halpedikűr

Halpedikűr és kígyómasszázs? Ezek a világ legbizarrabb wellnesskezelései

Az alábbi trendi – bár kétségkívül bizarr – szépségápolási kezelések is jól példázzák: vannak, akik semmitől sem riadnak vissza, ha a fiatalosabb külső a cél.

A testi szépségre irányuló elszánt törekvés majdhogynem egyidős az emberiséggel, hiszen mára tudjuk, a különféle kozmetikumok használata egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza (azért a múlt higiéniai praktikáira is érdemes egy pillantást vetni). Bár a cél ugyanaz, a módszerekben látványos változások következtek be, vagyis messze elmúltak már azok az idők, amikor egyszerűen szappannal, természetes parfümökkel és visszafogott kezelési módszerekkel értük el a kívánt hatást.

Világszerte milliárdokat költenek az emberek a szépségápolási termékek elképesztő variációira és még olyan megdöbbentő eszközöket is képesek bevetni a fiatalos megjelenésért, mint a csiganyálka, a kígyóbőr vagy a halpedikűr éhes pikkelyesei. 

Fülemüleürülék mint hámlasztó

Bár a járművek motorháztetőjén nem kívánatos, de vannak, akik hámlasztás terén csodaszerként tekintenek a madárürülékre. A guanóval való kezelések azt ígérik, felgyorsíthatjuk a hegek gyógyulását. A felső kategóriás luxusszalonok megközelítőleg 200 dollárért, azaz több mint 70 ezer forintért kínálják főként a fülemüle ürülékét egy arckezelés részeként, mely elsősorban a hámlasztásra irányul. A madár salakanyagát porrá őrlik és vízzel kikeverik, hogy megfelelő állagú pasztát kapjanak, az eredmény pedig egyenletes tónus és puha bőrfelület. 

Gyémánt, smaragd vagy rubin?

Az ásványi arcmasszírozók használatáról egyre többször hallani, nem hiába szenteltünk mi is egy teljes cikket annak, vajon a hatalmas hype tükrözi-e a valóságot. A leginkább arcrollerként kapható eszközöket gyakorlatilag bárkinek előszeretettel ajánlják, nem úgy a drágaköves masszázst, melyet csak azok a kiváltságosok engedhetnek meg maguknak, akik hajlandók százezreket fizetni egy spa-kezelésért. A tisztulást, egyensúlyt, revitalizációt és kikapcsolódást ígérő eljárás során 90 percen át értékes olajokkal bevont drágakövekkel relaxálhatunk, például a gyémánt, a smaragd, a rubin vagy a zafír jótékony hatásait élvezve. 

halpedikűr és drágakő masszázs

Fotó: Canva

Értékes antioxidánsok csiganyálból

Ami Dél-Koreában bevett szokás (számos furcsa bőrfiatalító trenddel egyetemben), az nálunk még mindig kicsit bizarrnak tűnhet, pedig a csiganyál bizonyítottan öregedésgátló összetevőket tartalmaz, halványítja a szem és a homlok ráncait, de a benne lévő antioxidánsok még a pattanások ellen is hatásosak. Arcbőrünk újra tónusossá válhat a japán szalonok körülbelül 100 dollárért, átszámolva 35 ezer forintért kínált csiganyálas arckezelése révén, ami épp annyit takar, mint amire elsőre gondolunk: a puhatestűeket váladékuk közvetlen hatásáért az arcra pakolják, persze kizárólag szakértő felügyelete alatt, aki arra is ügyel, hogy a csigák valóban oda csússzanak, ahová kell.

Halpedikűr a puha lábakért

Van, hogy a habkő már nem elég, ilyenkor néhányan a vizek élővilágához fordulnak segítségül, pontosabban a pontyfélék családjába tartozó szorgos kis doktorhalakhoz, akik számára gyakorlatilag nincs lehetetlen. A legmakacsabb szarurétegnek is képesek nekiveselkedni, az eredmény pedig magáért beszél, hiszen Európában és Ázsiában akár 100 dollárt, azaz 35 ezer forintot is adnak a vendégek egy ilyen kezelésért (bár az Egyesült Államokban higiéniai problémákra hivatkozva több államban betiltották.) Ez nem jelenti azt, hogy a kliensek ne mártanák bele szívesen a medencébe lábaikat, ahol akár száznál is több doktorhal végzi a munkát. 

Masszázs helyett kígyók a fájó izmokra

A gyakori izomfájdalom és a mozgásszervi panaszok nem elegendőek, egy jó adag bátorságra is szüksége van annak, aki Ada Barak, az észak-izraeli gyógyfürdők jeles fizikoterapeutájának kezelésére vállalkozik. A mindössze 30 ezer forintért elérhető eljárás során több tucat ártalmatlan kígyót terítenek a vendégek testére, melyek mozgásukkal stimulálják a test bizonyos pontjait. Az olyan kisebb méretű példányok, mint a tejkígyók csak enyhén súrolják, míg a nagyobbak, például a királykígyók már mélyebb nyomást is képesek gyakorolni a fájó izmokra. Azért biztos, ami biztos, ne próbáljuk ki otthon, főleg, hogy gyakorlása hangos vitákat váltott ki nem pusztán egészségügyi, de állatvédelmi szempontból is. 

Kiemelt kép: Getty Images