3 csillagjegy, akivel semmi értelme vitába szállni

Vannak olyan csillagjegyek, amelyek annyira makacsok, hogy velük értelmetlen minden vita. Mindig igazuk van, hiába érvelünk, az süket fülekre talál. Valójában időt sem érdemes pazarolni a veszekedésre, amit persze ember, akarjuk mondani csillagjegy szülötte legyen a talpán, aki megáll.

El mertük mondani, hogy talán nem sikerült olyan jól a felmosás, mert maradt néhány csík a padlón? Esetleg arról akarnánk beszélgetni, hogy a sütőben sült fánk szerintünk jobb, mint az olajban? Három csillagjeggyel ne tegyük, mert amiről azt hisszük, hogy jóindulatú visszajelzés, témafelvetés a részünkről, az számukra, harc! Kard ki, kard!

Kos

A Kos semmilyen más véleményt nem fogad el, vitatkozni vele szinte értelmetlen. Minden beszélgetésbe bekapcsolódik, mindenről véleménye van, és nagyon makacs. Tartja magát az eredeti álláspontjához, mondhat bárki, bármit, győzködhetik akárhogy. Néha elveszti az önuralmát, felemeli a hangját, olyankor a vita értelmetlenné válik. Ha kímélni szeretnénk az idegeinket, a legjobb, ha kerüljük a Kossal való konfrontációt, mert a Kos csak a győzelmet látja maga előtt, és mindent meg is tesz érte, az eszközökben sem nagyon válogat. Természetesen meg lehet próbálni a véleménynyilvánítást, de ha valamiféle kompromisszumra tudunk jutni, azt könyveljük el óriási sikernek.

Ikrek

Az Ikrek kifejezetten kommunikatív, mindenbe bele akar szólni, és csak akkor nyugodt, ha övé az utolsó szó. Nem zavarja, hogy valamihez nem annyira ért, vagy egyáltalán nem, véleménye attól még lehet, nem igaz? A megbeszéléseket egyfajta küzdelemnek tekinti, talán a sok negatív visszajelzés miatt: mindenképpen be szeretné bizonyítani, hogy érdemes figyelni a mondataira. Ügyesen játszik egyébként a szavakkal, a másik szájából újdonságként elhangzottakat akár abban a pillanatban képes visszaforgatni a saját mondandójába – amitől akár úgy is tűnhet a rutintalan megfigyelőnek, hogy talán mégis ért valamennyit a szóban forgó témához. És a másik szavainak kiforgatásához is remekül ért.   

Skorpió

A Skorpió szenvedélyes, ez már akkor egyértelmű, ha csak hétköznapi dolgokról kicsit hosszasabban beszélgetünk vele. De még ha véleménykülönbségre, vitára kerül a sor! Ha valamit a szívén visel, ha valamire különösen érzékeny, akkor azért tűzbe teszi a kezét, vérre megy. Szinte küzd a vitákban, fenyegetve érzi magát, ezért az igazi Skorpió csíp és szúr. Méghozzá ott, ahol nem számítunk rá. A manipulálásban is jók, próbálnak befolyásolni, mások véleményére hatással lenni, de nem észérvekkel. Vádaskodásra is hajlamosak, illetve rezzenéstelen arccal hívják fel különböző következményekre vitapartnereik figyelmét. Skorpióval legfeljebb Ikrek vagy Kos vitatkozzon, a többieknek nem lesz szórakoztató.

Kiemelt kép: Getty Images