manikűr

Újabb gyomorforgató manikűrrel sokkol a hírhedt körömszalon

Nem ez az első eset, hogy provokatív dizájnnal borzolják a kedélyeket. A figyelemfelkeltés e módja persze reklámnak se utolsó; amiért ha kell, még élő rovarokat is beáldoznak.

Ismét egy rendkívül bizarr manikűrrel borzolja követői idegszálait a Nail Sunny körömszalon-lánc, amire a Mirror figyelt fel. Az időről-időre provokatív ötletekkel előrukkoló, moszkvai székhelyű stúdió legújabb dizájnja nem egyéb, mint egy műkörömre applikált, „gennyes” pattanás – ám ez még nem minden: a sokkolóan élethű furunkulust ugyanis ki is lehet nyomni.  (Ha nem szeretnénk pattanásokat, kiváltképp az arcbőrünkre, érdemes megfogadni néhány tippet: például azokat, amikről ebben a korábbi cikkünkben írunk.)

A szalon már 572 000 megtekintést és több mint 4000 kedvelést elért videójában jól látszik, ahogy a manikűrös, a vállalkozó szellemű vendég

„pattanásos”, sárgás-bézs árnyalatban játszó körmét nyomkodja, amiből műgenny szivárog.

Aki ellenálhatatlan vágyat érez arra, hogy végignézze a felépítmény kialakítását lépésről-lépésre, az sem fog csalódni: a Nail Sunny ugyanis gondosan beavat a legapróbb részletekbe is. Bemutatják, ahogy a körömre először, alapozásként, egy világos rózsaszín réteget visznek fel, amit aztán ragasztóval kennek át. Erre egy fólia félét helyeznek, ami alá a műgennyet befecskendezik. Végül, egy bőrhatású, bézs árnyalattal festik le az egész köröm felületét, aminek a textúráját is igyekeznek  valósághűen kialakítani. A „pontot az i-re” az teszi föl, hogy a sárga pukli a hitelesség kedvéért még vérpöttyöket is kap. 

Őrült körmök

A világszerte 16 stúdiót működtető szalon nem először rukkol elő valamilyen egészen képtelen és szándékoltan megbotránkoztató ötlettel, amiknek feltehetőleg a hatalmas népszerűségét is köszönheti. (A közösségi felületükre feltöltött képeik, videóik nagy része ugyanis teljesen normális, a jóízlés határain belül megvalósított, kreatív dizájnokat mutat be.) Korábban jelentkeztek már fülmanikűrrel – amit a tökéletes hatás kedvéért némi műfülzsírral dobtak föl, de a repertoárjukban többek közt műfogsor, péniszköröm és vagina manikűr is szerepelt már.

(Utóbbi, a jelek szerint Christina Aguilera énekesnőtől se idegen, aki  egy podcast tiszteletére készíttette el a körmeit, e dizájn szerint – igaz, nem a Nail Sunny segítségével. Az is hozzá tartozik, hogy az extrémitástól egyébként sem riadozó Aguilera egy síkosító márkáról mesélt az áprilisi műsorban; aminek történetesen egyik társalapítója lett.)

A Nail Sunny legutóbb azzal az ötletével keltett hatalmas felháborodást, amikor élő hangyákat applikált a műkörmök végére; egy-egy kicsi, műanyag tokba zárva. „Ez egész egyszerűen beteges! Agyrém! Szégyelljétek magatokat!” – írta akkor felháborodottan egy kommentelő.

Sokak egyenesen állatkínzást kiáltottak,

így a stúdió később egy olyan videót is kitett a közösségi oldalára, amiben bemutatják, hogyan engedik szabadon az aprócska rovarokat. Ezzel azonban közel sem nyugtattak meg mindenkit; mondván a szerencsétlen kis hangyák – még akkor is, ha egy idő után kijutottak az óriási műkörmök fogságából – arra az időre is kemikáliák közé voltak szorítva. 

Ezek után joggal feltételezhetnénk, hogy – a leginkább e botrányos kreációiról elhíresült – szalon Instagram-követői kellőképpen megedződtek már az elmúlt évek során. Ám a mostani, gennyes pattanásos dizájnnal nagyon sokuknál túllőttek a célon.

Nehéz elképzelni, hogy még innen is van hová „fejlődni”, bár a stúdió manikűröseinek pályaívét elnézve ez közel sem lehetetlen. Ám abba lehet, hogy jobb bele se gondolni, mi lesz a következő, „nagy dobás”.

Kiemelt kép: Getty Images