KVÍZ: Mennyire emlékszel az ismét mozikba kerülő Titanic című filmre?

Február 9-től látható a hazai mozikban James Cameron 25. évfordulóját ünneplő, 11 Oscar-díjat nyert Titanic c. filmje. A Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült romantikus történetet felújított változatban, 3D-ben nézhetjük újra a jeles alkalom apropójából. De vajon minden pillanatára emlékszünk vagy ennyi év távlatából is tud még újat mutatni? Alábbi kvízünkből most kiderül! 

A filmipar következő nagy bukásának hitték, végül elképzelhetetlen szakmai és közönségsikert aratott és a világ egyik legsikeresebb filmje lett, mely a mai napig tartja rekordját a bevételi listákon. Az 1998-as magyarországi bemutatóra például több, mint egymillióan voltak kíváncsiak, így az elkövetkezendő hetekben is biztosan jó néhány rajongó vált majd jegyet a modernizált nosztalgiahajóra.

Azóta számtalan érdekesség látott napvilágot a legendás filmmel kapcsolatban. Azt talán még a leghűségesebb újranézők sem tudják, hogy eredetileg Matthew McConaughey játszotta volna Jack karakterét Leonardo DiCaprio helyett (akinek egyébként érdemes megfogadni a bölcsességét), hogy valóban létezett egy J. Dawson nevű utas a Titanicon, akiről csak a film elkészítése után szereztek tudomást, vagy hogy a híres rajzolós jelenetben valójában maga a rendező, James Cameron vázlatait láthatjuk. Természetesen kvízünkben kizárólag a végleges film képkockáira szorítkoztunk és nem rejtettünk el olyan nehéz kérdéseket, melyek kifognának rajtatok. Vagy mégis? Most kiderül!

Mennyire emlékszel a 25 éves Titanic filmre?

Kiemelt kép: CBS Photo Archive/Getty Images