Adj nagyobb teret a megérzéseidnek! – Heti csillagenergiák (2022. 02. 13. – 2023. 02. 19.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

A Vízöntő hónap utolsó napjaiban a jegy által képviselt idealista energiákat a Vénusz-Neptunusz kapcsolódásának ábrándos minőségei fűszerezik meg. A hét első néhány napja így nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy a jövőbe tekintsünk és tovább szőjük rövidtávú terveink és hosszútávú álmaink fonalát. A hét végén pedig már a misztikus Halak időszaka köszönt ránk a Nap jegyváltásával. Csakúgy, mint a Halak jeggyel érintett emberek, mi is érzékenyebbé válhatunk minden téren. Az érkező energiák arra hívnak minket, hogy merjünk nagyobb teret adni megérzéseinknek, nyitottabban fordulni a Mindenségtől érkező apró üzenetek felé. A Halak havában járva felerősödhetnek álmaink, és érzelmi életünk is intenzívebbé válhat. Fontos lehet azonban, hogy ne ítélkezzünk önmagunk felett hangulataink folytonos váltakozása miatt: ebben a megengedésben tudjuk igazán elkerülni, hogy a jegy által képviselt áradó energiák hullámai összecsapjanak a fejünk felett. 

Fotó: Getty Images

A hétfő a Skorpió Hold szélsőséges energiáiban köszönt ránk, melyre ráerősítenek a bolygóhatások is. A nap első felében a Vénusszal, majd a Neptunusszal alkotott támogató kapcsolata a kreatívabb, érzelmesebb oldalunkat mozgathatja meg, így nehezebb lehet felvenni a megszokott ritmusunkat. Kora délután és az este folyamán a Hold feszítő kapcsolatba kerül a Vízöntő Nappal és Szaturnusszal-, a felelősségvállalás és az elvszerű hozzáállás minőségein keresztül már a Skorpió céltudatosabb és elszántabb oldalát hívhatják elő bennünk, ezáltal segítve minket, hogy lendületesen indíthassuk az új hetünket.

Kedden a Nyilas Hold energiájával telik meg a Tér, és érezhetővé válik a másnap érkező Vénusz-Neptunusz együttállás éteri hatása is. Ez az álomszerű, túláradó minőség szép alapot teremt a szerelmesek napjának megünnepléséhez. De nem csak az ünneplőknek kedvez ez a hatás. A Nyilas Hold-Kos Jupiter tüzes trigonja felerősítheti az önmagunkba és képességeinkbe vetett Hitünket és új lendületet adhat, hogy elkezdjük megvalósítani a Vénusz-Neptunusz kapcsolódás által jelképezett legkedvesebb vágyainkat. Lépjünk bátran a tettek mezejére!

Szerdán pontosodik be a Vénusz- Neptunusz kapcsolata ezzel egy csodás alkalmat kínálva, hogy Szívünk terébe nézve felelevenítsük régóta dédelgetett álmaink. A Nyilas Hold-Ikrek Mars minőségeivel párosítva ez egy kiváló alkalom a tudatos teremtés gyakorlására. Válasszunk ezen a napon valamilyen kreatív módot erre: készítsünk gondolattérképet vagy álomtáblát!

Éles váltásként hathat, ahogy az álmodozó Halak minőség után csütörtökön a Vízöntő Nap-Szaturnusz együttállása és a Bakba lépő Hold nagyfokú gyakorlatiasságra, valamint tárgyilagosságra hív minket. Amennyi kihívást tartogathat ez az erőteljes változás, ugyan annyi lehetőséget is magában hordoz. A lényeglátásunkat és racionális hozzáállásunkat megerősítő hatásuk által minden síkon tisztán láthatjuk erőforrásainkat, így elkerülhetjük a Vénusz-Neptunusz együttállás túl rózsaszín szemüvegének csapdáit és csalódásait.

Pénteken a Bak Hold energiái maradnak a velünk. Nagyszerű támogatást nyújtanak a hét befejezéséhez: segítő hatásaival pontot tehetünk minden lezáratlan ügyünk végére, könnyedén megoldhatjuk a nagy koncentrációt vagy elszántságot igénylő feladatainkat is.

A hétvége alaphangját már a Vízöntő Hold energiái határozzák meg. A szombati nap a Merkúr-Jupiter támogató kapcsolódásával és a Nap Halak jegybe lépésével ideális alkalom lehet egy baráti találkozóra vagy egyéb társasági eseményen való részvételre. Ha mégis amellett döntenénk, hogy otthon maradunk, szenteljünk időt egy tartalmas filmnek vagy könyvnek. Ennek a napnak az energiái nagyban támogatnak minket, hogy megértsük a sorok vagy képkockák mögött húzódó mélyebb jelentéseket is. Vasárnap a Vénusz-Plútó támogató hatása a kapcsolódásokat és azok minőségét emelheti a fókuszunk középpontjába. Megnőhet az igényünk az őszinte beszélgetésekre, amelyekkel most lehetőség kínálkozik, hogy felvállaljuk sebezhetőségünk és mélyebben megértsük egymást.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images