Ez teszi ezt a fajta kapcsolatot viharossá, sőt időnként mérgezővé. Míg az ikerlángodhoz való kötődés egyfelől segíthet meglátni az erősségeidet; ugyanakkor a gyenge pontjaidra és a hibáidra is rávilágíthat. Röviden és tömören megfogalmazva:

az ikerlángnak az a szerepe, hogy felfedje a valódi énedet.

Ez azonban konfliktusokhoz vezethet, ami megnehezíti a kapcsolat fenntartását. A köztetek levő, erős lelki kapcsolat azonban újra és újra összehúzz benneteket. Ikerlángod pedig csak egyetlenegy lehet az életben.

lelkitárs, vita

Nem minden lelki társi kapcsolat fájdalommentes (Fotó: Getty Images) 

Karmikus kapcsolat

A karmikus kapcsolat is arra hivatott, hogy szenvedélyt szítson. Minden viharossága mellett azonban életleckéket tanít nekünk, és meggyógyíthatja a múltbéli traumákat. Ha a szenvedély és a fájdalom találkozik egy kapcsolatban, akkor nagy valószínűséggel karmikus kapcsolatról van szó. Ez a fajta lélekkapcsolat olyan, mint egy mágnes, viharos fordulatokkal tarkítva.

Vad természete ellenére ugyanakkor megvan a maga célja:

a karmikus lelki társak tanulási tapasztalatokat adhatnak át egymásnak, ami lehetőséget biztosít a személyes fejlődésre. Ám a kapcsolat intenzív jellege könnyen az érzelmek hullámvasútjához vezet, ami miatt folyton ott lóg a bizonytalanság a levegőben, hogyan fog végződni. Ezt a fajta viszonyt ezért is nagyon nehéz tartósan fenntartani.

Rokonlelkek

A rokonlelkek a „hasonló vonzza a hasonlót” alapon kapcsolódnak össze. Ugyanazt a békés energiát osztják meg, és egymás energiája felé vonzódnak. Ez a fajta kapcsolat olyasfajta érzéssel tölthet el, mintha saját magaddal találkoznál egy másik ember testében: kiteljesítő érzés.

Múltbéli lélektársak

A múltbéli lelki társak azok, akik egy „előző életben” is kapcsolatban voltak. Amikor két léleknek közös múltja van, újra találkozhatnak ebben az életben. Ilyenkor mindketten úgy érzik, hogy ismerik a másikat vagy valami megmagyarázhatatlan vonzerő „húzza” őket egymáshoz.

Lélekkötés

Bár a legtöbb ilyen lelki kapcsolat pozitív, a lelki kötelékek lehetnek mérgezőek is. A lélekkötés olyan kapcsolat, melyben azt érzed, hogy a másik lélek okkal van az életedben és

erős, intenzív érzelmeket vált ki belőled.

Bár ennek a kapcsolatnak nem feltétlenül kell romantikusnak lennie, érzelmi és spirituális szinten való intenzitása miatt nagyon nehéz megtörni.

Lelki tanító

Gondolj rá úgy, mint valakire, aki egy bizonyos időben azért lép be az életedbe, hogy megtanítson valamire – ahogy azt az elnevezése is sugallja. Ez a személy

arra hivatott, hogy kihívások elé állítson, segítsen megtanulni egy bizonyos leckét:

hogy segítsen fejlődni és tanulni. Ez a fajta kapcsolat annyiban különleges, hogy akár a tanító oldalán is, de „tanítványként” akár a fogadó oldalon is állhatsz.

Lélekkeresztezők

Szintén az elnevezésből sejthető, hogy ez esetben egy olyan típusú személyre kell gondolnod, aki úgy lép be az életedbe, hogy keresztezitek egymás útját – ám csak egy rövidebb időre. Ennek ellenére fontos és mély benyomást gyakorol rád, megtanítva többek közt azt a fontos leckét, hogy a kapcsolat minősége nem annak a hosszán múlik.

Kiemelt kép: Getty Images