50-es éves felesége tartja fiatalon a majd’ 100 éves Dick Van Dyke-ot

A legendás Dick Van Dyke 1925. december 13-án született, saját bevallása szerint pedig még most is kiváló egészségnek örvend – főleg annak köszönhetően, hogy igyekszik tartani a lépést 50-es feleségével, Arlene Silverrel. A pár 2012-ben mondta ki a boldogító igent, és kapcsolatuk azóta is töretlen.

Dick Van Dyke rendre szeretett feleségét nevezi meg, mikor arról kérdezik, mi is lehet valójában a fiatalsága kulcsa. „Egy gyönyörű, fiatal feleség, aki fele annyi idős, mint én, és aki gondoskodik rólam. Ez vált be!” – mondja, hozzátéve, hogy társa mindig segít neki megőrizni az optimizmusát, a nagy korkülönbség pedig még arra is inspirálja, hogy heti háromszor eljárjon az edzőterembe mozogni. A színészlegenda meglátása szerint a rendszeres testmozgásnak köszönheti, hogy közel a százhoz is képes aktív életet élni.

„Mindenkinek azt tanácsolom, hogy sportoljon, hiszen a mozgás hiánya öregíti csak igazán az embert… Az, hogy lemerevedünk, nem mozgatjuk az izmainkat és a tüdőnket. A testmozgás a megoldás” – véli, és nagyon úgy tűnik, hogy érdemes megfogadni a tanácsát, hiszen ő maga nemrég az Álarcos énekes amerikai verziójában is szerepelt, valamint idén várhatóan egy új filmje is a mozikba kerül majd, a Capture the Flag című vígjáték, amelyben főszerepet vállalt.

Ezen kívül TikTokra és Instagramra is rendszeresen posztol, a felvételeken pedig gyakran táncol vagy énekel – és valóban meglehetősen frissnek tűnik.

Az 1925-ben született Dick Van Dyke-nak egyébként nem ez az első házassága: 1948-ban Margerie Willett-tel kötötte össze az életét, akivel négy gyermekük született (Christian, Barry, Stacy és Carrie Beth), de hosszú különélést követően végül 1984-ben elváltak. A férfi ekkor már 1976 óta Michelle Triola Marvin élettársa volt, akivel több mint 30 évig éltek együtt – egészen a nő 2009-ben bekövetkezett haláláig.

Az akkor 40 éves sminkmestert, Arlene Silvert 2012-ben, 86 éves korában vette feleségül. Vele hat évvel korábban egy díjátadón ismerkedtek meg.

Elmondásuk szerint a nagy korkülönbség sosem zavarta őket, Van Dyke korábban azt nyilatkozta, hogy szerinte épp amiatt illenek össze ennyire. „Nem érezzük a korkülönbséget. Én érzelmileg igen éretlen vagyok, Arlene pedig nagyon bölcs a korához képest” – mondta.

Silver Instagram-fiókját elnézve valóban igen boldogok lehetnek, a nő gyakran oszt meg kedves, vicces vagy épp meghitt fotókat és videókat kettejükről.

De férje sem rest közös tartalmakat közzétenni a közösségi médiában, ezen kívül pedig bármikor kérdezik a kapcsolatukról, mindig csak szuperlatívuszokban beszél feleségéről. „Egyszerűen elbűvölő, nagyszerű szakács és végtelenül türelmes nő. Egy harmadik élettel ajándékozott meg, és ettől teljesen el vagyok ragadtatva” – nyilatkozta Van Dyke.

Kiemelt kép: Dick Van Dyke és felesége, Arlene Silver 2018-ban – Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic via Getty Images