Új időszámítás: eljött a Mars éve – Heti csillagenergiák (2022. 03. 20. – 2023. 03. 26.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

A tavaszi nap-éj egyenlőség pillanatával a héten kezdetét veszi az asztrológiai újév. A változás által egy új időszámítás kezdődik, ténylegesen útnak indul a Mars éve. A Nap a Plútó támogató energiáival átitatva lép át az energetikai újévbe, és a jegyváltás pillanatát a Skorpió jegy minőségei határozzák meg. A Skorpió és a jegyet uraló Plútó közös hatása nagy átalakulások lehetőségét ígéri az új évre nézve. Az Ikrekben járó, a Skorpió jeggyel szintén szoros viszonyban lévő Mars arra figyelmeztet: ez az átalakulás már nem csupán egy belső munka! Már nem lesz elég hátralépni egyet, mert eljött a valódi megoldások ideje!

Felteszi nekünk a kérdéseket: Lett valódi, használható Tudásunk az elmúlt évek megéléseiből? S képesek vagyunk azt a Gyakorlatban is alkalmazni? Vissza tudunk találni belső egyensúlyunkhoz akkor is, amikor nem léphetünk ki a nehéz helyzetekből? Tudunk mély levegőt venni és az új megoldásaink, mintáink mellett kitartani akkor is, ha nagy a nyomás? A Mars évének direkt, konfrontatív energiái most ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására hívnak minket.

Kép: Canva

Hétfőn a Halak Hold minőségei búcsúztatják a jegy utolsó fokán járó Napot, és vele együtt a Halak időszak végét. Ez a hatás támogathat minket abban, hogy befelé tekintve egy lelki rendrakással, méltón lezárhassuk az asztrológiai évet, és néhány őszinte válasszal felkészüljünk az új energiákra. A Kos jelszava: „Én vagyok.” Most feltehetjük magunknak a kérdést:

Ki vagyok én az új „bőrömben”, a lezárt időszak után? 

 Ki vagyok én az új mintáimmal, megoldásaimmal? Hogyan mutathatnám meg igazabban önmagam és egyediségem a Világnak?

Még a Halakban járó Hold kísér minket kedden, egészen a délutáni órákig, majd a Kosba átlépve már a tüzes energiákat hozza életünkbe. Az este megszülető Kos újhold azt üzeni: végtelen lehetőség áll rendelkezésre! Most bátran léphetsz új utakra, ne félj ismeretlen vizekre evezni! Hívd életre legvadabb álmaid! Az újhold energiái azonban figyelmeztetnek minket: törekedjünk az egyensúlyra! Az új utakon haladva fontos, hogy merjük képviselni önmagunkat, hogy bátran kezünkbe vegyük az irányítást. Mindez azonban nem azt jelenti, hogy minden terhet terhet egyedül kell vinnünk: kérhetünk segítséget a terveink, álmaink megvalósítása során.

A teljes napunkat a Kos Hold dinamikus energiái kísérik végig szerdán. A hajnali órákban a Kos Merkúrral való együttállása nyugtalanabbá teheti alvásunkat, de jelentőségteljes álmokat is hozhat: útmutatást kaphatunk az újhold során megszületett irányok, célok megvalósításához. A délután folyamán a Hold eléri a Chiron-Jupiter párosát, ezzel ismét összekapcsolva energiájukat. Ez a hatás ismét megmutathatja életünkben azokat a témákat amelyeket a Chiron-Jupiter együttállás a felszínre hozott. A Kos Hold direkt, konfrontatív minősége pedig

elkerülhetetlenné teszi számunkra, hogy meglássuk azokat az érzelmeket és tanulságokat is, melyekkel a pontos együttállás pillanatában még nem mertünk vagy nem akaratunk szembenézni.

Csütörtökön egy igazán jelentőségteljes hatásnak lehetünk tanúi, megélői. A Plútó majd 250 év után először teszi be a lábát a Vízöntő jegyébe, ezzel elindítva egy új, közel húszéves időszakot az emberiség kollektív szintjén. Személyes értelemben ezen a napon a megfogalmazott Szív-szándékaink által letehetjük az alapjait életünk következő két évtizedének. Ebben a folyamatban a Kos Hold tettrekész minőségei támogathatnak minket, majd a nap későbbi részében a Bika Hold stabilitást nyújtó energiái által megszilárdíthatjuk elköteleződésünket a megfogalmazott szándékaink felé.

Pénteken a Bikában járó Hold csökkentheti a hét első felében igencsak intenzíven dolgozó energiák nyomását. A Vénusszal alkotott együttállása felhívhatja figyelmünket az élet apró örömeire: most hamarabb észrevehetjük a madárdal szépségét vagy a nyíló virágok báját.

A hétvégénket a Bika majd az Ikrek Hold energiái hatják át. Szombaton a Hold- Uránusz együttállás hatására a tőlünk megszokotthoz képest ingerlékenyebbnek érezhetjük magunkat. Ez a hatás az éppen jegyet váltó, a Rák jegyébe megérkező Mars által nagyobb feszültségeket generálhat kapcsolódásainkban, passzív-agresszív helyzetek mejelenésére hajlamosíthat. Ha tehetjük, töltsünk minél több időt a természetben, hogy a játszmák helyett teret adjunk a felgyülemlett energiáknak. Szerencsére vasárnap a kíváncsi, játékos Ikrek Hold minősége már segíthet enyhítheti ezt a feszült légkört. Jó alkalmat nyújthat egy hétvégi kiránduláshoz vagy találkozók szervezéséhez is.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images