Érkezik a tavasz, és vele a változások – Heti csillagenergiák (2022. 02. 20. – 2023. 02. 26.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Az asztrológia hagyományában a Halak jegye a Változó Víz, Tavasz Vize: az általa jelölt időszak az asztrológiai év végét és a tél enyhülésének kezdetét, az olvadás idejét jelezte; amikor a fagyott föld lassanként engedni kezd a Nap langyos sugarainak hatására. A hét elején érkező Halak újhold felerősíti a Térben ezt a minőséget, így elér hozzánk a változások szele. A tavasz energiáit a Kos jegyébe lépő Vénusz is egyre közelebb hozza hozzánk. Ez a hatás nagyban támogathatja új kapcsolódások kialakítását, a stílusunk vagy környezetünk megváltoztatását, és arra hív, hogy szenvedélyesen éljünk a jelenben, az itt és mostban. A Kos Vénusz azt üzeni: Ideje magabiztosnak és bátornak lenni! Ideje, hogy felfedezzük a spontaneitás értékességét! A Kos tüzes, direkt, célratörő, esetenként nyers közegével viszont kihívást jelenthet a következő néhány hétben minden olyan helyzetnek a megoldása, amely kompromisszumokat igényelne. A függetlenségre és önállóságra való igényünk megnövekedésével ez az időszak nem támogatja a hosszabb elköteleződést kívánó dolgokat, de segíthet egyéni terveinket és céljainkat nagy lelkesedéssel és szenvedéllyel megvalósítani.

Fotó: Canva

Hétfőn a Halak újhold a jegy 1. fokán születik meg. A kezdetek energiája összefonódik az újhold által képviselt megújulás minőségével. Ez a hatás lehetőséget nyújhat az érzelmi gyógyulásra és regenerációra, ha megengedjük magunknak, hogy hullámai tisztára mossák Lelkünket, és felkészítsék Szívünket a tavasz friss energiáinak befogadására. Támogathat abban is, hogy sebezhetőségünk felvállalásával egy új fejezetet kezdjünk életünkben, amiben nyitottabb szívvel vagyunk jelen mindennapjaink során.

Kedden a Halak Hold kapcsolódik a Neptunusszal, majd a Plútóval: ezen a napon érdemes lehet a szokásosnál jobban hallgatni megérzéseinkre. Az Intuíciónk hangját követve olyan lehetőségeket láthatunk meg, melyek átalakító erővel hathatnak életünkre. A Merkúr-Uránusz kihívásokkal teli kapcsolata türelmetlenebbé, feszültebbé tehet minket a nap folyamán, egyúttal inspirált ötleteket is hozhat. Segítségükkel most kreatív megoldást találhatunk akár megoldhatatlannak tűnő problémáinkra, de érdemes lehet odafigyelnünk bevillanó gondolatainkra is – sok lehetőséget, nagy potenciálokat rejthetnek magukban. Az éjszaka folyamán a Hold-Neptunusz-Plútó kapcsolatok hatására álmaink mélyebb jelentésekkel gazdagodhatnak, fontos témákat hozhatnak felszínre, emelhetnek tudatos szintre. Emellett a Merkúr- Uránusz feszültebb energiái miatt tapasztalhatjuk azt, hogy nehezebb megálljt parancsolni gondolatainknak, nehezebb lehet álomba merülni.

A szerdai napunkat a Kosba lépő Holdnak köszönhetően nagyon gyors, lendületes energiák hatják át, ami nagy kontrasztot alkothat az hét első két napjának áramló minőségeihez képest. A Hold Jupiterrel, majd a Vénusszal alkotott együttállása felerősítheti bennünk az optimizmust, lelkesedéssel tölthet el. Ez a hatás motivációs szintünket is megemelheti: dinamikus energiái tökéletes alkalmat nyújtanak ahhoz, hogy egy tervünket vagy projektünket útnak indítsuk, és eltökéltté tehet arra, hogy sikerre vigyük azt, amibe ekkor belekezdünk. A Mars és a Merkúr harmonikus kapcsolódása felpörgetheti mentális energiáinkat, de figyelmeztet arra, hogy érdemes vigyáznunk a szavainkkal. Jó dolog, ha tudunk igazán őszinték lenni és ami a szívünkön, az a szánkon, de ez nem egyenlő azzal, hogy a másik fél érzéseit figyelmen kívül hagyva fejezzük ki önmagunk. 

Csütörtökön továbbra is a Kos Hold hatásait érezhetjük magunk körül és lelkünkben. Önmagunkhoz képest könnyebben elunhatjuk a monoton folyamatokat, türelmetlenebbé válhatunk önmagunkkal és másokkal egyaránt. Ha tehetjük, kerüljük el, hogy hosszútávú vagy nagy kitartást igénylő feladatokba kezdjünk; ez a nap inkább a gyorsan elvégezhető munkáknak kedvez. A nehezebb helyzetekben pedig nagy hasznát vehetjük egy számunkra  jól bevált stresszkezelési technikának is. 

Pénteken délelőtt még a Kos Hold energiái hatnak. A Plútóval alkotott kapcsolata felfokozhatja az érzelmi állapotok intenzitását. Ezzel a hatással egyszerűen lehet a bolhából elefánt, így érdemes inkább néhány mély levegőt venni, mielőtt reagálnánk vagy döntést hoznánk. A nap második felében átlép a Hold a Bika jegyébe. Ez a lassabb, stabilabb minőség igazi felüdülést jelenthet a pörgős energiák után, és segíthet visszatérni saját ritmusunkba. 

A hétvégénket a Bika Hold energiája hatja át. Szombaton az Uránusszal való kapcsolódása váratlan, hirtelen hangulati változásokat hozhat: a feszültségek elkerülésben sokat segíthet, ha nagyobb teret hagyunk egymásnak, és nem vesszük túl komolyan azt, amit nem kell. Ez a minőség támogathat abban, hogy érzelmi elakadásainkban áttörést érhessünk el. Az alvásunk minőségére is hatással lehet: megeshet, hogy nehezebben tudunk elaludni, vagy kevésbé lesz pihentető az álmunk. Vasárnap a Hold-Szaturnusz kapcsolata arra hív, hogy vizsgáljuk felül életünkben azt, hogy hol lenne szükség egészségesebb határok meghúzására – hol adtunk túl sokat, és hol túl keveset? A Hold-Plútó támogató minőségei pedig azt üzenik: ideje az öngondoskodásnak nagyobb teret engedni!

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images