Bombajó programok húsvétra, amiktől garantáltan lefárad a gyerek

Bár gyerekeinknek kicsivel hosszabb tavaszi szünet jut, a legtöbben azért a felnőttek közül is meg tudnak pihenni az érkező négynapos hétvégén. Már peresze, ha a gyerekek is úgy akarják.

Semmi sem fárasztóbb ugyanis, mint egy unalmában otthon nyűglődő gyerek. Olyan programokat gyűjtöttünk, amin garantáltan kikapcsol, feltöltődik és el is fárad a gyerek, hogy utána mindenki pihenhessen is egy nagyot. 

Rejtélyek kertje: játékos nyomozás és kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban

Akinek az elmúlt években volt már módja részt venni a Vajdahunyadvárban most már rendszeresnek mondható kaland- és kincskereső programok egyikén, az tudja, hogy ez alkalommal is izgalmas időtöltésre számíthat. Aki pedig most menne először, az készüljön fel arra, hogy 1-2 óráig biztos nem lesz ideje unatkozni. A különleges, elvarázsolt kertet idéző installációk között izgalmas nyomozás vár a családra, a munka során pedig az állatvilággal kapcsolatos ismeretek is bővíthetők. Ki lesz olyan ügyes, hogy elsőnek tölti ki a programhoz kapott játékfüzetet? Nyugalom! Ajándék mindenkinek jár.

Hol: Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár, 1146 Budapest, Vajdahunyad sétány

Mikor: 2023. március 30. – május 21., rendesen keddtől vasárnapig, de húsvét alatt hétfőn is

Kinek: Óvodás korosztálytól felfelé bárkinek, a legjobban az általános iskolások fogják élvezni. 

Húsvét a Piczinke Póniudvarban

Ha kihagynád az otthoni sonkafőzés fáradalmait, és nincs kedved órákig takarítani egy félresikerült tojásfestés után, viszont szeretnéd a húsvéti hangulatot magadba szívni családilag, akkor irány a Piczinke Póniudvar! Kézműves foglalkozás, szalmaugráló, minitraktoros nyuszijárat, mini játszótér, nyuszi-, bari- és gidasimogató, mindez egy madárdaltól hangos erdőben, szép környezetben, a friss levegőn. A gyerekek a sok izgalmas programnak, a felnőttek pedig nemcsak a nap végére elfáradt, kipirult srácoknak és az együtt töltött időnek, de a Póniudvar büféjében felszolgált kiváló kávénak is örülhetnek.

Hol: Piczinke Póniudvar, 1121 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 20.

Mikor: Április 8-10.; 10:00-18:00

Kinek: Bölcsis korosztálytól felfelé az egész családnak, legjobban a bölcsődések és óvodások fogják élvezni.

Macskafogó a József Attila Színházban

„Nem lesz semmi dolga, bízza ránk és meg van oldva, Lehet méreg vagy balta vagy pisztoly, Egy pukkanás, egy mukkanás, egy nyom sehol, Ha akcióba lép ez a geng…” – valld be, hogy te is énekelve olvastad a Négy gengszter című (eredetileg Tóth János Rudolf, Winand Gábor, Geri Edit és Illy Dorka által felénekelt) sláger szövegét! Nem csoda, generációk nőttek fel Nepp József és Ternovszky Béla zseniális rajzfilmjén, és fújják kívülről a hozzá kapcsolódó ikonikus slágert. Az 1986-ban készült, kultikus családi rajzfilm színpadi változata feledhetetlen szórakozás az egész családnak, a maradandó élményről többek közt Feke Pál, Szerednyei Béla, Puskás Peti és Makranczi Zalán gondoskodnak. Éljen Grabowszki!

Hol: József Attila Színház, 1134 Budapest, Váci út 63

Mikor: április 8-án, szombaton 15.00 órától

Kinek: Óvodás kortól felfelé az egész családnak, a legjobban a szülők fogják élvezni. 

Ibolya nap a kastélyban

A Gödöllői Királyi Kastélyba az évnek bármely szakában érdemes ellátogatni: a festői szépségű épületben tartalmas kiállítás várja az idelátogatót, és akkor még nem is beszéltünk a gyönyörű kertről. Húsvétkor pedig még több érv van a látogatás mellett: locsolkodó- és folklórbemutatóval, vertcsipke kiállítással, kisállatsimogatóval, ismeretterjesztő foglalkozásokkal várják az idelátogatókat. A húsvéti tematika mellett nem maradhat ki sokak kedvence Sisi sem, az egyik előadás például arra keresi a választ, szelfizne-e ma a testével oly sokat küzdő királynő. Az egész napos gasztroprogramok mellett délután jazzkoncert is lesz, hogy kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számításukat. 

Hol: Gödöllői Királyi Kastély, 2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély 5852

Mikor: Április 9-10.,10:30-19.20.00 és 10.30-17.00

Kinek: Óvodás kortól felfelé az egész családnak, a legjobban a Sisi- és ibolyarajongók fogják élvezni.

Húsvét a Csodák Palotájában

Ha a gyerekek már unják a locsolkodást, tojásfestést és keresést, te pedig valamilyen izgalmas, ám mégis húsvéti programot keresel a családnak, irány a Csodák Palotája, ahol a hagyományoktól eltérően nem tojásfestés, tojásfújás, tojásdíszítés lesz műsoron, hanem izgalmas tojásos kísérleteket láthatnak az érdeklődők. Megtudhatják például, hogyan lehet eldönteni első ránézésre, hogy főtt vagy nyers-e a tojás, készíthetnek színváltós tojást, tojást gyömöszölhetnek egy keskeny szájú edénybe… Mindeközben pedig az állandó kiállítás izgalmaival is megismerkedhetnek. 

Hol: Csodák Palotája, 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Mikor: Kísérletek húsvét vasárnap és hétfőn az alábbi időpontokban: 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 és 19:00 

Kinek: Kisiskolás kortól kezdve az egész családnak, a legjobban a felsősök fogják élvezni. 

+1 Húsvéti csobbanás Révfülöpön

Locsolkodás másképpen, nem csak lányoknak: nagypénteken a révfülöpi Szigeti strand várja a bátrakat, akik megmártóznának a tavaszi (értsd ilyenkor még csípősen hideg) Balaton vízében.

Azt jó ideje tudjuk, hogy a hideg víz jótékony hatással van a vérkeringésre és a test regenerációs folyamataira is, az viszont extra, hogy egy ilyen – lássuk be, teljesen őrült – program akár még kamaszainkat is meg tudja mozgatni. A hideg fürdőt kezdők is kipróbálhatják, fontos viszont, hogy legyen nálunk száraz meleg ruha és nem árt, ha a csobbanás után egy bögre teával (felnőttek forralt borral, rumos teával) is átmelegítjük magunkat. Fel kell készülni arra, hogy amúgy is nagyétkű kamaszaink farkaséhesen másznak ki a vízből, cserébe viszont arra is, hogy az idei húsvétot jó ideig nem felejtik el. 

Hol: Szigeti strand, 8253 Révfülöp, Sziget u. 1

Mikor: Április 7-én, pénteken 11.00 órától

Kinek: Kiskamasz kortól felfelé, a legjobban az örök elégedetlen serdülők fogják élvezni, főleg, ha nézhetik, hogy cidriznek a szüleik. 

Kiemelt kép: Getty Images