Mindannyiunknak szükségünk van olyan emberekre, akikben 100 százalékig megbízhatunk. Legyen szó barátságról vagy akár munkahelyi kapcsolatokról. Vannak, akik erre a szerepre különösen alkalmasak.

Fontos a tudat, hogy van kire támaszkodnunk. Van, akinek őszintén elmondhatjuk, mi bánt, vagy éppen azt, hogy minek örülünk. Aki segít, aki nem irigy, aki nem szab feltételeket. Nézzük, melyik három csillagjegy a legmegbízhatóbb.

Rák

A Rák nagyon érzelmes, érzékeny, ezért szinte magától értetődő, hogy különösen megértő. Át tudja érezni más helyzetét, azt is, ha valaki rosszul érzi magát, és azt is, ha valaki boldog. A kollégák, a baráti kör is tisztában van ezzel, és meg is becsüli, ahogy a Rák párja is tisztában van a szerencséjével. Ha egy Rák ott van az ember környezetében, akkor tudhatja, hogy nincs egyedül. Egy probléma azonban akad ezzel a nagy empátiával: a Rák gyakran mások boldogságát helyezi a sajátja elé. Nem árt tisztában lennünk ezzel az információval, és ha úgy látjuk, hogy túl sokat tesz bele a Rák egy ügyünk megoldásába vagy a vigasztalásunkba, vegyük észre magunkat, köszönjük meg a segítséget, de próbáljuk leállítani. Sőt: tegyünk mi is egy kedves gesztust, hogy a Rák is érezze a törődést.

Bak

A Bak számára a szerettei szentek és sérthetetlenek. Tűzbe teszi a kezét a barátaiért, családtagjaiért. Talán kicsit elfogult is. Minden titkot megtart magának, nagyon diszkrét, kifejezetten utálja a pletykálkodást. Nem ítél el senkit, elfogadja a másik verzióját, körülményeit, de mindig őszinte is. Meghallgat, de azt is elvárja, hogy a másik is meghallgassa őt. Ezt nem szabad rosszul megélnünk, hiszen nem elárul, hanem mellettünk áll, de fontosnak tartja, hogy ismertessen velünk más lehetséges szempontokat is. A Bak tisztességes, becsületes és mindenkivel egyenlően bánik. Ha azonban valaki igazságtalan vele, akkor nem is csak megbántódik, hanem meg is haragszik, és akár kapcsolatot is megszakít. Ha egy Bak barátai vagyunk, mindig számíthatunk rá, de ügyelnünk kell arra, hogy ugyanolyan tisztelettel kezeljük őt, mint ő minket.

Bika

A Bika megőrzi minden titkunkat és akár kicsi, akár nagy problémánkat osztjuk meg vele, számíthatunk a támogatására. Még akkor is, ha úgy érezzük, hogy az egész világ ellenünk van, abban biztosak lehetünk, hogy Bika csillagjegyű barátunk, kollégánk, párunk mellettünk áll. Velünk van, akár azt is kockáztatva, hogy ebből gondja lehet. Egy Bika környezetében lenni mindig jó, biztonságot sugároz, figyelmed ad, megoldást kínál. Egy vele való beszélgetés után azt érezzük, hogy elűzte a gondunkat. A Bika hűséges barát, akár minden nap bejelentkezik, és képes ugyanannyit adni, mint kapni. Ugyanakkor a Bika nagyon makacs. Valójában ha tanácsot ad, akkor csakis az lehet a nyerő, a mi verziónk vagy másé semmiképpen sem. Azt kell tegyük, amit ő mond, addig fog erőszakoskodni – és csak azért, mert jót akar nekünk.

Kiemelt kép: Getty Images