Megrendezte a halálát, hogy így leckéztesse meg a családját

Te is eljátszottál már azzal a kissé morbid gondolattal, hogy milyen lesz a saját temetésed? Vajon ki fog majd eljönni és hogyan reagálnak az eltávozásodra? Nos egy belga férfi meg is tette, a bizarr tett meghozta az eredményt; szerinte legalábbis.

Megrendezte saját halálát egy belga férfi, majd helikopterrel érkezett a saját temetésére azért, hogy mint fogalmazott „megleckéztesse a családját a kapcsolatok fontosságáról”. A képet némiképp árnyalja, hogy a 45 éves tiktokker, David Baerten feleségét és gyerekeit legalább beavatta az igencsak meghökkentő tervébe; akiket arra kért, hogy segítsenek az álhír elterjesztésében. Annak érdekében, hogy a hatás még drámaibb legyen, lánya a közösségi médiát sírta tele apja „halálhíre” kapcsán.

„Nyugodj békében, Apu! Soha nem felejtelek el”

— posztolta ki a szívbe markolóan ható sorokat. „Miért éppen te? Hogy lehet az élet ilyen kegyetlen? Nagypapa is lehettél volna, az egész élet előtted állt! Nagyon szeretlek, soha nem feledünk” — írta a lány.

Az áltemetést a múlt hét végén rendezték meg a belgiumi Liege közelében: amikor a gyászolók már összegyűltek a szertartásra, Baerten egy filmes stáb kíséretében, helikopteren érkezett a meghökkent családtagok és barátok közé: többen zokogtak, a nyakába borultak.  A drámai jelenetről egy, szintén tiktokker barát osztotta meg a videót, aki szintén hivatalos volt a temetésre. Ezen jól látható, amint Baerten egy mezőn landol, ahol a barátok és a család gyűltek össze, hogy elméletileg utolsó útjára kísérjék. Ahogyan az is, hogy sokan lélekszakadva rohannak hozzá, ölelgetik és üdvözölik a helikopterből kikászálódó férfit.

@el.tiktokeur2 Tu nous as eu on t aime mon ami on est content que tu es parmis nous ❤️❤️#pourtoii #fyp #fypシ @Ragnar_le_fou ♬ son original - Thomas faut

„Esküszöm, először még sírtam is, utána pedig ez a sokk! Haver, nagyon szeretünk”’ – kommentálta egy, az akciót videóra felvevő barát a helyszínen; az érzelmektől túlfűtötten.

A 162 ezer követővel rendelkező tiktokker durvára sikerült átverése azonban közel se aratott osztatlan sikert: a legtöbben ugyanis mélységesen megdöbbentek; a kissé morbid mutatvány sokak szemében váltott ki visszatetszést. Olyannyira, hogy Baerten kénytelen volt magyarázkodni is miatta. „Azért csináltam, mert mélységesen elkeserített, amit a saját, tágabb családomban tapasztalok nap mint nap: alig találkozunk, soha nem hívnak meg magukhoz. Teljesen eltávolodva éljük az életünket, ami borzasztóan elszomorít. Szerettem volna egy életre szóló leckét adni nekik, rádöbbenteni őket arra, hogy

nem szabad megvárni, amíg valaki meghal, hogy találkozzunk vele”

– mondja a férfi. „Bár ide se jött el a teljes családom, a többi rokonom azóta már így vagy úgy, de felvették velem a kapcsolatot. Akárhogy is, de én nyertem” – összegezte Baerten. Ezzel viszont követőinek egy jó része is láthatóan egyetért. 

Kiemelt kép, illusztráció: Getty Images