Hollywood legemlékezetesebb eljegyzési gyűrűi

Az eljegyzési gyűrű a második legfontosabb ékszer az ember életében.

Mivel a karikagyűrű némileg kevesebb teret enged a fantázia kibontakozásának, általában az eljegyzési gyűrű az, amelyik a leginkább személyre szabott, ami minden egyes részletében a viselője és az ajándékozója személyét tükrözi. Mindenki emlékszik a pillanatra, amikor először megpillantotta az övét – vagy százszor elképzelte már, milyet is szeretne majd egyszer.

Természetesen a leggazdagabbak is igen jól meggondolják, milyen ékszert tartanak méltónak arra, hogy életük végéig (vagy legalábbis a következő próbálkozásig) az ujjukon csücsüljön. Vannak tehát bőven olyan hollywoodi eljegyzési a gyűrűk, amelyek örökre beírták magukat a történelemkönyvekbe, ilyen volt például Grace Kelly mai értéke szerint több mint 15 milliárd forintot érő ékszere; Elizabeth Taylor kis túlzással a Holdról is látható, majdnem 30 karátos gyémántja; az az (alábbi képen látható) egy sárga-, egy vörös- és egy gyémántokkal kirakott fehérarany gyűrűből álló szett, amellyel Mel Ferrer kérte meg Audrey Hepburn kezét; vagy épp Kate Middleton 18 karátos zafírja, amelyet előtte anyósa, Lady Diana Spencer viselt.

Lássuk, melyek azok az eljegyzési gyűrűk a közelmúltból, amelyek a fent említettekhez hasonlóan emlékezetesek lehetnek szerintünk!

Hailey Bieber

Leánykori nevén Hailey Baldwint (akinek 25 évesen sztrókja volt, erről itt írtunk korábban) először 2018 nyarán fotózták le hatalmas, Justin Biebertől kapott gyémántgyűrűjével az ujján. Az óriási, ovális alakú gyémántot 18 karátos aranyba foglalták, a dizájn maga pedig a vőlegény keze munkáját dicséri. A pár a következő év szeptemberében egy titkos polgári szertartás keretében házasodott össze New Yorkban, majd szűk baráti kör és családjaik előtt Dél-Karolinában is megpecsételték szerelmüket.

Hailey azóta bátran variálja kedvenc ékszerét más gyűrűkkel is: néha apró gyémántokkal kirakott, szögletes kísérőgyűrűk közé fogja, máskor pedig szintén ékköves karikagyűrűt húz alá.

Rita Ora

Rita Ora tavaly titokban kötötte össze az életét Taika Waititi rendezővel, akivel 2021 áprilisa óta jártak együtt. Az énekesnő a napokban mutatta meg először a világnak a hatalmas, szögletes csiszolású smaragddal díszített eljegyzési gyűrűjét a The Tonight Show with Jimmy Fallon műsorban. Az interjú során a műsorvezető megkérdezte a sztárt, hogy segített-e a gyűrű kiválasztásában a férjének, mire ő humorosan úgy válaszolt, hogy „tudtam, hogy vele akarok lenni, ezért szerettem volna, hogy minden tökéletes legyen. Így hát meglehet, hogy történetesen én magam vittem el őt az ékszerboltba, és én magam mutattam meg neki, hogy pontosan melyik gyűrűt is szeretném.”

Rita Ora jelenleg egy új lemezen dolgozik, amelyről annyit árult el, hogy a dalok születését főleg a házassága és a férje iránt táplált szerelme inspirálta. 

Rita Ora Jimmy Fallon műsorában, a The Tonight Showban mutatta meg álmai gyűrűjét (Fotó: Todd Owyoung/NBC via Getty Images)

Katy Perry

Orlando Bloom 2019-ben, épp Valentin-napon kérte meg egy teljesen egyedi, antik, virág alakú gyűrűvel kedvesének, Katy Perrynek a kezét. Az énekesnő az alábbi szelfivel rohant elébe a találgatásoknak, és mutatta meg az egész világnak, hogy színész szerelme megkérte a kezét, és ő igent mondott.

A virág alakú eljegyzési gyűrűt középen egy kétkarátos ovális rubin díszíti, ami körül nyolc kisebb gyémánt ragyog. Az ékszer mintegy ötmillió dollárt ér.

Ariana Grande

Ariana Grande eljegyzési gyűrűje talán a legszemélyesebb ihletésű a listán szereplők közül, ugyanis a hagyományos gyémánt mellett egy másik, finomabb ékkő is díszíti: az a gyöngy, amelyet anno az énekesnő néhai nagyapja viselt a nyakkendőtűjén. Az énekesnő 2014-ben, nagyapja halála után osztotta meg követőivel, hogy szeretett nagymamája, Marjorie egy gyűrűt készített neki a néhai férje nyakkendőtűjéből. „Nonna csináltatott nekem egy gyűrűt nagypapa nyakkendőtűjének gyöngyéből” – írta. Minden valószínűséggel ezt az ékszert használták fel az eljegyzési gyűrű megalkotásához.

Az énekesnő férje, Dalton Gomez a platinagyűrű elkészítésével a sztárok híres ékszertervezőjét, a Mr. Flawless művésznéven is ismert Greg Yunát bízta meg.

Megan Fox

Colson Baker, azaz a rapper Machine Gun Kelly a neves ékszerésszel, Stephen Websterrel terveztette meg azt a kétköves, szív alakú gyűrűt, amellyel egy évvel ezelőtt megkérte szerelme, Megan Fox kezét. A gyűrűt egyszerre ékesíti Megan születési köve (smaragd) és Colsoné (gyémánt), valamint belülről néhány hegyes tüske is, amelyeknek az az egyetlen funkciója, hogy fájdalmat okozzanak Megannak, amennyiben le szeretné venni az ékszert.

Fájdalom ide vagy oda, mostanában mégis több forrás állította, hogy bár a pár hivatalosan (még) nem bontotta fel az eljegyzését, Megan már nem viseli a különleges ékszert. De nemcsak a színész csupasz gyűrűsujja, hanem az is a feltételezett szakításról árulkodik, hogy Megan nemrég az összes fotójukat eltüntette az Instagramjáról, majd egy megcsalásra utaló idézetet is közzétett.

Nem az eljegyzési gyűrű méretén vagy értékén múlik tehát egy kapcsolat jövője – de a sztárok azért általában jobban szeretik gyémánttal díszített kézzel törölgetni a bánatkönnyeiket. De hogy ez semmire sem garancia, azt jól mutatja a sztárvilágban történt sok válás is.

Kiemelt kép: Grace Kelly úton Hollywood felé egy munka kapcsán megmutatja Rainier hercegtől kapott eljegyzési gyűrűjét a fotósoknak 1956. január January 10-én – Fotó: Bettmann / Contributor via Getty Images