A megcsalás mindig a félrelépő döntése, mégis mintha lenne valami szabályszerűség ebben az egészben.

Sokan tapasztalják meg életükben legalább egyszer azt a fájdalmat, amit egy megcsalás okoz. De ha ez valakivel újra és újra megtörténik, akkor lehet, hogy valami mélyebb dolog áll a háttérben.

És noha a megcsalás végső soron mindig a félrelépő döntése, vannak bizonyos személyiségjegyek, amelyek jellemzőek azokra, akik valahogy gyakrabban kerülnek a megcsalt fél szerepébe. Mivel minden egyes csillagjegyhez bizonyos személyiségjegyek társulnak, azok a csillagjegyek, amelyeket a legnagyobb valószínűséggel érint a hűtlenség egy párkapcsolatban, gyakran megtestesítik ezeket a tulajdonságokat – legalábbis az asztrológia szerint.

Vízöntő

A Vízöntő arról ismert, hogy hajlamos hidegnek és érzéketlennek lenni – vagy legalábbis annak tűnni. Bár szívük mélyén jó emberek, ezt a hidegséget védekező mechanizmusként használják, hogy elkerüljék, hogy idő előtti érzelmileg bevonódjanak, és ezáltal sérülékenyek legyenek egy párkapcsolatban. A Vízöntő párjának meggyűlhet a baja azzal, hogy közel érezze magát hozzá, és úgy gondolhatja, hogy a Vízöntőt nem igazán érdeklik a problémái. Mivel a Vízöntő gyakran azzal van elfoglalva, hogy megváltoztassa a világot, a partner úgy érezheti, hogy kimarad valamiből. Ilyenkor általában másnál kezdik keresni a kapcsolatot, a figyelmet és a intimitást.

Rák

Érzelmi beállítottságuk, gyakori hangulatingadozásaik és önzőségük miatt egy Rák valóban félrelépésre késztetheti partnerét. Szeretőek, de gyakran hagyják, hogy átgázoljanak rajtuk, ami olyan partnerekhez vonzhatja őket, akik eleve nem annyira őszinték. Továbbá, mivel a Rákot az érzelmek uralják, meglehetősen ragaszkodóvá válhatnak, ami megintcsak hajlamosíthatja a partnerüket arra, hogy valaki más karjai között szabadságra leljenek.

Szűz

A Szűz nagyon módszeresen látja az életet, és gyakran annyira elmerül a részletekben, hogy egyszerűen megfeledkezhet arról, hogy figyelmes partner legyen. A legtöbb Szűz rendkívül bizonytalan magában, és emiatt is szenved – nehezen fogadja el, hogy szép vagy éppen szerelemre méltó lehet. Bizonytalanságuk átsüthet rajtuk, ami miatt gyengének tűnhetnek a partnerük számára, aki esetleg máshol kereshet magának figyelmesebb és magabiztosabb partnert. Ha kiderül a hűtlenség, azzal persze ördögi kör veszi kezdetét, hiszen a Szűz alapjáraton is alacsony magabiztossága még tovább csökkenhet.

Kiemelt kép: Getty Images