3 csillagjegy, aki túl gyakran merül el az önsajnálatban

Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik, ha találkozunk velük, hamar magukra terelik a szót, és valamiért mindig sajnálják magukat. Íme három csillagjegy, akik különösen aktívak ebben.

Mindenkivel előfordul, hogy néha nem úgy alakulnak a dolgai, ahogy tervezi. De vannak, akiknek a legkisebb probléma is óriási katasztrófa, és úgy élik meg a velük történteket, mintha a világ ellenük fordult volna. És ahelyett, hogy próbálnák jóra fordítani a dolgokat, inkább elmerülnek az önsajnálatban.

Rák

A Rák rendkívül érzékeny, ezért a legkisebb negatív rezgést is érzékeli. Így elég könnyen el lehet rontani a kedvét, mert ha valaki nem úgy mosolyog, már azon is elgondolkodik, félreértelmezi, és depressziós hangulatba kerülhet. De az is jellemző, hogy már bal lábbal kel fel a Rák, borúlátó, és hiába próbálja családtag vagy barát kibillenteni, nem hagyja magát. És ez az ellenállás a Ráknak szintén sajátja, egyszerűen nem szeret kérni, és nem szeret elfogadni segítséget. Inkább mindent maga csinál, maga old meg, és maga próbál kilábalni az önsajnálatból is, viszonylag kevés sikerrel. Mert hogy hiába lett felajánlva segítség, amit ő önszántából nem fogadott el, a nagy szomorúságában ettől még nem hogy nem komfortosan, hanem egyedül érzi magát. Ördögi kör, barát/rokon legyen a talpán, aki ezen segíteni tud.

Halak

A Halak is szereti időnként sajnáltatni magát. Jó hal módjára úszik az árral, így bármilyen esemény történik a környezetében, azonnal belekeveredik. És nem is tud távolságtartással szemlélődni, kívülálló maradni ott az esemény sűrűjében, hanem teljesen bevonódik. Így gyakran érzi magát rosszul, mert hiszen túl sok minden történik vele, amiktől nem tudja függetleníteni magát, pedig kellene. Jóakarói rendszeresen mondják neki, hogy ez a típusú bevonódás nem tesz jót az ember közérzetének, de mivel a Halak érzékeny, ezért ezen a megjegyzésen csak megsértődik. És a sértődöttség plusz az önsajnálat együtt nem túl jó párosítás – hogy a Halak jókedvű legyen, azt nem könnyű elérni. Pedig a Halak alapvetően szeret boldog lenni. Úgyhogy időnként magára kellene parancsolni, hogy lássa meg az élet napos oldalát is.

Mérleg

A Mérleg valójában egy nagyon kiegyensúlyozott csillagjegynek számít, és ez igaz is, így nem feltétlenül számítanánk rá, hogy ezen a listán dobogós. És miért lett mégis az? Mert a Mérleg hiába törekszik harmóniára, és éri is el általában, gyakran úgy érzi, hogy őt tulajdonképpen magára hagyta a világ. Magának kell egyedül döntéseket meghozni, törekedni a kiegyensúlyozott életre, miközben igenis szüksége lenne embertársai bátorítására és biztatására. Ha pedig a Mérleg nem kapja meg a – szerinte – szükséges szeretetet és figyelmet, akkor nagyon megsajnálja magát. Feladata éppen ezért az lenne, hogy azon dolgozzon többet a nagy harmóniára törekvésben, hogy kellőképpen megszeresse magát, és kellő önbizalommal rendelkezzen, mert akkor nem fog úgy függeni a kívülállók véleményétől, figyelmétől, támogatásától.

Kiemelt kép: Getty Images