3 csillagjegy, akinek régi problémája oldódik meg májusban

Letehetnek végre egy régóta cipelt terhet.

Elkezdődött az év egyik legszebb hónapja, a hét végén berobbant a természet, egyszerre zöldül, illatozik, színesedik minden. Ezekre a  mozgósító energiákra bizony nekünk, embereknek is szükségünk van, pláne akkor, ha valamilyen régóta húzódó problémát szeretnénk megoldani, vagy egy kellemetlen történet végére tennénk pontot. 

Kos

Bár a Kosokat alapvetően nem kell félteni, ha problémamegoldásról van szó (nemcsak képességeik, de energiájuk és lelkesedésük is adott ahhoz, hogy gőzerővel menjenek neki a legnagyobb kihívásoknak is), velük is előfordul, hogy úgy érzik, megrekedtek egy helyzetben, és egy-egy problémával legjobb szándékuk ellenére sem tudnak megbirkózni. Akár azért, mert rajtuk kívülálló okok (egy alkalmatlan kolléga, bürokratikus ügyintézés, döntésképtelen partner) állnak a háttérben, akár azért, mert bár nekik kellene lépni, valamiért nem volt módjuk egyből a falnak rohanni, a megfontolt döntéshozatal pedig nem az erősségük.

Csapdahelyzetben találtad magad? Úgy érzed, hogy egy üggyel hetek, akár hónapok óta nem jutsz előre? Akármelyik ok is áll a háttérben, a május megoldást hozhat, feltéve, ha hajlandó vagy egy kis nézőpontváltásra, azaz arra, hogy máshonnan közelítsd meg az elakadást, feltárva a mögötte rejlő valódi okokat. Lehet, hogy amit karrier-elakadásnak gondoltál, valójában inkább emberi probléma, a megoldás pedig nem az, ha keményebben dolgozol, hanem az, ha váltasz? Elképzelhető, hogy az öröklési vitát nem a bíróságon kell tovább nyújtani, hanem egy őszinte beszélgetéssel kell megkezdeni a korábbi sérelmek feldolgozását? Nézz rá így megoldandó ügyeidre és csodálkozz, milyen szépen lekerekednek most!

Szűz

A Szűz jegy szülöttei nehezen bírják a stresszt, ezért jellemző rájuk, hogy problémás helyzetben azonnal a megoldást keresik. Akadt egy probléma? Rendben, lássuk, hogyan is lehetne megoldani, hogy újra, a lehető leghamarabb helyreálljon a rend. E csillagjegy szülötteinek óriási igényük van arra, hogy körülöttük átláthatóság, rend és értelem legyen, ezért kifejezetten frusztrálóan hat rájuk, ha a dolgok nem működnek az általuk elvárt olajozottsággal. És most nagyon nem működnek: sok Szűz már hosszabb ideje érezheti, hogy szinte semmi sem úgy megy, ahogyan kellene, a helyzetet pedig tovább súlyosbíthatja a még a múlt hónapban kezdődő retrográd Merkúr is.

A Szűz jegy uralkodó bolygójának látszólagos lassulása a mindennapokban is sok akadályt görgethet a jegy szülöttei elé, akik mostanra úgy érezhetik, elég volt. Ne aggódj, mindjárt vége! A most következő időszak kiválóan alkalmas a nagy, mindent megvilágító beszélgetésekre, amiktől a Szűz jegyűek most egy régóta megoldatlan (pár)kapcsolati vagy anyagi jellegű nehézség feloldását várhatják. Válaszúthoz értetek a kapcsolatokban, de egyikőtök sem akarja kimondani a végső szót? Eladnád a lakásod, de hónapok óta nem jön az ideális vevő, vagy az utolsó pillanatban meghiúsul az üzlet? A hónap második fele ilyen vagy olyan irányban, de el fogja dönteni a most egy helyben toporgó helyzeteket.

Rák

A Rák jegy szülöttei érzelmi problémamegoldók, a nehéz helyzetek kezelése azért kiemelkedően fontos a számukra, mert arra törekednek, hogy ők maguk és a környezetük is belső harmóniában lehessen. Emiatt jellemző rájuk hogy a konfliktusokat kifejezetten nehezen viselik, és egy-egy helyzet megoldásakor sokszor nem is az érdekli őket, győznek-e, hanem az, hogy újra békesség legyen.

Ha az utóbbi időben feszültnek érezted magad a családodban, párkapcsolatodban vagy baráti körödben kiéleződő ellentétek miatt, megnyugtatunk, hogy már csak kicsit kell bírnod a nyomást! A következő hetek energiái végre nem hátrafelé, hanem lassan, de biztosan a megoldás irányába visznek és elhozzák a feloldozást. Amennyiben párkapcsolati téren volt nehézséged, nemsokára egészen új, kreatív energiákat kapsz majd ezek rendezésére, főleg, május 7-e után, amikor a szerelmes Vénusz a jegyedbe ér, és így kapcsolataidat a neked tetsző, módon rendezheted. Úgy, hogy abban a lehető legkevésbé sérüljenek a felek. 

Kiemelt kép: Getty Images