Négy lány üldözte el a szatírt – megtalálásában a rendőrség a lakosság segítségét kéri

A felháborító esetről videó is készült.

Frissítés:

Néhány órával azután, hogy futótűzként terjedt a médiában a felvétel, állampolgári bejelentés után a BRFK rendőrei délután 4 körül a II. kerületben elfogták a 24 éves K. Kristiant, akit gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága szeméremsértés vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi még 2022. október 2-án bement egy kőbányai társasház lépcsőházába, ott pedig megpróbált beszállni a liftbe négy​ lány mellé, ahol szeméremsértő módon viselkedett, a nemi szervét mutogatta nekik. Az eset délután 2 órakor történt. A lányoknak szerencsére megvolt a kellő lélekjelenléte, és együttes erővel elkergették a férfit, kilökdösték, kirugdalták a liftből.

A feltételezett elkövetőnek duplán pechje volt, az esetről ugyanis felvétel készült, amelyen elég jól kivehető az arca. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.​

Nem ez az első eset, hogy a megtámadottak szembe mernek szállni a zaklatójukkal: nemrég mi is hírül adtuk, hogy az Egyesült Államokban egy bátor nő űzte el az erőszakra készülő támadóját az edzőteremben.

Kiemelt kép: Youtube/PoliceHungary, forrás: police.hu