Magyar fejlesztésű applikáció segít, hogy adományunk biztosan célba érjen

Hároméves fejlesztés eredményeként született meg az applikáció, aminek a segítségével az általunk vásárolt termékek árának bizonyos hányadát jótékony célra fordítják.

A törökországi földrengés kapcsán kialakult nemzetközi összefogás ismét megmutatta, hogy szolidaritással hegyeket lehet megmozgatni, és hogy sok kicsi sokra megy. A különféle gyűjtéseknek hála a segítő szervezetek nagy mennyiségű élelmiszert, ruházati cikket és a földrengésben érintett területeken most szükséges egyéb tárgyat tudtak a katasztrófa sújtotta övezetbe küldeni. Bár az adományok a célhelyre történő eljuttatása, a szervezés és a logisztika a különféle segélyszervezetek áldásos munkájának eredményeképp valósul meg, abban, hogy van miből adni, a hétköznapi ember is rengeteget segíthet. Például egy új, hazai fejlesztésű applikáció segítségével. 

Az alkalmazást egy magyar cég fejlesztette ki. A termékeik csomagolásán lévő QR-kód vezet a Helpme.life elnevezésű applikációhoz, amin keresztül arról rendelkezhetünk, hogy az általunk megvásárolt termék árának meghatározott hányadát melyik szervezet megsegítésére szeretnénk fordítani.

Elsőként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját lehet támogatni, de az applikáció létrehozói bíznak benne, hogy egyre többen csatlakoznak majd hozzájuk. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország egyik legnagyobb karitatív szervezete, mely országszerte évente több százezer embernek nyújt segítséget. Mindennapos tevékenysége során élelemmel és meleg ruhával gondoskodik a bajba jutott emberekről, szállást ad a fedél nélkülieknek, ügyet intéz az arra képtelenek helyett, és a legfejlettebb technológiák alkalmazásával segíti a legszegényebb családokat a felzárkózásban. Programjai súlyos társadalmi kérdésekre keresnek gyakorlatias válaszokat. A máltai szervezet elsőként csatlakozott a Cleanme.life programhoz, és most már a Helpme.life applikáción keresztül is elérhető minden jóérzésű, támogató szándékú ember számára.„Máltai küldetésünk része, hogy megszólítsuk a társadalmat, hiszen az elmúlt időkben megélt nagy katasztrófák is megmutatták, hogy a segítségnyújtás nem lehet a karitatív szervezetek magánügye. Csak akkor tudunk valóban tenni a bajba jutott emberekért, ha minél többen fontosnak érzik bekapcsolódni a segítő programokba. Az új applikáció sikerét ezért számunkra elsősorban nem is az fogja jelenteni, hogy mennyi pénzadomány gyűlik össze általa, hanem hogy mennyi emberben ébred fel a vágy, hogy odaforduljon a rászorulókhoz. Bízunk benne, hogy sokaknak tudunk így lehetőséget adni a segítségnyújtásra” – mondja Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető elnöke.

A Helpme.life donációs alkalmazás ingyenesen telepíthető a mobiltelefonokra, a támogatni kívánók így tetszésük szerint adakozhatnak a programban szereplő szervezeteken keresztül a rászorulók javára. Fontos, hogy a Helpme.life-ban a támogatások felhasználását is nyomon lehet követni! Az alkalmazás továbbá képes adománygyűjtő versenyek kezelésére, és össze van kötve a közösségi média felületekkel is. Így akár meghívót is küldhetünk az ismerőseinknek, vagy megoszthatjuk adományozói státuszunkat a közösségünkkel.

Ismert emberek is adományoznak

„Nagyon tetszik ebben a programban, hogy összefonódik a környezetvédelem és az adományozás, hiszen az én életemben is fontos szerepet játszik ez a két terület.

A Helpme.life applikáció egy jó megoldás a fiatalok megszólítására,

ugyanis ahhoz, hogy az adományozási kultúra fejlődjön, elengedhetetlen a jövő generációjához technikailag is elérnünk” – vallja Till Attila, aki házigazdai szerepet is vállalt a humanitárius modell bemutatásakor.

„Szociálisan érzékeny környezetben nőttem fel, így már akkor magamba szívtam, hogy segíteni öröm. A szüleim fogyatékkal élő emberekkel és idősgondozással foglalkoztak, mindig is hivatásuk volt, hogy felkarolják a rászorulókat. Jó érzés, hogy ezt a szemléletet hozom otthonról, most is boldogan álltam a Helpme.life adománygyűjtő kezdeményezése mellé. Bízom benne, hogy közös erővel minél több támogatást gyűjthetünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és később más szervezeteknek is” – hangsúlyozza Dobos Evelin, színésznő, aki saját küldetésének is tartja a társadalom érzékenyítését.

Arról, hogy miként járulhat hozzá az adományozás saját lelki egészségünk megőrzéshez, és hogy hogyan tehetjük mindennapjaink részévé a jótékonyságot, ebben a korábbi cikkünkben írtunk. 

Kiemelt kép: Getty Images